Boardchick of the week Joyce Donker

Vandaag zetten we Joyce Donker (24) uit Limmen in de spotlight. Joyce doet aan wakeskaten – say whut?, ik had er ook nog niet van gehoord – waarbij je net als kabelwakeboarden een kabelbaan nodig hebt. Wakeskaten is een variant op wakeboarden, maar het is veel moeilijker. Hier willen we meer over weten!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

BeroepGrafisch en sign maker bij GCA reclame en promoties in Alkmaar
Droomde vroeger vanOoit dromen van werken met dieren, maar dat is veranderd tijdens tienerjaren
Droomt nuMeer de wereld rondreizen om mijn uitgelopen hobby te beoefenen
Favoriete plaats in de wereldNoorwegen, specifiek Flekkefjord, als een van de fijnste plekken die ik ken

Welke boardsports beoefen je (haal weg wat niet van toepassing is)
Ik doe aan wakeskaten. hierbij sta je met schoenen los op een plank achter een kabelbaan. Meestal doe ik dit bij Skeef Cable ski and more in heerhugowaard.

Hoe ben je begonnen met boardsports?
Ik deed eerst aan wakeboarden, maar wakeskaten trok mij veel meer aan omdat de moeilijkheidsgraad veel hoger ligt. ook kon ik hier gevorderder in worden dan op mijn wakeboard.

Wat is voor jou de boardlifestyle?
Boardlifestyle is voor mij het kunnen leven van het beoefenen van je water sport. Het vrije leven, het rondreizen en ontmoeten van veel mensen.

Heb je wel eens iets engs meegemaakt?
Ik heb zelf nog niet iets heel engs mee gemaakt al vind ik het zelf wel eng om sommige tricks of obstakels te proberen.

Wat zijn je favoriete locaties om te boarden?
Ik board meestal in Heerhugowaard bij Skeef cable ski and more. Verder nog in Zeumeren en in Flekkefjord (noorwegen). De rest van de locaties verschillen per plaats en land.

Wat heb je als boardchick echt nodig? Wat is je musthave?
Je hebt zeker een zonnebril, een wetsuit en je glimlach met een good mood nodig!

Welke tip zou je anderen geven om te beginnen met boarden?
Ik zou af en toe eens een board huren. Elke kabelbaan heeft er wel eentje liggen. Er zijn vanaf dit jaar ook regelmatig test dagen van THE INFAMOUS BNA waarbij je les kan krijgen en boards kan testen.

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?
Deze sport is er bij mij een beetje in geslopen. En nu ik meer tijd er voor heb ben ik eindelijk een beetje vorderingen aan het maken met mijn boardskills.

Nice! En op welke (board) festival kunnen wij je dit jaar vinden?
Je kunt mij zeker vinden bij Boardlife in heerhugowaard op 11 juli! Een jaarlijks terugkerend event wat compleet in de herkenning staat van het beoefenen en leren van allerlei boardsporten. Ook hebben ze allerlei andere workshops en bezigheden voor jong en oud en man en vrouw! Zeker langskomen, maar vergeet geen entreetickets te halen!

Wat zijn je zomer plannen?
Ik ga zeker nog een lang weekend naar Duitsland om te boarden. Ook zit een week Turkije nog in de planning. Verder zal ik met een groep vrienden allerlei kabelbanen afgaan. Op het NK zal ik ook weer aanwezig zijn. en wie weet wat voor wedstrijden nog volgen!