Boardchick of the week | Nina Moerdijk

Opgegroeid in het waterrijke Zeeland en nu woonachtig in Scheveningen, is het niet gek dat Nina (25), in aanraking kwam met surfen. Surfen is haar uitlaatklep, maar ze bleek ook goed te zijn. Tegenwoordig is Nina namelijk (semi)professioneel kitesurfster en als het windy is, mag ze ook graag golfsurfen. Daarnaast, doet ze aan dansen om onder andere fit te blijven, een zeer sportieve board chick van deze week dus! So, let’s meet Nina, de boardchick of the week.

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: Hi Nina, voor degenen die je niet kennen: Wat maakt boarden voor jou zo geweldig? 

De vrijheid die het geeft is het leukste, de zee is je speeltuin. Zodra ik in het water ben voel ik me meteen ontspannen. Ik ben opgegroeid in Zeeland en daar is het perfect om te watersporten door de verlaten stranden heb je alle ruimte. Met vrienden of vriendinnen samen op het water staan is echt geweldig de stoke die je allemaal voelt en vooral om die mooie sundowner te delen. Dat zijn mooie herinneringen.

Ik probeer zo vaak mogelijk het water op te gaan hier in Scheveningen en als het even kan ga ik naar het buitenland.

Evey:  Zijn er dingen die je moeilijk vind of ben je wel eens bang?

Ik ben niet zo vaak bang maar als ik tussen meters hoge golven sta dan heb ik toch ook wel knikkende knietjes 😉 En ik ben een keer heel erg geschrokken in Zuid-Afrika. Ik zag opeens vinnen het water uit komen en dan denk je toch al snel aan haaien. Gelukkig waren het maar dolfijnen 🙂

Evey: Hoe blijf je als professional eigenlijk fit?

Over het algemeen probeer ik 3 keer in de week  te sporten om fit te blijven. In de zomer is dat kitesurfen en surfen. In de winter dans ik graag, iets wat ik al heel mijn leven doe, plus het is een goede aanvulling op boardsporten. Het liefste sport ik buiten, daarom ga ik ook hardlopen en zelf trainen op het strand. Dan doe doe ik bijvoorbeeld oefeningen voor mijn benen, maar ik probeer ook mijn core sterk te houden door buikspieroefeningen te doen.

Ik word gesponsord door BrunottiPromilit en Slingshot

Evey: Welke landen vind je het tofst om te boarden?

Mijn favoriete bestemming is Indonesië en daar zou ik graag vaker naartoe gaan. En Hawaii staat toch ook wel op het lijstje!

Evey: Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Dit vind ik echt een moeilijke vraag om zelf te beantwoorden. Ik zou zeggen neem eens een kijkje 😉 Ik denk heel casual en beachy. Althans dat hoop ik….

Evey: Ga je nog iets met surfen doen deze zomer?

Deze zomer wil ik zeker weer naar Frankrijk rijden om lekker in de achterbak van de auto te kamperen maar ik kijk vooral uit naar volgende winter want dan wil ik weer echt een trip maken naar een tropische bestemming.

En tot slot een kleine boardcheck: 

Jinne Sietsema heeft voor mij een customboard geshaped. J 5’11 en knal paars. Een echte one of a kind en ik ben er super blij mee!

Nina Moerdijk

Meer weten over Nina? Nina blogtde op SaltnSun.com. Niet specifiek over boarden, maar daar wil ze binnenkort ook wat postjes over gaan doen. I say go and check her blog out!