Boardchick van de week Elbrich Elsenga

Elbrich Elsenga doet voornamelijk aan wakeboarden en is wakeboard én waterski-instructrice. Ze woont net als ik in Groningen en is met name te vinden in Harkstede (Groningen). Ze heeft bijna dezelfde dromen als ik heb. Ook ik droomde (en droom nog steeds) van Hawaï, maar dan om te surfen. En ook ik droom nu om de wereld over te reizen en te boarden. Of dat wakeboarden is weet ik niet, want dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Help! So many hobbies to try. Maar back to Elbrich! Wie is deze stoere chick?

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

OpleidingPsychologie
Droomde vroeger vanNaar Hawaii gaan en daar windsurfen
Droomt nuEen boardtrip maken langs verschillende banen wereldwijd en meer tricks leren
Favoriete plaatsNog te ontdekken tijdens de wereldreis, Madagaskar lijkt interessant maar mist wakeboardbanen

Hoe ben je begonnen met boardsports?
Mijn broer wilde altijd dat ik mee ging Windsurfen, maar ik had nooit veel zin. Hij pakte dan al mijn spullen voor me in en dan voelde ik me zo verplicht en kon niet anders dan toch mee gaan. Uiteindelijk pakte ik het redelijk snel op en begon alle keren te tellen dat ik dat jaar gevaren had. 54 keer! Ja, ook met windkracht 3 stond ik al te surfen.. Daarna heeft hij me meegesleept naar snowboarden en vier jaar geleden ook mijn absolute verslaving; wakeboarden. Het enige wat ik eerder deed dan hij was kiten, maar dat ben ik inmiddels al weer verleert denk ik.

Wat is voor jou de boardlifestyle?
Overdag boarden en dan s avonds met vrienden van de ondergaande zon genieten met een warm vuurtje en een koud Corona’tje, (of gewoon een biertje, want die Corona’s zijn sick duur.)

Wat zijn je favoriete locaties om te boarden?
Ik board meestal in Harkstede, soms in Heede, maar Burnside vind ik ook heel vet. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe wakeboardbaan in Zwolle en Langenveld staat ook zeker op mijn to do list.

Wat is een musthave voor boardchicks?
Doorzettingsvermogen en een beetje lef, ik heb het idee dat vrouwen echt alles 10x vaker moeten doen dan mannen om iets te kunnen.

Ik ook!
Welke tip zou je anderen geven om te beginnen met boarden?

Stop niet de eerste keer, probeer het op zijn minst 3 keer en tijdens verschillende weerscondities. Daarna mag je pas zeggen of je het leuk vindt of niet.

Goeie tip!
En wat voor advies zou je aan jezelf willen geven toen je net begon?

Het is echt wel leuk hoor! Haha! Nee, eigenlijk hetzelfde, probeer het wakeboarden toch even wat langer voordat je het opgeeft. Gelukkig had ik mijn broer om me te motiveren!

Op welke (board) festival kunnen wij je dit jaar vinden?
MadNes, Boardlife (inmiddels geweest) en Wakedream

Wat zijn je zomerplannen? 
Elke dag wakeboarden en zeker twee nieuwe tricks bij leren! Na de zomer vertrek ik richting Afrika en wil ik een paar weken werken bij de wakeboardbaan, vervolgens duiken, kiten en de natuur in gaan in de Seychellen, Madagaskar, Mauritius en uiteindelijk aan het werk bij een wakeboardinstructrice in Australië.

Mooie plannen Elbrich! Ik wens je het beste toe en wellicht doen we nog een kopje koffie in Groningen!

Wil jij nou ook shinen als boardchick en hou je van boardsports? Geef je dan op om boardchick of the week te worden. Neem via deze pagina contact op! Tot dan?