Boardchick of the Week | Nuria

Nuria (22) uit Rijswijk is een van Style Spy’s vaste lezeressen van deze rubriek (en mijn blog) en mag zich deze week de Boardchick of the week noemen! Nuria doet aan snowboarden en heeft een windsurf brevet in that pocket. Daarnaast heeft ze aan golfsurfen (ook wel surfen) gedaan, maar is daar niet zo’n ster in, aldus Nuria. Nuria ging altijd met de familie op wintersport, is er een tijdje ‘uit’ geweest en begon in 2007 na een wintersportschooluitje met snowboarden. De afgelopen 4 jaar is ze met een groot deel van de familie elk jaar een week in de sneeuw te vinden!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: Hoi Nuria, leuk dat je nu zelf Boardchick of the week bent! Wat vind jij het allerleukst aan boarden?

Wat ik het aller leukst vind aan snowboarden is het gevoel dat je hebt als je boven op een berg staat en uitkijkt over een groot dal. Dat gevoel kan je niet beschrijven en kan je niet uitleggen aan mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest. Het gevoel van ultieme vrijheid wanneer je naar beneden suist en heerlijk bochten draait en de wind langs je wangen voelt gaan. Ik zou nooit meer mijn wintersport willen overslaan en ik zou zelfs kiezen voor wintersport in plaats van zomer vakantie!!

Evey: Hoe vaak oefen je en waar?

Ik oefen eigenlijk nooit, stom want oefening baart kunst dus zou ik vaker naar een indoor baan moeten gaan. Maar op dit moment ben ik maar 1 week in het jaar op m’n board te vinden.

Evey: Hoe blijf je fit voor boardsports?

Doordat ik heel het jaar door hockey is mijn conditie redelijk goed. Verder doe ik niets speciaals om fit te blijven.

Nuria snowboard chick

Evey: Wat is je favoriete plek om te boarden?

Tot nu toe vind ik Andorra echt geweldig! Daar ben ik vorig jaar geweest en dat vond ik echt een super gebied. Ik ben niet op zoek naar onwijze funparken of mega stijle pistes maar gewoon naar een gebied met lekkere pistes om relaxt te kunnen boarden.

Evey: Wat doe je nog meer behalve boarden?

Ik heb toen ik een jaar op 12 was mijn windsurf brevet gehaald maar daar heb ik nooit meer wat mee gedaan. Verder heb ik een aantal keer op een surfplank gestaan maar daar dat heb ik nooit doorgezet. Naast snowboarden hockey ik 3 keer in de week en probeer ik 1 of 2 keer naar de sportschool te gaan.

Evey: Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Dat vind ik heel lastig, ik vind mode heel tof en probeer de trends te vertalen naar wat ik zelf leuk vind. Het ligt een beetje aan hoe ik me die dag voel maar ik denk dat sporty-chic wel een goede benaming is.

Evey: Heb je plannen voor de zomer? Vakanties of iets dergelijks?

Ik ben druk bezig met bedenken wat ik deze zomer wil gaan doen. Mijn vriend wil heel graag leren duiken en mij lijkt het ook wel heel gaaf! Maar ik heb op dit moment nog geen concrete plannen voor de zomer.

Boardchick blauwe jas

De categorie board chick of the week vind ik echt super leuk! Heel tof om te lezen over de passie van meiden voor boardsports. Keep up the good work! !

Nuria spy:

Favoriete merkenRoxy, Burton en O’Neill
BoardcheckBurton flying V feelgood 149
AngstenVroeger eng om bochten en snelheid te maken, verbeterd
DroombestemmingAspen
Kijkt op tegenGeen specifiek icoon, maar geniet van zien van pro’s
Eigen blognuriaarantxa.com