Boardchick of the Week | Sien

Wintersport is Sien (29) uit Arnhem, er met de paplepel ingegoten. Na skieen is ze gaan snowboarden, omdat haar broer het deed en ze het veel stoerder vond. Stond ze dan met haar skischoentjes in van die instapbindingen op zo’n snowboard met een punt aan de voorkant. Gelukkig is alles goed gekomen, want inmiddels is Sien oud-docente en fanatiek amateur snowboardster. Ze is onze Board Chick of the Week: Meet Sien!  

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: Hey Sien, wat vind je het allerleukst aan boarden?

Een paar jaar geleden sneeuwde het ZO hard dat we in het park bij ons om de hoek konden snowboarden. Schansjes gebouwd en met een heleboel leuke mensen tot diep in de avond ontzettend veel plezier gehad. Top!

Evey: Ben je wel eens bang op de piste?

Ik heb een keertje mijn pols gebroken met boarden en vind het daardoor best moeilijk om over mijn grenzen heen te gaan. Da’s jammer, want daardoor daag ik mezelf niet genoeg uit.

Foto via Punkmedia

Evey: Dat is jammer! Wat is dan wel je beste board ervaring?

Mijn beste snowboard ervaringen lopen uiteen van heliboarden en mooie first tracks tot een superleuke ervaring dicht bij huis.


Evey: Heliboarden, klinkt als een uitdaging! Hoevaak oefen je tegenwoordig, en waar?

Vroeger zat ik hele seizoenen in de sneeuw. Tegenwoordig moet ik het met een paar dagen op een indoorbaan en een weekje ‘voor het echie’ doen.. Afzien, kan ik je vertellen, want het gaat ieder seizoen weer opnieuw kriebelen. Maar ja, die leuke grotemensenbaan hè?

Evey: Wat is je favoriete plek om te boarden?

Ik hou van Oostenrijk omdat ik veel waarde hecht aan de gezelligheid en de gastvrijheid van de mensen daar. Maar voor goede sneeuwcondities moet je in Europa toch echt in de hogere gebieden in Frankrijk zijn.

Evey: Hoe zou je je kledingstijl omschrijven en wat is je favoriete boardsportmerk?

Basic maar kleurrijk en vrouwelijk met een stoer randje. Voor boardsportmerken heb ik overigens geen ultieme favoriet merk, maar kies ik vooral voor comfort.

Evey: Wat doe je nog meer behalve boarden?

Werken, koken, eten, reizen en bloggen.

Evey: Wat zijn je plannen voor de zomer?

Als alles goed gaat beval ik half mei van mijn eerste kindje. Ik heb dus nog geen concrete plannen voor de zomer omdat ik een beetje moet zien hoe het allemaal zal lopen. Waarschijnlijk stap ik zodra het kan met lief en kind op het vliegtuig naar Zweden om daar bij mijn ouders te gaan genieten van ons prille baby-geluk. We’ll see!

Foto via: spaghettiphoto.com

Sienapon-weetjes:

Sien heeft een eigen freeride damesboardje van Volkl uit 2006/2007, maar die is naar zeggen: “hard aan vervanging toe”. V

Bedankt Sien voor je tijd en een goede zwangerschap gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk

nachttrein Thailand
Thailand

Review van de nachttrein in Thailand (+tips)

Frankrijk

Ontdek het beste van Straatsburg Frankrijk

Outdoor Lifestyle

Boardchick van de week Maroean Mones

Wandelaars op de Mullerthall Trall
LuxemburgRoadtrip

Bewandel de Müllerthalltrail: routes en tips

Kust Ericeira
GolfsurfenPortugal

Surfen in en rondom Ericeira Portugal

Lima koffietent
Peru

Wat te doen in Lima: tips en activiteiten