Dit zijn de 10 beste longboardmerken

Ben je op zoek naar de beste longboardmerken? Longboards zijn er in verschillende vormen en maten. En je zou kunnen zeggen dat elk longboard geschikt is voor een andere discipline (denk bij disciplines aan dansen, cruisen, naar beneden boarden). En daarbij heb je persoonlijke voorkeur: wat de ene persoon lekker vindt cruisen vindt de andere misschien wel helemaal niks. Dat geldt ook voor longboardmerken. De ene zweert bij Globe, de ander gaat liever voor Arbor.

De beste longboardmerken

Hieronder vind je een collectie van de beste longboard merken. Er zijn veel goede longboard merken beschikbaar. Elk merk heeft boards gemaakt voor verschillende type longboarders. Er zijn merken longboards die ideaal zijn voor beginners en merken die meer geschikt zijn voor longboarders die al wat beter zijn.

1. Arbor: eco, mooi design & kwalitatief

Het merk Arbor maakt mooi afgewerkte en eco-vriendelijke longboards die er ook nog eens vet uit zien. Qua design vinden wij Arbor één van de beste longboardmerken.

Arbor Boards zijn niet goedkoop, maar kwalitatief erg goed. In plaats van standaardwielen krijg je bij je complete deck ook wielen van hun eigen merk en die zijn niet verkeerd.

Shop Arbor op

2. Koastal: van surfboards naar longboards

Koastal Is een familiebedrijf dat een passie voor surfen heeft en veel ervaring heeft met de skate-industrie. Hun bedrijf begon met het maken van een longboard gemaakt door surfers die na het surfen op de golven op de het asfalt verder wouden skaten. Maar wel met hetzelfde gevoel als tijdens het ‘rijden’ op een surfboard op de golven. Koastal is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Sickboards shop in Den Haag.

3. Loaded: hoge kwaliteit

Alles aan Loaded longboards is over de top. Loaded heeft zich snel onderscheiden van andere longboard bedrijven door boards te leveren van de hoogste kwaliteit en best presterend. Echter zijn e wel iets duurder dan de rest.

Shop Loaded bij

4. Rocket longboards: innovatief en duurzaam

Rocket Longboards worden gemaakt in een werkplaats in het hart van de Zwitserse Alpen. Innovatie is een van hun Rocket’s doelen als ze nieuwe vormen en concaves ontwikkelen. Ze gebruiken alleen gecertificeerd hout. De boards zijn lichter en duurzamer dan andere longboards op de markt.

5. Rayne: sterk en toffe designs

Rayne ontwierp een systeem speciaal om boards te maken van bamboe en glasvezel. Ze hebben nu een groot aantal borden die sterk zijn, waterbestendig en waarvan de flex langer meegaat.

Rayne longboards koopje onder andere op Amazon.nl. Bekijk longboards van Rayne.

6. Landyachtz: unieke designs

Landyachtz heeft innovatieve, unieke ontwerpen. Hun doel? Bijzonder design maar nog wel met de kwaliteit die je van een high-end longboard zou verwachten. Wij waren in 2018 in de longboardsshop in Canada en vonden de collectie heel dope! Ons favoriet? De dinghy

Landyachtz is verkrijgbaar bij OnlineSkateshop.nl

7. Sector 9: robuust en betaalbaar

Longboards staan in de top 10 beste merken. Waarom? Ze zijn perfect voor beginners. Met een robuust ontwerp en hoogwaardig materiaal zijn ze betaalbaarder dan de meeste longboards van high-end merken.

Koop Sector 9 bij

8. Bustin: boards uit Brooklyn

Produceert zijn decks met esdoorn en bamboe, met behulp van hun eigen aangepaste bouwtechnieken zoals ThermoGlass, honingraat kern tech, en ThermoCarbon. Elk deck wordt gedrukt in een kleine, East Coast houtwinkel en vervolgens met de hand gedrukt en afgewerkt in hun Brooklyn winkel.

Een Bustin Longboard kopen? Bekijk de online collectie bij OnlineSkateshop.nl

9. Moonshine: vette prints en 100% waterdicht

Het geheim van Moonshine? Ze experimenteren met nieuwe materialen en technieken om vette longboards te maken. Niet alleen gaan ze langer mee, de printjes zijn ook nog eens heel gaaf. Moonshine is vooral populair in de downhill longboard scene. Koop je een Moonshine, dan kun je ervanuit gaan dat je board 100% waterdicht is, niet krom trekt en langer meegaat. De boards zijn bovendien voor en door skaters (in Amerika) gemaakt.

Sickboards heeft een grote collectie van Moonshine longboards. Ook Onlineskateshop.nl verkoopt longboards.

10. Powell Peralta: artistiek en gemaakt door skateboarders

Powell Peralta is opgericht door Stacy Peralta en George Powell. Dit longboardmerk is een van de oudste merken en begon in 1978 als skatboardmerk. Powell Peralta maakt een van de beste downhill longboardwielen die er op dit moment zijn, ook wel beend als Bones Bearings. Ook heeft Powell Peralta tegenwoordig vette longboards met artistieke printjes. Je moet er van houden. Absoluut een topmerk, dat sowieso!

Powell Peralta longboards zijn in Nederland te koop bij Sickboards & Amazon

Faq

Wat zijn de beste longboardmerken

De beste longboardmerken zijn volgens ons: Arbor, Koastal, Loaded, Rocket, Rayne, Landyachtz, Sector 9, Bustin, Moonshine en Powell Peralta.

Scroll naar boven