8 jaar met de Suit Suit op reis: is ie het waard?

Toen mijn oog op de Suit Suit Fifties collectie viel moest ik de mintgroene Suit Suit koffer hebben. De fiftiescollectie lijkt namelijk een beetje op de koelkasten van Smeg en ik wil al jaaaren zo’n koelkast (update: ik heb er eindelijk eentje!). Hoe de Suit Suit koffer beviel? Check mijn review en ervaring met deze koffer.

Side note: Ik heb geen andere koffers van Suit Suit getest, deze review is puur mijn ervaring met de handbagagevariant van de Suit Suit Fifties collectie.

De handbagagekoffer van Suit Suit

Als de koffer binnenkomt wordt ik megablij. De kleur stelt niet teleur. De binnenkant van de Suit Suit koffer is ook mooi. De mooie crèmekleurige voering en extra waszakje zien er mooi uit.

En er zit een extra vakje aan de bovenkant met rits voor spullen zoals je lader, boeken en toiletaccessoires.

Het formaat van de Suit Suit is 55 x 36 x 20 , dus koffer kan ook mee als handbagage bij de meeste vluchtmaatschappijen en bovenin de rekken in de meeste treinen. Erg fijn. Soms past de koffer ook achter je stoel in de NS trein, erg fijn!

Tsa-slot

Op de koffer zit een TSA-cijferslot. TSA staat voor Transportation Security Administration, een Amerikaanse organisatie die in staat voor de veiligheid van transport op vliegvelden.

Mocht je naar Amerika afreizen gaan dan is een TSA* slot erg handig. Met een TSA-slot kunnen veiligheidsagenten op vliegvelden in de VS met speciale lopersleutels je koffer openmaken ter inspectie, zonder dat ze het slot open hoeven te breken. Niks vervelender dan dat, ik bedoel: als ze er toch in moeten kijken, dan maar zonder het slot kapot te maken, toch?

Suit Suit review: mijn oordeel

De Suit Suit koffer is een lust voor het oog. De prachtig ontworpen koffers hebben allemaal een luxe-ogend design. Nog steeds ben ik verliefd op mijn mintgroene handbagage-variant. Zo kun je tegenwoordig mooie accessoires bij de koffer kopen zoals packing cubes (erg handig voor ruimtebesparing) en mooie toilettasjes. Helaas is de koffer tijdens mijn treinreis naar Parijs echt kapot gegaan.

Tijdens het oppakken schoot de handgreep aan de bovenkant los en viel de koffer op de grond. Na 8 jaar heb ik de koffer dus weg moeten gooien :(

Raakt snel beschadigd

Maar ik baal wel van de schade die de koffer zo snel oploopt als je de koffer incheckt. Ik heb de koffer al sinds 2014, maar zoveel reizen had ik er niet mee gemaakt toen de koffer vrij snel beschadigd raakte.

Zo gaat de plastic laag over de koffer snel bubbelen en rafelen aan de onderkant. Ook kwamen er snel zwarte strepen op. Na met Suit Suit te hebben gesproken was het advies van Suit Suit om tandpasta te gebruiken om de vlekken te verwijderen. Een rotklus vond ik dat en al vrij snel liet ik de strepen staan.

Mijn koffer verkleurde

Ik kwam erachter dat de achterkant van de koffer verkleurde (door de zon?). Een vriendin die precies dezelfde koffer heeft had namelijk een hele andere tint groen 🤔.

Zou ik een nieuwe kopen?

Ik wil heel graag een nieuwe Suit Suit in dezelfde kleur en variant. De mintgroene is inmiddels vernieuwd (met onder andere nieuwe wieltjes). Hoe deze is qua verbetering weet ik dus niet. Ik zou deze koffer wel weer willen kopen in de nieuwe Fifties collectie met betere wielen en een vernieuwd uiterlijk. Ik ga de handbagage alleen nooit meer inchecken in het bagageruim van vliethuigen en puur als handbagage gebruiken.

Ook zou ik de speciale Suit Suit koffer beschermingshoes erbij kopen om de koffer zo veel mogelijk te beschermen tegen krassen en vlekken.

Suit Suit koffer kopen

Je kunt deze pastelkleurige en andere Suit Suit koffers onder andere kopen via de officiële website van Suit Suit en bij Bol.com.

En vergeet niet de beschermhoes erbij te kopen! Thank me later!