Stinkende klimschoenen? Probeer deze oplossing

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters

Na een aantal keer je klimschoenen gebruiken, beginnen je schoenen langzaam aan steeds minder fris te ruiken. Niet zo gek ook, want met je blote zweetvoeten in je klim- of boulderschoenen creeer je gewoon een tropisch klimaat. Hoe los je dat op? Nou deze truuks hebben ons heel goed geholpen.

Ik vond deze tip: zuiveringszout of baking soda. Giet een klein handjevol van het zijdeachtige witte poeder ter grootte van een kwart in elke schoen en schud ze even. De volgende ochtend was de geur eindelijk verdwenen.

En baking soda is nog goedkoop ook.

Waarschuwingen

Toen ik wat verder onderzoek deed, kwam ik erachter dat sommige websites waarschuwen tegen het gebruik van zuiveringszout op leer omdat het het leer zou kunnen uitdrogen. Maar ik heb persoonlijk geen last gehad van uitgedroogd leer. Wat ik wel heb gemerkt, is dat op dagen dat ik te veel poeder in mijn schoenen had gestrooid en vergat om het eruit te kloppen voordat ik ging klimmen, de binnenkant van mijn schoenen glad aanvoelde. Dus mijn advies is om altijd het overtollige poeder weg te gooien.

Krijtsokken

Wat je ook kan proberen is om gewone sokken te vullen met baking soda om in je schoenen te stoppen. Breng de baking soda bijna elke dag opnieuw aan na het klimmen, na verloop van tijd merkten we dat we het steeds minder vaak nodig hebben. Succes!

Andere oplossingen

Er zijn veel meer ontgeurders voor schoenen te koop. De bananen hebben voor ons het beste gewerkt. Wel raad ik aan deze al te gebruiken bij nieuwe schoenen. Als je schoenen al teveel stinken dan zijn de bananen wellicht niet goed genoeg.

FAQ

Waar vind ik baking soda in de supermarkt?

Ik heb de baking soda bij de Jumbo gekocht (bij de bakspulletjes)

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^