Boardchick van april: Xandra Boersma

Is het alweer april? Tijd voor een nieuwe boardchick van de maand. Xandra (25) uit Groningen is journalist en mijn fotografie buddy. Ze doet aan surfen en snowboarden en verteld over haar passie voor de boardsports.

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Hoe ben je begonnen met boardsports?

Toen ik zestien was ging ik met m’n ouders voor het eerst op wintersport. Skiën, ondanks dat ik er niks van kon – zelfs na een week lessen niet – mocht ik van mijn ouders niet snowboarden. Dat jaar erop gelukkig wel en ik heb nooit meer anders gedaan.

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

Het is relaxed op de een of andere manier, maar misschien is dat ook wel omdat ik ’t alleen op vakantie doe. Ik vind de hele sfeer rondom snowboarden en surfen in ieder geval erg leuk. En je doet het lekker buiten, vaak op de tofste locaties.

Hoevaak oefen je?

Ik snowboard eens per jaar een weekje in Oostenrijk en heb nu pas twee keer een week gesurft in Zuid-Frankrijk. Niet zo vaak dus.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Toen ik eindelijk bleef staan op m’n surfplank. Bullshit natuurlijk, want direct na de ‘ik kan het’- gedachte viel ik face first in het water. En wat betreft snowboarden? Geen idee. Misschien toen ik voor ’t eerst dat gevoel te pakken kreeg en relaxed van de berg af kwam.

Wat is boardchick musthave?

Qua snowboarden sowieso een helm, dat lijkt me logisch. En wat betreft surfen: een fijne lycra. Ik heb 1 keer zonder gesurft en m’n hele buik lag open. Dat deed letterlijk nog een week pijn.

Boardsport blogs

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

Neem meer lessen waarschijnlijk. Ik heb een paar dagen snowboardles gevolgd en het mezelf verder aangeleerd. Op zich prima, maar daardoor denk ik wel dat ik sommige technieken totaal verkeerd doe en misschien al veel beter had kunnen zijn.

Dankjewel Xandra voor je tijd.