Boardchick van mei #2 Marloes

Marloes (21) uit Delft is addicted aan zo’n beetje elke boardsport die er is. Ze longboard elke dag, surft zo vaak als de zee het toe laat én wanneer ze niet hoeft te studeren. Windsurfen doet ze als ze zich daar naar voelt en snowboarden doet ze één keer per maand. En natuurlijk doet ze aan kiten, suppen, waken en andere boardsporten als het een optie is. Een behoorlijk boardchick addic als je het mij vraagt. Laten we Marloes het board van d’r lijf vragen!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

BeroepStudent/Surfinstructrice
OpleidingIndustrial Design Engineering
Favoriete muziekDivers, indie rock het meest
Favoriet etenVegetarisch
Droomde vroeger vanTombraider zijn, badass
Droomt nuGenieten van alles, ook de kleine dingetjes
Favoriete plaatsPlaatsen met sneeuw, swell of curvy roads en kleine secret spots om bij te komen van sessies
Marloes Boardchick

Hoe ben je begonnen met boardsports?
Ik had altijd al iets met skateboards en snowboards. Ze trokken me altijd al aan. M’n ouders vonden dit oorspronkelijk maar gevaarlijk en niets voor meisjes. Daarom reed ik als het even kon op hett skateboard van m’n highschool lover. Maar op een gegeven moment gaven m’n ouders toe, toen ze zagen hoe ik genoot van het snowboarden! Nu weten ze niet beter 😉

Toen ik 18 was heb ik ook meteen een longboard gekocht en was ik vanaf dag 1 helemaal addicted. Ik rijd er nu nog elke dag op en probeer in weekenden te sliden/dancen. Later pakte ik ook het surfen en windsurfen op. Heerlijk gewoon! Kiten wil ik ook nog gaan leren. Skateboarden vind ik leuk op de miniramp, maar ben er geen kei in.

Afgelopen zomer heb ik surflessen gegeven in knokke-heist. Het is echt super leuk om nieuwe mensen zo enthousiast te zien worden voor de sport!

Wat vind je het mooist aan de boardlifestyle?
De sfeer die er hangt, de mensen die het doen, en de natuurkrachten waar je mee te maken hebt. Daarbij voelen boardsporten heel natuurlijk aan. Het is veel meer op gevoel doordat je telkens ook met je evenwicht bezig bent.

Het is veel meer op gevoel doordat je telkens ook met je evenwicht bezig bent.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?
Hahaha, nou als mensen dat tegen je zeggen of je om tips gaan vragen. Maar eigenlijk heb ik nooit het idee dat ik het echt kan. Er zijn altijd mensen zoveel beter. Maar het mooie aan boardsporten vind ik dat het geen wedstrijd is. Iedereen geniet van wat hij/zij aan het doen is en vecht voor persoonlijke goals.

Eens! Welke locaties moeten gevorderden volgens jou niet missen?

Bali, Söll, Hawaii, er zijn zoooo veeel mooie plekjes 😉 Let echter wel op dat je op de bekende Spaanse en Portugese kust last kunt hebben van zomerdrukte als je gaat golfsurfen. Dat kan echt vervelend worden. Maar dat geldt eigenlijk voor alle populaire plekjes.

Wat heb je als boardchick echt nodig? Wat is je musthave?
Tooltjes, wax en reserve onderdelen. Zodra het niet meer werkt kun je dat zo snel mogelijk fixen en weer doorgaan natuurlijk!

Wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?
Ga er vooral helemaal voor, maak nieuwe vrienden met dezelfde interesse en ga samen oefenen! Het geldt echt: hoe meer tijd je erin steekt, hoe beter je wordt. Er is geen tijd om te twijfelen als het waait/golven zijn, de natuur werkt niet altijd mee, maar als ze meewerkt laat alles vallen en ga gewoon. Je haalt die tijd daarna anders wel weer in.

Levensmotto?
Vivamus atque amemus

The poem encourages lovers to scorn the snide comments of others, and to live only for each other, since life is too brief and death brings on a night of perpetual sleep.

Meer boardchick interviews? Lees hier meer.

Dit vind je misschien ook leuk

EngelandGolfsurfen

Surfen in de UK (jep!)

Tent East Nomads met campingplaats nummer
KamperenNederland

Overnachten in een luxe tent op pop-up camping East Nomads

Outdoor Lifestyle

Boardchick of october: Dominique

Wandelen Gozo
MaltaWandelen

Wandelen langs de noordkust op Gozo

Tsjechië

Ontdek de omgeving van bergresort Dolni Morava 

Mountainbike naast track op eiland Voorne-Putten
FietsenNederland

Outdoor Op Voorne-Putten: dit zijn de top activiteiten