Longboard review: de Brunotti pintail cruiser

My first Longboard I got from my friend and that I still have. It is a boardje with pintail Koastal pressed grid. Pintails are the boards to start with designing clothes; they give that surf feeling, have a nice shape and cruising. For a number of years also sells boardsportsmerk Brunotti longboards and of them I was allowed the Benno pintail Longboard from their collection. Although it is not the ideal weather was over the past few months, I found it wonderful to Longboarding in winter and I have therefore used the pintail.

Benno pintail

De pintail heeft de vorm die lijkt op een druppel. De achterkant van een pintail Longboard is puntig en loopt langs de achterwielen. Deze vorm deck is populair omdat het een mooie vorm heeft die het meest op surfplanken lijkt! Letterlijk streetsurfen. Ik heb daarom ook wel dat Brunotti veel soorten pintails in de collectie heeft! Het Benno boardje gebruik ik vooral voor cruisen en carven (door de top-mount trucks-die onderaan het board zitten). Het dek zorgt ervoor dat ik meteen vertrouwd raak met roeien, hoewel ik al jaren op een pintail “board” sta.

Brunotti black cap/cap,

Materiaal

Longboards zijn gemaakt van meerdere lagen dun materiaal; denk aan hout, zoals esdoorn, bamboe, berk, maar ook carbon en glasvezel komen voor. De lagen worden op elkaar gelijmd en in een gewenste vorm geperst. Doordat de vezels van de materialen telkens kruislings op elkaar worden gelegd ontstaat een sterke constructie van het dek. De hoeveelheid houtlagen die tijdens het persen worden gebruikt, wordt “het aantal lagen” genoemd. Longboarddecks variëren van 3 tot 12 lagen.

Esdoorn

Het Brunotti board is gemaakt van Maple (esdoorn) materiaal. Meestal is een maple board van 5ply tot 10ply, of gelaagd in een afwisselend patroon met bamboe, omdat Maple hard, massief hout is. Het board wordt snel te zwaar als het helemaal van Esdoorn is gemaakt. Met het optillen van het boardje had ik geen problemen, hij zat lekker in de hand. Esdoorn is het meest gebruikte materiaal voor zowel longboards als skateboards: het is redelijk sterk, licht van kleur en makkelijk te bewerken en goed. Esdoorn wordt eerder gebruikt voor de downhill longboards om snel te gaan.

Wielen

De wielen (70 mm) rolden goed. De meeste Longboardwielen hebben een durometer van 75-88a, waardoor ze lekker zacht zijn in vergelijking met de typische skateboardwielen (90-101a). Over het algemeen geldt dat hoe lager de durometer, hoe meer grip de wielen rollen, maar het board dus iets langzamer is. Hoe hoger de durometer, hoe harder de wielen, hoe minder grip, hoe sneller ze rollen. Wat mij betreft is het een kwestie van gevoel en wat je gewend bent. Als beginnende longboarder rijdt 70 mm prima. Ik rij al een tijdje op 62 mm wielen, dus alles daarboven cruised een stuk beter!

longboardster Lone Drifters bij molen Groningen

€ 149.95 for you have a fine beginnersboardje, that looks nice too! Benno is there both in grey/black as turquoise/blue black. After a few times I had the grit is what drive damaged, fortunately, you can buy new grid and pretty well this themselves even as I’ve done that with my current boardje!

Buy here the Brunotti Longboard or view all Brunotti boards the Brunotti shop!