Boardchick of the week - Eva Krul

Vandaag is voorlopig de laatste uit de serie Boardchick of the week. Met stoere Eva Krul als afsluiter van deze toffe serie waar ik met veel plezier elke week aan werkte. Maar aan alles komt een eind, helaas, helaas.

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: de laatste boardchick of the week! Wie is Eva? 

Ik kwam voor het eerst in aanraking met boardsports door mijn vriend vijf jaar geleden. Ik heb toen wat surflessen genomen en op veel mooie plekken in de wereld proberen te surfen. Zoals bijvoorbeeld op Fuerte Ventura en bij Tarifa en Biarritz. Helaas blijkt golfsurfen niet mijn ding te zijn. Ik ben toen na lang aarzelen toch ook gaan vliegeren en uiteindelijk gaan kiten. Net als mijn vriendje. Ook kreeg ik een longboard van hem en ik was helemaal stoked over boardsporten dat ik met een vriendin Envi Clinics ben gaan oprichten. Onder deze naam organiseren we boardclinics en events om chicks ook stoked te krijgen!

Boardchick of the week - Eva Krul

Evey: iedereen is wel eens bang om te vallen of haaien tegen te komen, om maar een voorbeeld te noemen. Waar ben jij wel eens bang voor?

Met wakeboarden heb ik eigenlijk wel angst voor faceplants. Ik heb in het verleden na het inzetten van een invert (raily) zo’n harde crash gemaakt dat ik mijn gezicht eventjes niet meer kon bewegen.

Evey: Ouch! Gelukkig zijn er ook leukere dingen aan het boarden toch? 

Jaa, het allerleukste is kiten en de vrijheid die kitesurfen geeft. Wanneer ik kite, laat ik alle gedachten los. Lekker ergens heen rijden en hoge sprongen maken met kiten. Met snowkiten kun je ook hele tochten maken, over besneeuwde daken van huisjes springen. Er is gewoon zoveel mogelijk en dat is zo vet! Wat ik ook zo fijn vind, is dat je niets nodig hebt, behalve je gear en wind. Geen kabel die je voorttrekt over het water, geen boot, geen lift de berg op… Compleet onafhankelijk en vrij.

Boardchick of the week - Eva Krul

Wakeboarden doe ik graag bij SKEEF en dat probeer ik in de zomermaanden toch wel minimaal 1x per week te doen. Er hangt een goede sfeer en wakeboarden is een fijne work-out.

Snowkiten doe ik 1 tot 2 weken per jaar op de Hardangervidda in Noorwegen. Wat mij betreft dé snowkitespot. Bijna honderden kilometers ongerepte poederbergen en poedervlaktes. Ook snowboard ik dan als er geen wind is enkele dagen in Geilo. Fijne pistes en toffe funparken!
Verder SUP ik een paar keer per week. Gewoon even een rondje door de Alkmaarse grachten of een rondje bij het park van luna bij SKEEF. Een superfijne work out!

Evey: Hoevaak oefen je en waar?

Ik kite zo vaak mogelijk. En dan het liefst op Wijk aan Zee. Het strand is er lekker breed, de condities zijn vaak erg goed mede dankzij de pier. Ook is de scene er nice. Vroeger sliepen we er ook vaak in ons VWt2 busje, maar dat kan helaas niet meer. Longboarden doe ik eigenlijk niet super vaak, maar op de boulevard van Egmond rolt het echt fijn! De tegels zijn ook goed om te sliden!

Board chick of the week

Evey: Wat is je favoriete plek om te boarden en wat is je droombestemming om te boarden?

Favoriete plek die het eerst te binnen schiet is een snowkite plek: Dyranut op de Hardangervidda in Noorwegen.

Mijn droombestemming om te kitesurfen is iets warmer; Ilha Do Guajiru / Paracuru in Brazilië. Ik ben er al een keer geweest en ga zeker nog eens terug. De warmte, de aardige mensen, de wind die er altijd “aan” staat. Fijnste kitespot. Period. 😉

Evey: Wat doe je nog meer behalve boarden?

Ik werk full-time op een VMBO school. Daarnaast organiseer ik board events en clinics met ENVI dus. Chicks kunnen bij ENVI laagdrempelig kennis maken met boardsports en op een relaxte manier hun skills verbeteren samen met een groepje toffe boardende chicks! Ook schrijf ik voor xookazine.nl. Daarnaast ben ik reporter voor Boardchicks. Tenslotte ben ik nog bezig met mijn SUP bedrijfje, genaamd SUPt.

Eva Krul Boardchicks

Evey: Wat zijn de volgende plannen wat betreft boarden (cursus, vakantie) zomer? Vakanties of iets dergelijks?

Met ENVI gaan we op kitecamp van 15 tot en met 19 juli. Ook hebben we eind april een rookies day voor ladies die eerst willen kijken of kiten wel wat voor hen is. Verder ben ik wat kiten betreft aan het kijken of ik mijn IKO (certificaat) wil gaan halen.Verder ga ik 14 juli wakboarden en SUP’en met ENVI. En daarnaast blijf ik zelf lekker bezig en ga ik deze zomer zoveel mogelijk het water op in Nederland!

Evey: Klinkt goed!