Boy on Board: Interview with Spencer Spellman

Dit interview stond eerst op stylespy.nl

Er zijn genoeg mannen die ik bewonder om hun passie voor boardsports. Dus ik dacht: ik begin met reisblogger Spencer die ik op Twitter ‘ontmoet’ en die net voor zijn dertigste ook getroffen is door het boardvirus: het stond op zijn ‘30 by 30’-lijstje. En zijn nieuwe doel is om op één dag snowboarden en surfen te doen! Maak kennis met Spencer Spellman!

Hallo Spencer, wanneer ben je voor het eerst begonnen met boardsporten?

Ik groeide op in North Carolina en bracht mijn zomers door aan de Outer Banks van North Carolina, waar ik surfers zag die zo’n trick deden met een surfplank, Ik doormde er altijd van om in Californië te wonen en deel uit te maken van de surfcultuur. Dus toen ik naar Californië verhuisde, was dat een van de eerste dingen die ik deed, surflessen nemen, gevolgd door een surfkamp in Spanje op de Canarische Eilanden. Ik ben opgegroeid als atleet, maar die week surfen was veruit het meest uitdagende wat ik ooit heb gedaan.

Wat vind je het leukst?

Bordsporten zijn slechts een van die dingen die me meer dan wat dan ook zen maken. Het is just me, mijn board en moeder natuur. En vanwege de aard van boardsporten is geen enkele zwaai of afdaling van een berg hetzelfde.

Hoe vaak doe je het en waar?

Vorig jaar was echt mijn eerste jaar als “boarder”. Ik ben vorig jaar 5-10 keer per keer gaan snowboarden en suppen en zou dat dit jaar graag willen verdubbelen, zo niet meer. Ik heb ongelooflijk veel geluk dat ik in 30 minuten vanuit mijn huis op het strand kan zijn en in een paar uur op de hellingen. Mijn doel voor deze winter is om op één dag snowboarden en surfen te doen.

Wanneer had je het gevoel dat je goed (genoeg) was?

Dat duurde een paar keer. Het ding met boardsporten is dat ze een beetje een leercurve kunnen hebben, maar je kunt het vrij snel oppikken als je er een talent voor hebt. En je moet wel, anders word je het beu om op het water, de sneeuw of de stoep te vallen.

Heb je een must-have?

Zonder enige twijfel mijn GoPro. Je weet nooit wanneer je een episch uitzicht tegenkomt, of beter nog, dieren in het wild ziet zoals een walvis of een beer. Ik heb niet veel wildlife tijdens het snowboarden gezien, maar ik heb het geluk gehad een aantal dieren in het wild te zien tijdens het stand-up paddleboarden, waaronder zeehonden, haaien en dolfijnen.

Heb je een verlanglijstje?

Nou, ik heb onlangs een item van ijn verlanglijst gekregen, en dat was de Neversummer Snowtrooper X, mijn eerste snowboard. Ik heb echter een steeds groter wordende SUP-verlanglijst. Ik ben dol geworden op mijn Tower 6-inch dik board, dat een goed beginnersboard was, maar ik wil opwerken tot een surfer SUP-board.

Je bent vrij laat begonnen, had je eerder willen beginnen?

Eerlijk gezegd Nee. Ik denk dat als ik het jaren geleden had geprobeerd, ik misschien meer geneigd was geweest om het snel op te geven. Ik ben gewoon in een positie in het leven, en op een geografische locatie, waar snowboarden en stand-up paddleboarding meer bevorderlijk is voor mijn leven.

Love that quote! Had ik kunnen zeggen!
Wat zou je je jongere zelf vertellen over boardsporten?

Ik denk dat het echt zou zijn om gewoon de tijd te vinden om het te doen. Ik ben ervan overtuigd dat als we iets echt willen doen, we het ook doen. Veel boardsporten kunnen moeilijk zijn omdat het niet zo toegankelijk is als andere sporten, tenzij je op het strand, het meer of de berg woont. Maar dat is nu juist het unieke aan boardsporten. De mensen die ze doen hebben er echt een passie voor.

Wat is jouw levensmotto?

Mijn levensmotto is al een tijdje dat je leven meer wordt afgemeten aan de ontastbare ervaringen die je tegenkomt dan de tastbare dingen die je opdoet.

De laatste jaren staat Spencer in de reisgemeenschap bekend als The Traveling Philosopher, vanwege een reisblog dat hij een paar jaar bijhield, maar onlangs lanceerde hij een nieuwe lifestyle-website, Whiskey Tango Globetrot.

Heel erg bedankt, Spencer, je bent een geweldige eerste Boy on Board!

Scroll naar boven