Boardchick of the week | Sanne de Jong

Gisteren lazen jullie al over de leuke Chicky Clinics organisatie, opgericht door Sanne de Jong. Vandaag vraag ik Sanne de Jong van Chicky Clinics het hemd van het lijf over Chicky Clinics, free riden en uiteraard over haar eigen liefde voor boardsports. Deze week dus een bijzondere Boardchick of the week, namelijk een interview met Sanne de Jong van Chicky Clinics. 

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: Hi Sanne, wij zijn eigenlijk wel benieuwd hoe je bent begonnen met Chicky Clinics.

Ik ben met Chicky Clinics begonnen nadat ik ben afgestudeerd in 2009. Ik vond dat er iets voor meiden in de funsports moest komen. Er zijn heel veel meiden die wel interesse hebben in deze sporten, maar geen vriendinnen hebben waarmee ze deze sporten kunnen beoefenen.

De stap om alleen te beginnen is voor velen te groot. Door de Clinics en reizen die Chicky Clinics aanbied, wordt deze drempel verlaagd. Er komen meiden op af die graag andere meiden leren kennen om deze sporten mee te beoefenen, maar ook meiden die het gezellig vinden om te surfen, skateboarden, snowboarden, longboarden enz. met andere meiden! Want of het nou je eerste keer is of de sport al vaker heb gedaan, gezellig is het altijd! D

Evey: Wat is precies een clinic, wat kun je verwachten?

Een clinic is een soort workshop waarbij je kennis kunt maken met een bepaalde sport of juist je skills naar een hoger niveau kunt tillen. De clinics worden bijna altijd door vrouwen gegeven. Deze meiden weten hoe het is om om te gaan met angsten en hoe ze te overwinnen. Ze kunnen volledig inspelen op de deelnemers en uiteindelijk zorgen voor een succesvolle belevenis! Iedere clinic is weer anders.

Als je naar een clinic toekomt kun je verwachten dat je een leuke dag beleefd samen met andere meiden! En naar huis gaat met nieuwe skills, nieuwe vriendinnen en een goodiebag!

Evey: Hoeveel clinics organiseer je gemiddeld en waar gaan jullie heen (ga jij ook altijd mee)?

In de zomer organiseren we gemiddeld 7 clinics en ongeveer 2 tripjes naar het buitenland. En in de winter organiseren gemiddeld 3 clinics en 2 tripjes naar de sneeuw! De surftrips gaan naar Marokko en Spanje en in de winter gaan we naar het freeride mekka St. Anton en het freestyle paradijs in Mayrhofen!

De clinics worden georganiseerd door heel Nederland heen. En ik ben er voor 99% altijd bij, omdat ik het leuk vindt om de reacties van de deelnemers te zien. En graag hoor hoe ze de clinics of reis hebben gevonden.

Evey: En wat als je echt een beginner beginner bent? 

Je kunt zeker als beginner ook bij ons terecht. Chicky clinics is voor meiden die kennis willen maken met een nieuwe sport, maar ook voor meiden die al ervaring hebben en graag hun skills willen verbeteren.

Evey: Wat kan je zeggen over de meiden die zich aanmelden? 

Ik zie veel van de meiden terug bij de clinics en/of reisjes. Dat is erg leuk om te zien! De meiden die op de clinics afkomen zijn ongeveer tussen de leeftijd van 13 tot 40 jaar. Erg gevarieerd dus! En de meiden die mee gaan op trip zijn vaak tussen de 20 en 40 jaar. Het maakt tijdens een clinic of reis niet uit hoe oud je bent, je bent er met zijn alleen voor 1 doel. En die is voor iedereen hetzelfde! En dat creëert automatisch een leuke band. Of je nou 45 of 13 jaar bent.

Evey: Wat was je leukste Chicky Clinics ervaring?

Dat is moeilijk om te kiezen, omdat ik ieder event van Chicky clinics even leuk vindt. Het is zo fijn om iedereen met een glimlach te zien vertrekken nadat ze een clinic hebben gevolgd. Of helemaal stoked zijn over wat ze geleerd hebben. Dat is waar ik het voor doe. Daarom zijn alle clinics en reizen voor mij de leukste

Evey: En natuurlijk zijn we benieuwd: Welke boardsports doe je zelf?

Ik vind het heerlijk om in de zomer op mijn longboard te cruisen door het park heen. En wanneer de golven goed zijn, rij ik naar Wijk aan zee voor een surfsessie. Af en toe ben ik te vinden op de wakeboardbaan of in het skatepark, maar daar ben ik nog niet zo goed in. Ik vind alle boardsports leuk om te doen, maar soms moet je ook keuzes maken! In de winter doe ik voornamelijk aan freeskien.

Lekker in de poeder spelen en als er geen verse sneeuw is, dan ben ik in het park te vinden. Een aantal dagen per seizoen stap ik ook op mijn snowboard voor de afwisseling. Ik vind het dan erg leuk om het park in te gaan, aangezien ik op mijn board nog niet veel ervaring heb in het park, dus dat brengt leuke spanningen met zich mee! Zelfs voor een kleine box krijg ik al kriebels in mijn buik!

Evey: Naar welke clinic kijk je dit jaar het meest naar uit?

Aankomende zomer zullen we weer vernieuwende clinics gaan organiseren. Ik ben erg benieuwd hoe meiden hierop zullen reageren en wat ze er van vinden! Dus daar kijk ik erg naar uit! En natuurlijk de aankomende Freestyle Trip naar Mayrhofen!! Waar we 5 dagen lang freestyle clinics gaan geven, gaan genieten van de zon en de beste party’s!! P.s. je kan nog mee!

Chicky weetjes

Daarnaast heeft Chicky Clinics ook haar eigen webshop, genaamd Chicky Store. In deze webshop kun je producten vinden die gerelateerd zijn aan de clinics. In de winter verkopen we wintersport accessoires, zoals first layer, handschoenen, mutsen, goggles, second layers. En in de zomer verkopen we surf & beach accessoires, zoals bikini’s, zonnebrillen, tassen enzv. De webshop Chicky Store is pas geopend sinds vorige winter.

En hoewel Sanne veel aan snowboarden, surfen en longboarden doet, ligt haar focus meer op freeskien!!

Update: helaas is Sanne gestopt met Chicky Clinics. Dit interview is in 2013 afgenomen. Sanne woont nu met haar man Boaz en hun kindje in Oostenrijk waar ze een eigen lodge hebben waar je kunt overnachten.