Skateboarden voor 30… eh 18+: mijn eerste skateboardles in Groningen

Als je zegt 30+ dan voel ik me echt heel oud. En toch, ook al zie je het er niet vanaf, werd ik dit jaar alweer 34(!). Maar voor mij nog steeds geen reden om te doen waar ik mij goed bij voel. Zo is deze blog ooit (onder de naam stylespy, ken je die nog?) begonnen: een inspiratiebron voor jong geesten in oude lichamen :P. Nee gekkigheid. Deze blog is ooit begonnen om te laten zien dat je eigenlijk niet zo snel te oud bent voor iets. En ja hoor, met deze instelling begon ik deze maand dan ook aan mijn eerste les skateboarden.

Het Collosseum

In 1997 besloot een groep van skateboarders het Collosseum te bouwen. Dit indoorskatepark was vrij was de eerste mogelijkheid om het hele jaar door te kunnen skateboarden, weer of geen weer dus. In 2001 verhuisde het Colloseum in het huidige pand aan de Paradijsvogelstraat, in Groningen. Skateboarden werd steeds populairder en later werden inline skaters verwelkomt. Tegenwoordig zijn er lessen te volgen in het Collosseum en zijn de deuren van het park ook geopend voor BMX en freestyle mountainbikers. Het pand waar het Collosseum is gevestigd heeft drie overdekte ruimtes en een buitenplein.

Skateles voor 18+

Daar moet ik heen dacht ik toen ik op mijn wereldreis zag dat er een skateboardles voor 18+ was in ons lokale skateboardpark.  Na mijn pumptrackervaring in Nieuw-zeeland was ik superstoked om skateboarden te leren. Maar je kent het wellicht wel: je voelt je te oud en hebt geen zin om tussen de kinderpro’s te skaten. Sta je daar dan klungelig te doen tussen kids die je inmiddels al 3 keer voorbij skaten terwijl jij in je hoofd supersnel gaat. Nee, bedankt.

Gelukkig bleek de skateles harstikke tof. Samen met een paar oudere mannen mogen we doen waar we zin in hebben. Er werd een skateboard onder mijn neus gedrukt en ik besloot dat ik maar met het gemakkelijkste moest beginnen. Een stukje omhoog, terug en dan weer terugdraaien met mijn vertrouwde rechterbeen voorop. Lastig uit te leggen, maar onderstaand gifje laat je zien wat ik bedoel.