Boardchick of the week | Malou Hey

Als iemand zichzelf een boardchick mag noemen, dan is het Malou Hey (22) uit Zaandam wel. Snowboarding, Surfing, Skateboarding, Longboarding/cruising, Wakeboarden, Stand up peddle surfing, Indo Boarden… ze doet eigenlijk aan alles dat met een board te maken heeft. Need I say more? Tijd voor een voorstelrondje.

Evey: Haai Malou! Dat is een hele waslijst! Hoe ben je uberhaupt in aanraking gekomen met boardsports?

Eigenlijk ben ik vanuit huis uit nooit echt opgegroeid met sport, ik nam zelf het initiatief om veel te voetballen en te skateboarden. Ook wakeboarden vond ik super, door daar mensen te ontmoeten ben ik de andere boardsporten gaan uitproberen.

Evey: klinkt echt heel stoer! Ben je dan wel eens bang?

Toen ik alleen op reis was in Australië ben ik een keer zo hard mee gespoeld door een veel te hoge golf, hier kwam ik bijna niet meer uit. Dat was best een angst momentje vooral omdat je alleen bent.

Evey: Wat vind je het allerleukst aan boardsports?

De vrijheid die je voelt op het moment dat je op een board staat, het is puur jij en je board. Het maakt hierbij niet uit of het in de sneeuw, op de weg of in het water is.

Evey: Hoevaak oefen je en waar?

Zodra het water weer iets warmer is dan gaan we het liefst 1-2x in de week, meestal in Wijk aan Zee. Mijn longboard vervangt in de zomer mijn fiets en snowboarden staat boven aan de vakantielijst en wordt nooit geschrapt!

Evey: Hoe blijf je fit?

Ik voetbal nog 2-3x per week en ik doe aan hardlopen. Afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan de Dam tot Dam loop van 10EM! Verder eten we eigenlijk altijd Vegetarisch dus veeeel groentes!

Evey: Wat is je favoriete plek om te boarden en wat is je droombestemming om te boarden?

Zolang er sneeuw, golven/wind en een vlakke weg is ben ik een tevreden en gelukkig mens, wel is mijn droom om ooit op Honeymoon vanuit onze Watervilla op de Malediven zo met je board het water in te jumpen.

Evey: Klinkt erg goed! En wat doe je nog meer behalve boarden?

Ik werk als Online Campaign Manager in Amsterdam, Voetbal, Loop hard, Hou eigenlijk van alle sporten zolang er maar uitdaging in zit en ben een enorme muziek liefhebber, vooral van Reggae muziek! Verder is mijn droom ooit programma maker te worden waar ook het reizen en extreme/board sporten in terug komen.

Evey: Wat zijn de volgende plannen wat betreft boarden (cursus, vakantie) zomer? Vakanties of iets dergelijks?

We zijn net terug van wintersport in Les Arcs 2000, en de planning is van de zomer last minute te gaan rijden naar Mimizan Plage om daar heerlijk 2 weken elke dag te genieten van zon, zee, strand en golven.

Welke boards heb je

– Longboard 9.2, Malibu 7.6, Fishboard 6.7
– Snowboard 152 Burton en Snowboard 146 Burton
– 2 Kiteboards Naish en twee Naish vliegers (8 en 11)
– Mountainboard (SUPER VET DING)
– 3 skate boards en 2 longboard
– Limited Edition Indo Board
– BodyBoard & Skinboard

Evey: Wat een lijst, heb je soms een sponsor ;-)?

Ja mijn man ;-) Nee haha, hij sponsort soms een board om me te stimuleren!

Malou’s tips voor beginners:

Stimuleer ook je maatje en ga samen genieten op een board, het is echt een ontspannende, rustgevende sport! Blijf het proberen, blijf oefenen en zoek uit welke boardsport het beste bij je past om LOVE, PEACE & HAPPINESS in je leven toe te voegen.