Onmisbaar voor buitenliefhebbers: Light My Fire fireSteel Bio Army Slaty Black

Oorspronkelijk ontwikkeld voor het Zweedse Ministerie van Defensie, is The Light My Fire FireSteel BIO Army Firestarter je beste vriend als het gaat om het ontsteken van een vuur onder alle weersomstandigheden. In ieders kampeer- of muli-day hike backpack hoort eigenlijk wel een fireSteel. Een firesteel is misschien wel de meest betrouwbare manier om vuur te maken. Ze werken nadat ze onder water zijn ondergedompeld, op elke hoogte, hebben geen bewegende delen en je maakt er veel brandjes mee. Kortom: deze moet in je tas.

Foto gemaakt door Checkin PR

Wat is een firesteel en waarom is het essentieel?

Firesteels zijn enorm betrouwbaar in vergelijking met andere aanmaakblokjes. Dit maakt ze een fundamenteel item voor overlevings- en noodpakketten en voor routinematig gebruik met kachels en kampvuren.

Zo gebruik je een firesteel

Ga met het metalen stripje of een mes langs het magnesiumstaafje en laat houtpoeder of watten direct ontbranden door de regen van vonken. Je kunt een firesteel ook gebruiken om een gasbrander of barbecue aan te steken. Dus deze firesteel hoort absoluut thuis bij al je andere camping gear!

Light My Fire firesteel Bio Army

De Light My Fire firesteel Bio Army een fijne firesteel die je nodig hebt tijdens je meerdaagsewandeling of tijdens het kamperen. Je kunt er eenvoudig vuur mee aansteken in elke weersomstandigheid. Oh hadden wij er maar eentje gehad in Canada, waar het veel gangbaarder is om een vuurtje te maken dan hier in Europa.

Light my fire firesteel

De vonk van 5400 graden Fahrenheit (3.000 graden Celsius) maakt het maken van vuur onder alle weersomstandigheden en op elke hoogte erg gemakkelijk.

De Light My Fire firesteel Bio is ook nog eens heel duurzaam: de slagpin is gemaakt van magnesiumlegering je kunt er zo’n 12.000 keer gebruik van maken. Stel je kampeert 3 weken per jaar en je gebruik de firesteel 2x per dag. Dan kun je er zo een paar jaar mee doen. Absoluut een goede investering dus!

De firesteel van Light My Fire is bovendien voorzien van een handig koord en een noodfluitje, handig voor als je in de bossen verdwaalt raakt. Sinds wij ons fluitje op onze backpacks zijn kwijtgeraakt, is dit wel heel handig 🙂 De plastic greepjes zijn gemaakt van biobased kunststoffen, die gemaakt worden uit natuurlijke producten, zoals zetmeel gewonnen uit mais of aardappels.

Deze lichtgewicht, compacte Firesteel Bio Army is het waard om mee te nemen op al je outdoor avonturen. De Firesteel is verkrijgbaar vanaf € 19,00 bij o.a. Knivesandtools en Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Tempel Japan
JapanRoadtrip

Het mooiste van Japan in deze reisroute van 2 – 4 weken (met de trein)

Outdoor Lifestyle

Boardchick of october: Dominique

Rondrijden over de zoutvelden Kampot
Cambodja

Reisroute Cambodja

Hiker bij de Emerald Lakes
Nieuw-ZeelandWandelen

Alles over de Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland

Wandelaar bij Hooker Valley Track
Nieuw-ZeelandWandelen

Wandelen bij Mount Cook: de Hooker Valley Trail in Nieuw- Zeeland

Foto van renners
Hardlopen

Een backyard Ultra, wat is dat?