Boardchick van mei #1 Maureen Otten

Maureen Otten uit Hoeven is de kersverse boardchick van de maand mei. Ze is net als de vorige boardchick weer een jonge (17!) enthousiasteling. Maureen doet aan snowboarden, longboarden, Suppen en wakeboarden. Laten we eens een spy nemen!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

BeroepSkidome Rucphen
OpleidingStudie fysiotherapie te Rotterdam
Favoriete muziekRed Hot Chili Peppers & The Script
Favoriet etenRijst met zalm uit de oven en erwtjes
Droomt nuFysiotherapie kunnen combineren met snowboarden, een huisje in Oostenrijk of Zwitserland bezitten
en werken als sport fysiotherapeut
Favoriete plaatsMaui – Hawaii
Cordoba in Spanje
Saas-Fee in Zwitserland
Supper

Hoe ben je begonnen met boardsports?

Toen ik 7 jaar was hadden we een klein rubberbootje en een setje waterski’s. Na een paar keer skiën was de uitdaging er van af. Toen we een wakeboardje hadden gekocht waren we al snel helemaal gek met de boardsports. Mijn broer en ik werden uit gekozen voor een talenten team en gingen wedstrijden wakeboarden. Al snel hebben we de ski’s ingeruild voor een snowboard.Mijn vader heeft me leren snowboarden toen ik 10 jaar was. Nu is off-piste poeder boarden het leukste wat er is!

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?

Ik ben de enige in mijn klas met deze kleding style en lifestyle. Ik kom op mijn longboardje naar school en post constant throwback fotos van de wintersport. Ik voel me wel een uniek en dat is alleen maar tof! De mensen in het boardsport wereldje zijn super relax en echt super gezellig.

Ik voel me wel een uniek en dat is alleen maar tof!

Hoevaak en waar oefen je?

Ik ben jarenlang samen met mijn ouders, broer en opa en oma naar schladming in Oostenrijk gegaan. Vorig jaar ben ik met kerst met mijn vader en broer een week gaan powderen in Kaprun met Ripstar. In de krokus vakantie ben ik naar Saas-fee geweest in Zwitserland waar we zelf onwijs mooie powder off-piste hebben kunnen rijden

Ik ga vaak vanaf het station met mijn longboard naar school om daarna nog wat rond te cruisen in de stad of een parkeergarage onveilig te maken.

Suppen doe ik om fit te blijven en doe ik vooral in de zomer een keer per week.

Wakeboarden heb ik heel fanatiek gedaan maar door verschillende redenen doe ik het nu niet meer op wedstrijd niveau. Ik heb meerdere heftige blessures gehad. Omdat ik het wat rustiger aan wil doen met mijn lichaam was het verstandig om de lat wat lager te leggen.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Wakeboarden: Ik ben meerdere malen uitgekozen voor een talenten team. Zo heb ik bij het Teva-Talent team gezeten. Ook heb ik 3 Nk’s gewakeboard waarbij ik 1e eindigde bij de meiden. Helaas waren er te weinig deelnemers om de titel officieel te maken. Ook noemden de oudere chicks me altijd wel goed en getalenteerd, super tof!

Snowboarden: Ik hoor van iedereen altijd dat ik talent heb en dat ik een goede techniek had. Maar ik heb nooit les gehad en board nog helemaal niet zo lang? Toen ik met de Kerst een week

bij Ripstar off-piste ging boarden met een gids ben ik ervan overtuigd dat ik wel lekker kan rijden. De gids ging helemaal uit z’n plaat over mijn techniek en mijn no-fear voor een 17 jarige chick!

SKiërs in grot

Heel stoer!

En welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?

Snowboarden: Ik denk dat gevorderden mij nog een paar mooie plekken kunnen laten zien! Mijn mooiste powder ervaring was in het mooie Saas-Fee in Zwitserland.

Wakeboarden: Mijn mooiste ervaring met wakeboarden was in Cordoba, Almovodar Del Rio in Spanje. Super mooi meer met een stuwdam waar het altijd wel ergens super vlak is. Te gek! Een aanrader tijdens het longboarden is een lege parkeergarage opzoeken en dan lekker naar beneden cruisen!

Een parkeergarage kan ik ook aanraden!

Wat heb je als boardchick echt nodig? Wat is je musthave?

Je moet kunnen genieten van de mooie natuur om je heen. Tijdens het snowboarden kan ik genieten van de geweldige natuur om me heen. Ik heb in Zwitserland  een paar kilometer verder op een lawine gezien. Het was niet dicht bij de piste maar het was echt enorm mooi om te zien. Om lekker te kunnen boarden moet je als het ware één worden met de sneeuw en de kou!

Tijdens het wakeboarden geniet ik enorm van het mooie vlakke water.

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

Never give up! Het was soms erg moeilijk om als jong meisje van 13 jaar tussen de grote meiden op mijn wakeboard te staan . Het niveau lag op de internationale wedstrijden veel te hoog en daarom verloor ik soms mijn motivatie. Blijf doorgaan, op een dag kom je echt wel ergens!

Goed advies! Ik verlies ook wel eens motivatie bij het snowboarden. En tot slot: wat is je levensmotto?

Man cannot discover new ocean unless he has the courage to lose sight of the shore. Als je echt toffe dingen wil doen en wat wil bereiken moet je je grenzen verleggen. The fun is beyond the ledge!

Maureen bedankt voor je tijd! 

Scroll naar boven