Boardchick of the Week | Rachèl Robbertsen

Rachèl (37) uit Leiderdorp bewijst dat je nooit te oud ben om te leren (surfen). Ze hoopt anderen (wat oudere chicks) enthousiast te krijgen zodat ze ook een boardsport gaan beoefenen en deze feature komt dan ook als geroepen. Op haar 19e kocht ze ooit een paar inline skates, die ze verruilde voor een skateboard, die er in een halfpipe toch wat interessanter uitzag! Na een jaartje rijden is ze gestopt en sinds vorig jaar surft Rachel: boardchick van deze week! 

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: Hai Rachel, de meeste boardchicks vinden de vrijheid aan surfen zo amazing. Wat maakt surfen voor jou zo geweldig?

Het allermooiste is het gevoel als je in het water ligt, een gevoel van ‘vrijheid’, en als je dan een golf pakt en hem rijdt, dat is GEWELDIG!! De beste surfervaring tot nu toe: de laatste keer dat ik in de Noordzee lag en een bruinvisdolfijn zag!

Evey: Ben je wel eens bang?

Ik ben onder het surfen een keer ‘aangevallen’ door een zeehondje, daar schrok ik echt heel erg van, maar verder ben ik niet zo snel angstig of bang gelukkig. Ik ben nu heel hard aan het oefenen om een bottom turn te kunnen maken, dat is best lastig maar het gaat me lukken!

Evey: Waar kunnen wij jou zien oefenen?

Noordwijk (bij de surfclub, KSN) is mijn favoriete stekkie.Ik wil één keer per week in de winter oefenen, maar het is er tot nu toe door de minder goede condities (of goede condities en voor mij slechte tijden #grrr) nog niet veel van gekomen. Ik hoop dat er betere tijden aan komen, fijn dat het langer licht blijft straks, dan kan ik ook doordeweeks na het eten.

Evey: Hoe blijf jij fit?

Ik loop hard, zwem tegenwoordig en eet gezond.

Evey: Wat is je favoriete plek om te boarden en wat is je droombestemming om te surfen?

Mijn favoriete surfspot tot nu toe is in Noordwijk, daar heb ik lekker veel ruimte. Als ik beter ben, wil ik wel een keer naar Scheveningen om te surfen. En mijn droombestemming? Indonesië  dan kan ik ook gelijk de plek bezoeken waar mijn moeder geboren is.

Evey: En wat doe je nog meer behalve surfen?

Naast het surfen run ik een gezin, ik heb 3 kids, mijn 2 oudste dochters Nova(10) en Zara(8) gaan dit jaar ook leren surfen en Toby(6) moet eerst zijn A en B halen voordat hij mee mag. Ik werk daarnaast 3 dagen als filiaalmanager in een kinderschoenenwinkel in Oegstgeest.

Boardchick of the Week | Rachèl Robbertsen

Evey: Wat ga je deze zomer doen?

Dit jaar gaan we voor het eerst naar een echte surfspot in Spanje, Zarautz, het is de bedoeling dat ik daar heel hard ga oefenen, en natuurlijk ook relaxen met het gezinnetje haha. Maar eerst staat er een lifeguard cursus op het menu in juni. Ook heb ik aangeboden te helpen bij de sundaysessions, elke zondag in de zomermaanden krijgen kids surf/sup/kite/skim-board les, daar heb ik echt heel veel zin in! Mijn doel is dan om in de toekomst ooit zelf surfles te kunnen geven, dat lijkt me echt fantastisch! maar eerst oefenen, oefenen, oefenen!

Evey: Met het hele gezin, tof! Heb je ook een eigen board?

Ik heb nu nog een beginnersboardje (Big 7.9, prima ding) maar hoop de surfskills zo snel mogelijk onder de knie te krijgen zodat ik kan overstappen op een shortboard.

Shortboards zijn korter, dunner en hebben een meer puntige neus.

Rachels wijze les:
Ik hoop met dit interviewtje andere wat oudere chicks enthousiast te krijgen zodat ze ook een boardsport gaan beoefenen, dat ze het idee van ‘ik ben al te oud’ over boord gooien. Je leeft maar één keer en in dat leven kun je beter een hoop lol hebben…niet?

Dus chicks…GO and get STOKED!!!