Boardchick of the week: Tessa de Bruijn

Na de vele enthousiaste aanmeldingen komt de boardchick van de maand de hele zomer wekelijks terug! Vanaf vandaag dus elke vrijdag een Boardchick op Style Spy! En we trappen af met Kitesurf instructrice Tessa de Bruijn (21) . Tessa doet momenteel ook mee aan 3 op reis en vanavond om 19:50 is haar aflevering op tv te zien. Mooi moment om af te trappen met Tessa.

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

WoonplaatsEgypte, El Gouna
BeroepKitesurf instructrice
OpleidingEvent & organisatie MBO 4
Favoriete etenBroccoli, aardappels en vlees
Droomde vroegerWereld over reizen, wilde de wereld zien vanaf jonge leeftijd
Droomt nuReizen over de wereld, meedoen en winnen van 3 op reis backpack van BNN
Favoriete plaatsSumatra, vanwege de puurheid, eerlijke en gastvrije mensen en gelukkig gevoel
Tessa de Bruijn

Hey Tessa, hoe is het bij jou allemaal begonnen?

Het is allemaal begonnen met kitesurfen, toen ik op een familie weekend aan de kust was. We waren een dagje aan het fietsen en helaas was het niet zulk mooie weer. Maar we moesten en zouden naar het strand want anders waren we niet voor niets allemaal helemaal naar de kust gereden. Eenmaal op het strand aangekomen zag ik mensen kitesurfen het eerst wat ik zei is “PAP DAT MOET IK DOEN!” en twee weken later had ik mijn eerste kiteles. Sindsdien is het balletje gaan rollen en vind ik elke boardsport vind geweldig.

Tessa de Bruijn

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

Waar ik meest van geniet is de vrijheid die ik van deze lifestyle krijg, ik had de wereld nooit zo makkelijk kunnen bereizen zonder kitesurfen (en les geven). Het maakt het nog makkelijker dat de kitesurf wereld klein is, iedereen kent elkaar en als je naar een nieuw land wil en op zoek bent naar werk, kent één van je vrienden wel weer een vriend die een vriend kent.

Tessa de Bruijn

Hoevaak en waar oefen je?

Op dit moment geef ik kiteles in Egypte, maar de afgelopen zes maanden heb ik van Langebaan Zuid Afrika mogen genieten. Kite surfen beoefen ik dus ongeveer 3 keer per week tussen het les geven door. In Nederland kitesurfde ik altijd op Mirns. Golfsurfen, snowboarden enzovoort is wat lastiger nu ik in Egypte woon.

Tessa de Bruijn

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Kitesurfen kon ik pas echt na mijn 5e les, de 3 lessen die ik in Nederland heb gehad waren niet genoeg. Na weken oefenen zeiden mijn ouders “kom we gaan op vakantie en dan nemen we nog een paar lessen daar”. We gingen toen op vakantie naar Lanzerote en daar heb ik mijn eerste echte meters kunnen varen.

Tessa de Bruijn

Welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?

Voor kitesurfen raad ik echt Cape Town en Langebaan Zuid Afrika aan. Voor golfsurfen raad ik de gehele West Coast van Zuid Afrika aan! Wild kamperen naast de spot is toch echt het echte surfgevoel.

Tessa de Bruijn

Bekijk hieronder de promovideo van Tessa!

Scroll naar boven