Boardchick van de week Maroean Mones

Maroean Mones (28), owner en founder van Girlzactive is  de toffe boardchick van deze week. Nadat ze een flinke knieblessure opliep is ze van hockey naar kitesurfen gegaan. Een sport waar ze haar eigen grenzen kan stellen, veel mee op het strand is en waar ze haar werk van gemaakt heeft. Girlzactive organiseerde allerlei soorten boardsport trips op mooie bestemmingen. Maar wie is Maroean?

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

WoonplaatsUtrecht
BeroepOwner / Founder van Girlzactive.com
OpleidingInternational Hospitality Management / Politicologie & Staatsrecht
Favoriet etenInternationaal, speciale hutspot van moeder als in Nederland
Droomde vroegerGeen specifiek doel, maar altijd een drang gehad om te blijven reizen
Droomt nuBlijven genieten van het leven, de wereld ontdekken en het succes van Girlzactive maken
Favoriete plaatsAfrika, vanwege de mensen, perfecte kitespots en het zonnige weer
Maroean Mones

Hi Maroean, hoe ben je in de boardsportswereld terecht gekomen?

Ik ben altijd al een sportief en bezig bijtje geweest. Na mijn blessure was stilzitten geen optie en toen ik op de Antillen (aruba) woonde kwam ik regelmatig in aanraking met kitesurfen. Een sport die ik altijd en overal kan beoefenen zonder daar meteen een team voor nodig te hebben, zoals bij hockey. Daarnaast kan ik mijn eigen grenzen stellen, iets wat erg fijn is met mijn knie! 2,5 jaar geleden ben ik er echt voor gegaan en heb ik mijn eigen kiteset aangeschaft.

Snowboarden doe ik al van kleins af aan en golfsurfen, longboarden en SUP-en volgden al snel. Afgelopen jaar maakte mijn wakeboard de collectie compleet!

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

De sfeer, het genieten van de omstandigheden die het weer, de zee en het strand je bieden. Je hoofd leeg en even helemaal vrij zijn, dat verklaart mijn liefde voor deze sporten en de drang om dit ook aan zoveel mogelijk andere dames te leren! Natuurlijk ook de leuke mensen die deze sport(en) beoefenen. Iedereen heeft hetzelfde doel en is behulpzaam naar elkaar toe. Na de sessie samen een drankje en/of hapje doen en napraten maakt het altijd helemaal af. Wat is er nou mooier dan een ondergaande zon na een perfecte sessie op je board?

Hoe vaak en waar oefen je?

Overal ter wereld. Waar de reizen ons brengen zullen we maar zeggen. Helaas ben ik veel aan het werk op de locaties waar ik kom en moet ik het doen met korte sessies of het helpen van nieuwe chicks die het ook willen leren. Maar als ik eenmaal voor mezelf op het water sta, geniet ik van iedere minuut! Als ik in Nederland ben tref je me voornamelijk op de Zandmotor en Workum.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Tja wanneer kun je echt kitesurfen? Natuurlijk is het heel fijn als je je eerste trucjes begint in te zetten of anderen kunt gaan helpen om de basics ook onder de knie te krijgen. Maar het echt goed kunnen? Nou dan moet ik nog wel even door als ik naar de pro’s kijk! Er zijn nog zoveel dingen die ik onder die vliegers of op de andere boards wil leren. Zelf zeg ik altijd tegen mijn leerlingen, het maakt niet uit hoe goed je bent, als je er maar van geniet!

Welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?

Er zijn heel veel mooie lagoons (ja ik ben meer van vlak dan golven) en ik heb het geluk om er veel te mogen testen, maar als ik dan echt moet gaan kiezen: het helderblauwe water van Zanzibar. Wil je echter meer windzekerheid en een nog uniekere ervaring? Ga dan in december mee op kitesafari door Brazilië, dat is echt een hele gave one time experience!

Wat is je musthave?

Jemig, dat zijn er zoveel. Goed materiaal is er in alle soorten en maten en die collectie wordt hier ook nog wekelijks uitgebreid. Een goede bikini die ook daadwerkelijk op z’n plek blijft zitten als je je tricks een keer niet land, dat is de grootste musthave voor een kitechick op reis! Wat zou het heerlijk zijn om je boardshorts en hemdjes thuis te kunnen laten, gewoon omdat het aan het eind van de sessie nog net zo zit als aan het begin!

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

Haha, leuke vraag. Het advies van hierboven. Ik ben een strebertje, dus genoot er echt te weinig van, wou altijd meer kunnen, dat begin ik mezelf nu af te leren. Als je het maar leuk hebt en er van geniet, dan komt de rest vanzelf.

Levensmotto?

Geniet! Van elk moment. Er is overal iets positiefs uit te halen en slapen? Dat kan altijd nog!

See you on the water chicks!

Dit vind je misschien ook leuk

KlimmenThailand

Beklim de limestones in Krabi

surfstrand Biarritz
FrankrijkGolfsurfen

Surfen in Biarritz: tips van Marta

Wereldreis

Interview met wereldreiziger Linda

Snowboard chick
Wintersport

Elke week snowboarden? Dan moet je hier gaan wonen (of op vakantie gaan)

Nieuw Zeeland camper
Nieuw-Zeeland

Hoe duur is Nieuw-Zeeland? Overzicht van de kosten

Wandelen Radio Kootwijk
NederlandWandelen

Wandelen rondom zendstation Radio Kootwijk in de Veluwe