Boardchick of the week | Interview met een boardchick: Sheena Hartlooper

Toen Sheena nog op de middelbare school zat was ze al into surfen. De stap om te beginnen was echter vrij groot, omdat ze verder niemand kende die deze liefde met haar deelde. Inmiddels heeft ze haar eerste longboard gekocht en gaat ze binnenkort op haar derde surfkamp. Ze hoopt ooit haar eigen surfplank te hebben,  zodat ze kan leren dansen op de golven. Maak kennis met de Amstelveense Sheena, de eerste Board Chick of the Week!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

sheena hartlooper

Evey: Hey Sheen, voor de lezers die je niet kennen, wanneer ging je voor het eerst surfen?

Een aantal jaar geleden ben ik voor het eerst met drie vrienden op surfcamp gegaan in Zarautz. En sinds een paar maanden heb ik een eigen longboard waar ik mee door de stad kan cruisen.

Evey: Wat maakt boardsports voor jou zo leuk?

Als ik aan het boarden ben zit ik lekker in mijn vel. Je hoeft je even nergens druk om te maken en kan gewoon gaan. Dat het niet 1, 2, 3 te leren is vind ik ook fijn. Ik heb nogal de neiging om snel op dingen uitgekeken te raken als ik ze eenmaal door heb. De relaxte levensstijl die er vaak bij komt kijken is echt niet verkeerd!

Sheenas longboard groep

“Mijn vaste groep vrienden uit Rotterdam met wie ik af en toe eens een golfje pakt en om en om in Rotterdam en Amsterdam door de stad cruise”

Evey:  Zijn er dingen die je moeilijk vind of ben je wel eens bang?

Ik ben eigenlijk nergens bang voor wat betreft longboarden of surfen. Met longboarden wil ik graag een keer een goede heuvel opzoeken om te leren downhillen. Maar daarvoor moet ik eerst nog fatsoenlijk leren sliden, anders stort ik mezelf zo een afgrond in.  Stap 1 is voor mij eerst nog bescherming halen voordat ik dat kan doen. Surfen moet ik eigenlijk echt nog fatsoenlijk leren, daarom probeer ik het zoveel mogelijk te doen.

Stella Stingray board

“Sinds kort heb ik mijn eigen (bamboe) Stella Stingray board, gekocht bij de Left! Skateshop in Rotterdam”

Evey: Welke landen vind je het tofst om te boarden?

Om te surfen wil ik iedereen Zarautz (Noord Spanje) aanraden. Het is een leuke plek met veel locals en weinig toeristen. Alle mensen die er op vakantie zijn, komen om te surfen en te boarden. De boulevard langs het strand leent zich uitstekend voor longboarden voor als de zee te wild, te plat of te eng is ;-). Je kunt er in de avonden ontzettend leuk uitgaan en zelfs San Sebastian is erg dichtbij en leuk om een dagje heen te gaan! Droombestemming? Bali, maar daarvoor moet ik nog even sparen.

zarautz surfen

Evey: Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Mijn kledingstijl is altijd redelijk casual geweest. Ik draag graag sneakers en je zal mij eigenlijk nooit vinden op hoge hakken. Jurkjes vind ik leuk, maar niet te netjes, ik draag toch liever een broek :)! Het liefst draag ik een mooie spijkerbroek met daarop een shirtje van bijvoorbeeld Element, Roxy of Volcom en daaroverheen een vestje, als het kan ook nog een beanie!

Evey: Ga je nog iets met surfen doen deze zomer?

Ik ga over een maand voor het eerst surfen in Lagos, Portugal en ben erg benieuwd hoe het daar is!

Evey: Tot slot, wat zou je meiden willen adviseren als ze willen beginnen?

Begin! Makkelijk is natuurlijk als je iemand kent van wie je een keer een board kan lenen als je gaat longboarden, maar als het op surfen aankomt kan je altijd alles huren! In Scheveningen zit bijvoorbeeld F.A.S.T. met een grote shop inclusief verhuur. Ik heb mijn vrienden leren kennen in een Facebookgroep: Surfmaatje gezocht, hier zijn veel beginners te vinden die dolgraag met anderen willen gaan surfen. Ook voor longboarders zijn er groepen te vinden. Je kan je dan aansluiten bij een groep mensen om te cruisen. Wat ook leuk is om te doen is mee te gaan met een surfcamp, dit kan alleen, maar ook met vrienden, zo ben ik ook begonnen!

Leuke Sheena weetjes:

Sheena is ontzettend stoked met haar allernieuwste blender waar ze elke dag een groene smoothie mee maakt! In de tijd naast haar werk en dansen, is ze coördinator voor Plantaardig Maandag (tegenwoordig: Viva Las Vegas – VeggieChallenge): een initiatief dat graag heel Nederland op maandag diervrij ziet eten! 

Dit vind je misschien ook leuk

Outdoor Lifestyle

Waarom de Fjällräven Kajka 35 ideaal is voor jouw trektocht(en)

Mountainbiker in Noorwegen
Noorwegen

Wat te doen in Flåm Noorwegen

Outdoor Lifestyle

Horseboarden

Wandelaar bij Hooker Valley Track
Nieuw-ZeelandWandelen

Wandelen bij Mount Cook: de Hooker Valley Trail in Nieuw- Zeeland

Outdoor Lifestyle

Garmin Pay: zo werkt het met ING

HawaiiVerenigde Staten

Wandelen door de Grand Canyon van de Pacific: de Waipo’ o Falls trail