Boardchick van januari: Lisa Peters

Allereerst wil ik jullie allemaal een goed nieuwjaar toewensen! Hope you had a blast!! En natuurlijk heb ik ook in 2014 weer op de eerste van de maand een nieuwe feature voor jullie. Deze maand is Lisa Peters (17) uit Almere de Boardchick van Januari. Lisa snowboard, surft en mag graag longboarden. Omdat Nederland nou niet bepaald een snowboardland is, is ze begonnen met longboarden, wat inmiddels niet meer uit haar wekelijks vervoer is weg te denken. Dat snowboarden toch een belangijke sport in Lisa’s leven is blijkt wel: dit jaar wil ze graag les gaan geven in snowboarden en daar een opleiding voor volgen. Meet Lisa!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

De eerste keer…

Ik heb eigenlijk altijd geskied, en in 2010 wilde ik wat nieuws, dus toen ben ik begonnen met snowboarden op mijn 14e. Daarvoor heb ik wel een beetje geskateboard, maar niet echt fanatiek. En ik doe nu ongeveer een halfjaartje aan longboarden.

Ik oefen…

Sowieso longboard ik elke week, in de zomer zelfs dagelijks, want dan pak ik mijn longboard richting school. Wanneer het regent of er gestrooid is, pak ik echter liever mijn fiets. Ik hoop elk jaar één of twee weekjes op wintersport te kunnen, maar dat is dit seizoen nog niet helemaal zeker. Wel ben ik afgelopen zomer een weekje naar Zuid Frankrijk geweest om te surfen! Echt super gaaf was dat! Dus hopelijk volgende zomer weer!

Het moeilijkste aan longboarden vind ik… 

Bij longboarden wil ik graag downhill gaan boarden, maar ik vind het sliden nog wel moeilijk. Ik ben nu druk aan het oefenen met stand-ups, maar daar mag ik nog wel even aan werken!

Het leukste aan boardsports vind ik…
Met snowboarden vind ik de omgeving vaak heel mooi, en het funpark vind ik echt geweldig om in te boarden. Maar ook gewoon lekker snel zonder er te veel bij na te denken de berg af te knallen!! In het geval van longboarden vind ik de snelheid en dancinghet leukst, dat ziet er zo sierlijk uit!

lisa peters

Wat ik nog zou willen leren…

Ik wil heel graag goed leren surfen! Dus misschien dat ik maar gewoon aan de zee moet gaan wonen, ik woon nu in Almere. Ook wil ik heel graag een keer off pistesnowboarden. En daarmee bedoel ik niet dat ik 4 meter van de piste wil afwijken, maar echt een berg pakken waar nog niemand is geweest! Een beetje adrenaline vind ik namelijk wel leuk! En wat betreft longboarden: volgend jaar wil ik naar Wallonhill, en een keer een echte downhill sessie rijden, dus ik blijf goed oefenen!

That’s awesome, dan zul je mijn vriend daar ook zien 😉
Zijn er verder nog events waar je bent geweest?

Ja, afgelopen zomer een week Mimizan met SurfLife! Dat was echt heel erg leuk! Ook het boardchicks surffestival in Scheveningen natuurlijk. En er komen vast nog meer.Mijn droombestemming om te snowboarden…Daar heb ik wel een hele lijst van! Maar bovenaan deze lijst staan toch wel off piste rijden in de Rocky Mountains in Canada! Dat lijkt me echt ontzettend gaaf! Ook nadat ik de surf film North of the Sunhad gezien, wil ik eigenlijk wel heel graag een keer naar de Noordkaap om daar te gaan surfen in de kou! Om dan vervolgens te kunnen genieten van het noorderlicht! Wauw, die kende ik nog niet, goeie tip!

Wat zou jij beginnende boardchicks verder adviseren?
Veel genieten, boarden is hartstikke chill en daar moet je van genieten. Verder gewoon veel oefenen, dan leer je het vanzelf. Iedereen begint als een rookie! En filmpjes kijken helpt heel veel, ik kijk eigenlijk non stop vette snowboard- of longboard filmpjes waarin ze de beste tricks laten zien!

Een musthave is…
Een echte musthave is dat je wel een beetje stoer moet zijn, en van actie moet houden. De wereld vergaat niet als je nagel is gebroken en schaafwonden laten eigenlijk zien dat je echt je best doet en
iets wilt leren! Verder moet je kunnen doorzetten en ook als het een keer niet lukt moet je er van kunnen genieten. Tell me about it 😉

En tot slot: heb je eigen boards?Ik heb een Nitro Cheryl Maas 149 snowboard, een pro model van de snowboardster Cheryl Maas. Echt een heerlijk board voor voornamelijk parkrijden. Verder een Rayne Vandal longboard (deck van iemand geleend) echt een lekker freeride/downhill board!  En tot slot een Riviera Great Wave Flex longboard, Ik gebruik hem voornamelijk als cruiser maar waar je ook enigszins nog op kan dansen! 

Dit vind je misschien ook leuk

weg met bergen canada
CanadaRoadtrip

Onze beste tips voor het huren van een auto in Canada

Zwitserland

Dit wil je zien: uitzicht vanaf Harder Kulm, het dak van Interlaken

Outdoor LifestyleWandelen

Hoka X END: Ga off-grid met de overlanding-collectie

Landschap van de Kesch Trek
WandelenZwitserland

De Kesch trek, een van Zwitserland’s mooiste wandeltochten

NederlandWandelen

Ontdek het Speulderbos met de dansende bomen

Reistips

Hoe werkt een eSIM in het buitenland: tips & tricks