Reizen met handbagage? Dat doe je zo

Joehoe, als jullie dit lezen ben ik onderweg naar Barcelona. En omdat ik met KLM ga vliegen en de maatschappij vanaf dinsdag 14 mei toeslag rekent voor bagage (in ruil voor goedkopere tickets), staat de volgende travelguide in het teken van je handbagage. Ik vind het zelf nogal lastig, reizen met handbagage. Wat kan wel en wat niet? Ik zocht het voor jullie op.

Allereerst is het handig om de afmetingen te weten. Ik heb zelf gereisd met KLM en daar mag je een tas van maximaal 55 x 25 x 35 cm maximaal en 12 kg meenemen. De overige

Afmetingen handbagage

Hieronder een overzicht van de maximale afmetingen en gewichten van de handbagage van populaire maatschappijen:


Bij Ryanair moet je koffer of tas precies in de door hen bedachte afmetingen vallen. Zo niet, dan is het betalen en flink ook, zegt TicketSpy. Volgens hen hebben ze medewerkers op de luchthavens zo geïnstrueerd dat ze extra scherp opletten of je tas of trolley niet net een centimeter te groot is.

Niet alles kan mee

Je mag geen scherpe voorwerpen meenemen, dat  betekent dus dat je nagelschaartje, nagelvijl etc. thuis blijven. Moet je echt een vijl mee (nee dat hoeft echt niet hoor ;-) dan kun je het beste een houten vijltje meenemen.

Vloeibare spulletjes

Je mag per persoon 1 plastic (1 liter zakje met zip) zakje meenemen met maximaal 1 liter aan vloeistoffen en/of gels. En dat moet allemaal in dat zakje passen. Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.  Deze zakjes kun je thuis al halen bij de drogist of ze gratis ophalen op Schiphol, voordat je door de security gaat. Sommige mensen nemen liever niks mee, omdat ze op de bestemming shampoo en dergelijke kopen, dat kan natuurlijk ook. Let er dus op dat je niet teveel meeneemt. Je lievelings shampoo mee? Stop ze in een reisflesje.

Lipbalms, lipsticks, lipgloss, blush, matterende poeder, oogschaduw en dergelijke mogen gewoon mee!

 

Wat je na paspoortcontrole koopt

Alles wat je op Schiphol na de paspoortcontrole hebt gekocht, mag meevliegen. De vloeistoffen en gels zijn door de taxfree winkel of aan boord verpakt en verzegeld. Het zegel is maar één dag geldig.

Verstop dingen in je jas
Prop zware dingetjes zoals opladers en je camera in je jaszak en trek deze aan in het vliegtuig, scheelt weer ruimte.

Wil je met KLM toch een extra koffer mee, maar heb je geen zin om toeslag te betalen? (€30 per kofferretour), dan kun je onder die toeslag uit komen door gratis lid te worden van het Flying Blue-programma. Dan mag je namelijk nog altijd een koffer gratis inchecken, wanneer je je lidmaatschapsnummer invult tijden het boeken. Scheelt al snel honderden euro’s per jaar (bron: Reizen.nl)

Specifiekere dingen weten? Kijk dan op de website van Schiphol, ook voor uitzonderingen.

Mis jij nog een belangrijk puntje? Laat die dan zeker voor andere lezers achter in de comments! Cyou soon ladies!