Dit is het verschil tussen de Shokz OpenRun en OpenRun Pro

Bone conduction-hoofdtelefoons zijn een steeds populairdere optie voor sporters, dankzij hun comfort, veiligheid en geluidskwaliteit. De Shokz OpenRun-serie is een van de meest populaire bone conduction-hoofdtelefoons op de markt, en biedt een aantal unieke functies die hem aantrekkelijk maken voor sporters zoals hardlopers. Wij hebben de OpenRun in bezit en vergeleken of deze beter is dan de OpenRun Pro en waarom.

Samengevat:

De Shokz OpenRun-serie is een uitstekende keuze voor sporters die op zoek zijn naar een lichte, veilige en comfortabele manier om muziek te luisteren. De belangrijkste verschillen tussen de modellen zijn het gewicht, de batterijduur, de geluidskwaliteit en de prijs. Voor sporters die op zoek zijn naar de lichtste en meest betaalbare optie, is de OpenRun Mini een uitstekende keuze. Voor sporters die op zoek zijn naar de beste geluidskwaliteit en functies, is de OpenRun Pro of OpenRun Pro Mini een aanrader.

Waarom een Bone conduction-hoofdtelefoon?

Bone conduction-hoofdtelefoons werken door geluidstrillingen via de jukbeenderen naar het binnenoor te geleiden. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele koptelefoons:

  • Ze zijn zeer licht en comfortabel om te dragen. De hoofdtelefoonplaten zitten op de jukbeenderen, waardoor er geen druk op de oren wordt uitgeoefend.
  • Ze zorgen voor extra veiligheid. Je kunt je omgeving nog steeds horen, wat belangrijk is voor verkeersveiligheid en andere situaties waarin je oplettend moet zijn.
  • Ze houden je gehoorgang schoon en droog. Je oren worden niet afgesloten, waardoor vuil en zweet zich niet kunnen ophopen. Zo fijn bij hele actieve sporten zoals spinning via een scherm
  • Ze bieden een comfortabele luisterervaring. Er is geen druk op het trommelvlies, waardoor je minder snel last krijgt van oorpijn of gehoorschade.

Bone conduction-hoofdtelefoons zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lichte, veilige en comfortabele manier om muziek te luisteren. Ze zijn ook een goede optie voor mensen die actief zijn en hun omgeving goed willen kunnen horen.

Bone conduction-hoofdtelefoons zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Sporten: Ze zijn ideaal voor hardlopen, fietsen, wandelen en andere sporten waarbij je je omgeving goed moet kunnen horen.
  • Werk: Ze zijn handig voor mensen die tijdens het werk muziek willen luisteren, maar ook hun collega’s of klanten moeten kunnen horen.
  • Reizen: Ze zijn perfect voor mensen die tijdens het reizen muziek willen luisteren, maar ook de omgeving willen kunnen horen, zoals aankondigingen op het vliegveld of geluiden van het verkeer.

Shokz OpenRun

De Shokz OpenRun Pro zijn een uitstekende keuze voor bone conduction-hoofdtelefoons. Deze oordopjes bieden een combinatie van goedgeluid, een comfortabele pasvorm en een goede microfoon.

De Shokz OpenRun-serie bestaat uit vier modellen: de OpenRun (zwart, grijs, rood en blauw),OpenRun Mini (zwart en blauw), OpenRun Pro (zwart, blauw, beige en roze) en OpenRun Pro Mini (zwart en beige). De belangrijkste verschillen tussen de modellen zijn het gewicht, de batterijduur, de geluidskwaliteit en de prijs.

ModelGewichtBatterijduurGeluidskwaliteitPrijs
OpenRun26 gram10 uurUitstekendOng. €249,-
OpenRun Mini26 gram8 uurGoedOng. €199,-
OpenRun Pro29 gram10 uurUitstekendOng. €299,-
OpenRun Pro Mini28 gram8 uurUitstekendOng. €299,-

Gewicht en draagcomfort

Een van de belangrijkste voordelen van bone conduction-hoofdtelefoons is dat ze zeer licht zijn en comfortabel om te dragen. De OpenRun Mini is met slechts 26 gram de lichtste bone conduction-hoofdtelefoon op de markt. De andere modellen zijn ook zeer licht, met een gewicht van 28/29 voor de OpenRun Pro.

Met een twee centimeter kortere hoofdband voelt de OpenRun Mini variant ook veiliger, stabieler en lichter aan voor degenen die de standaardmaat iets te ruim vinden. Zelf hebben wij beide gekozen voor de Openrun Mini. Dit omdat wij echt alleen een koptelefoon zochten voor sport en voor andere momenten beide al een (duurdere) Sony koptelefoon hebben.

Bekijk hier ook al onze sportgear

Batterijduur

De batterijduur van de OpenRun-serie is ook goed. De OpenRun Mini heeft een batterijduur van 8 uur, de OpenRun en OpenRun Pro hebben een batterijduur van 10 uur. Dit is voldoende voor een lange (hardloop) training of een dagje in de trein.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de OpenRun-serie is erg goed. De hoofdtelefoons maken gebruik van Shokz’ PremiumPitch 2.0-technologie, die zorgt voor een heldere en natuurlijke geluidsweergave. De OpenRun Pro en OpenRun Pro Mini hebben ook een ingebouwde subwoofer voor een nog rijker geluid.

Onderkant van de Shokz oorddopjes

Overige functies

De OpenRun-serie biedt ook een aantal andere functies die aantrekkelijk kunnen zijn voor jou als sporter. Alle modellen zijn water- en stofdicht (IP68), zodat je ze zonder zorgen kunt gebruiken in de regen of bij het zwemmen. IP68 betekent dat de Shokz getest is om gedurende een lange tijd tot 3 meter onder water houden. En dat ‘ie volledig beschermd is tegen stof

De OpenRun Pro en OpenRun Pro Mini hebben ook een ingebouwde MP3-speler, zodat je je muziek kunt afspelen zonder je telefoon bij je te hoeven hebben.

Conclusie

De Shokz OpenRun-serie is een uitstekende keuze voor sporters die op zoek zijn naar een lichte, veilige en comfortabele manier om muziek te luisteren.

De belangrijkste verschillen tussen de Shokz OpenRun modellen zijn het gewicht, de batterijduur, de geluidskwaliteit en de prijs.

De OpenRun Mini is de lichtste optie, met een gewicht van slechts 26 gram. De OpenRun Pro’s zijn iets zwaarder, met een gewicht van 28/29 gram.

De batterijduur van alle modellen is goed, met een duur van 8 uur voor de OpenRun Mini en 10 uur voor de OpenRun, OpenRun Pro en OpenRun Pro Mini.

De geluidskwaliteit van alle modellen is erg goed, maar de OpenRun Pro en OpenRun Pro Mini hebben een ingebouwde subwoofer voor een nog rijker geluid.

Alle modellen zijn water- en stofdicht (IP68), zodat je ze zonder zorgen kunt gebruiken in de regen of bij het zwemmen.

De OpenRun Pro en OpenRun Pro Mini hebben ook een ingebouwde MP3-speler, zodat je je muziek kunt afspelen zonder je telefoon bij je te hoeven hebben.

Welke Shokz OpenRun is voor jou?

** De beste keuze voor jou hangt af van je individuele behoeften en budget.

Als je op zoek bent naar de lichtste en meest betaalbare optie, is de OpenRun Mini een uitstekende keuze.

Als je op zoek bent naar de beste geluidskwaliteit en functies, is de OpenRun Pro of OpenRun Pro Mini een aanrader.

Scroll naar boven