Boardchick van april #2: Rosanne Steeneken

Vandaag hebben we weer een boardchick waar ik veel envy voor heb. Rosanne Steeneken (19) uit Vinkeveen doet namelijk aan downhill longboarden. Iets waar ik zelf nog de guts voor moet ontwikkelen. Ze raced als een chick met ballen over het asfalt alof het niets is. Ze is één van de weinige chicks in de downhill wereld. Niet zo gek dat ze gepromoot wordt door de famous Longboard Girls Crew (iets wat mij ook wel ontzettend tof lijkt, oefenen Evey, oefenen). Vandaag een spy into the life of Rosanne.

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

NaamRosanne Steeneken
Leeftijd19 jaar
WoonplaatsVinkeveen
BeroepStage als Grafisch Vormgever bij Brunotti
OpleidingGrafisch Vormgeven in Utrecht op het Grafisch Lyceum
Favoriete muziekIndie, Rock, Acoustic
Favoriet etenPIZAAAAA of brie
Droomde vroeger vanSchaatskampioen worden en een skatepark bouwen in de kerk in het dorp
Droomt nuHBO afmaken en werken als vormgever, IDF race winnen, perfecte afdaling
Favoriete plaatsNoorwegen, hoopt Canada en Australië aan de lijst toe te voegen
BoardsportenLongboarding (cruising, freestyle of downhill)

Hoe ben je begonnen met boardsports?

Op mijn 8e ben stond ik al op een skateboard. Dat heb ik altijd met plezier gedaan. Ik ben daar mee gestopt toen ik naar de middelbaren school ging. 3 jaar later stond ik voor het eerst weer op een longboard. Sinds die dag kwamen de kriebels voor skaten weer terug. Ik keek videos van de Longboard Girls Crew. Zij inspireerden mij om te gaan downhillen. Toen kwam ik erachter dat ik niets liever wilde doen.

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

Alles kan, je bent welkom no matter what.

Hoevaak en waar oefen je?

Zo vaak mogelijk. Maar meestal komt dat uit op elk weekend. Er zijn ongeveer 10 plekken in Nederland waar je kan downhillen. Maar het liefst skate in de Heinenoordtunnel (tractor tunnel) of in Vaals op het drie landen punt.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Afgelopen September in België. Wallonhill (een freeride. Tijdens dit event kon ik sneller de bochten door en had ik geen speed wobbels op het steilere stuk naar beneden.

De vraag die ik op Style Spy veel gesteld krijg: Hoe kies je een longboard? Wat is jouw advies?

Dat hangt af van je eigen portemonnee. Het beste is om naar een skateshop toe te gaan en een goed board te kopen. In de skateshop kunnen ze je het beste advies geven. In Denhaag ( Sickboards ) zit een enorme skateshop waar je het best advies krijgt. Online zijn Sickboards/ Skatedelux en Gravity Supplies een aanrader.

Voor de mensen in het noorden is Gravity Supplies een goed skateshop voor advies. Als je liever toch iets goedkopers neemt kan je het beste op een 2de hands site kijken. Merken die je echt beter kan vermijden zijn de complete boards voor circa 100 euro. Dit kan voor een mini cruise longboard. Maar zodra het een groter downhill/freestyle/freeride board wordt is het echt beter om naar een skateshop te gaan. Want goedkoop is duurkoop.

OnderdeelDownhillFreeriden
BoardRayne Fortune v1Loaded Tesseract
TrucksSabre trucks 180 mmParis trucks
WielenPurple Kegels (83a)Elk wiel wat glijd

Als je geen tijd hebt om naar een skateshop te gaan en online niet kan vinden wat de beste keus is.. Zou ik een loaded tesseract kopen. Dit board is super alround. Je kan er echt alles mee !

Welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?

De KNK freeride in Slovenië. 18 haarspelt bochten met een maximum speed van 80 khm.

Wat is je must have?

Je hebt zeker ballen nodig. Je haalt natuurlijk hoge snelheden en je bent meestal samen met een hoop mannen op de berg. Oja en zeker weten een helm !

We love your helmet!

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

“Stel je niet zo aan”. Voor mijn gevoel was ik te vaak onnodig bang.Ja het is een mind game! En wat is je levensmotto?

Be yourself and have fun. Vergeet niet plezier te hebben in alles wat je doet. Ik heb het gevoel dat ik dan meer mezelf kan zijn.

Mooie motto Rosanne en mooie wijsheid voor alle lezeressen!

Rosanne spy: