Hondenslee Fjällräven Polar,

Doe mee aan de Fjällräven Polar

Laatst bijgewerkt:

Fjällräven nodigt iedereen uit zich aan te melden voor Fjällräven Polar, een 300 km lange arctische expeditie door het Scandinavische noorden in april 2023. Wilde je dit altijd al doen? Dan is dit jouw kans om tijdens dit unieke avontuur een echte ontdekkingsreiziger te worden. 

Wat is de Fjällräven Polar

In april 2023 brengt Fjällräven Polar twintig mensen van over de hele wereld samen voor een 300 km lange hondenslee-expeditie over de arctische toendra. Zes dagen lang kunnen de deelnemers met hun eigen hondenslee door de uitgestrekte landschappen van Noord-Scandinavië reizen in een totaal andere wereld dan thuis.

Deze expeditie is in lijn met de missie van Fjällräven: mensen te inspireren meer tijd in de natuur door te brengen. En dat kan tijdens deze missie: met de juiste uitrusting en de juiste kennis kan iedereen de arctische natuur ontdekken.

Moet je daar outdoor ervaring voor hebben? Nee hoor, iedereen kan mee doen.

Het is een expeditie die je wegwijs maakt in het winterse outdoor leven en de nodige inspiratie en input biedt voor een bevredigend bestaan in de vrije natuur, ongeacht het seizoen.

Fjällräven

Wat Fjällräven Polar 2023 deelnemers kunnen verwachten

  • Een zesdaagse hondenslee-expeditie van het Jukkasjärvi-gebied in Zweeds Lapland naar Signaldalen aan de rand van de Noorse fjorden.
  • 300 km hondenslee door kale toendra, bevroren meren en bergbossen, 200 km boven de poolcirkel.
  • Vier nachten slapen in een tent of onder een open hemel bij temperaturen tot -30°C.
  • Beheers essentiële overlevingsvaardigheden voor expedities van Fjällräve noutdoor-experts.
  • Leer hoe je een team van zes sledehonden moet voeren, managen en besturen.
  • Zet een winterkamp op en kook in arctische omstandigheden.
  • Werk samen met collega-expeditieteamgenoten van over de hele wereld.
  • Leer hoe je jeh kunt aanpassen aan voortdurend veranderende winterse omstandigheden die hard en meedogenloos kunnen zijn.

Lees de Fjällräven Polar Q&A met Global Events Manager en outdoor-expert, Carl Hård af Segerstad. Hij legt uit waarom je dit winteravontuur moet aangaan, wat de uitdagingen en kansen zijn.

Hoe meld je je aan

Heb je er al zin in? Dan kun je je vooraf registreren en deelnemen aan de wereldwijde Fjällräven Polar lancering op maandag 24 oktober 2022 om 16:00 uur. Daar krijg je alle informatie voor je aanmelding aan de over hoe je een Fjällräven Polar expeditie-teamlid kan worden.

Fjällräven Polar is geen wedstrijd. Tickets kun je dus niet kopen.

Vakantiegeld binnen? Bekijk de mooiste deals bij Coolblue voor je volgende reis