Longboarden in Barcelona: tips en locaties

Barcelona is een van de vetste plekken waar je kunt longboarden tijdens je stedentrip. Barcelona ademt skate, niet alleen omdat wij tijdens de X-Games in Barcelona waren, maar ook omdat je bijna overal wel iemand ziet long- of skateboarden. Op pleintjes in de stad kun je vette tricks oefenen en langs de boulevard kun je heerlijk cruisen! Waar kun je dat doen? En waar kun je een longboard huren?

Een longboard huren in Barcelona

Wij begrijpen dat je natuurlijk niet altijd zelf een longboard mee op reis hebt.

Als je een eigen longboard hebt, is het de moeite waard om deze mee te nemen naar Barcelona. Kan die – zoals bij ons- niet mee in de handbagage of vind je dat hartstikke vervelend? Geen ramp, wij hebben onze longboards gehuurd bij Inercia.com.

Je kunt een longboard huren voor 5 euro per uur, 15 euro per dag en 25 euro voor een heel weekend.

Inercia zit aan de Carrer de Roger de Flor, 10 (valt geloof ik onder de leuke wijk El Borne in Barcelona). Bekijk hier de tarieven en website van Inercia.

Leuke spots om te longboarden in Barcelona

Arc de Triomf

Inercia zit vlakbij het Arc de Triomf ‘park’ (metrohalte Arc de Triomf). Dit is net als de Parijse Arc de Triomf, maar dan met een lange wandelstraat en palmbomen ervoor. Aan de zijkant vind je er fietspaden. Als je voor het eerst een longboard gaat huren dan is dit dé plek om te oefenen. Op de fietspaden kun je lekker crossen, maar je ziet meer mensen longboarden op het pad richting de Triomf. Je hebt geen last van auto’s en kunt hier lekker dansen op je board. Gezien het grote aantal toeristen raad ik je aan om niet te vallen ;-

Wil je toch liever langs de boulevard longboarden dan kun je langs het park de la ciutadella naar de boulevard longboarden (15 minuten heen). De heenweg is wel omhoog, dus het kost je wat inspanning, maar het is het wel waard! De wegen zijn wat drukker en de stoepen hebben soms wat vervelende stenen. Maar het is zeker te doen!

De boulevard: Passeig Maritim Barceloneta

De Boulevard is natuurlijk dé locatie om te gaan longboarden. Lange wandelpaden (en aparte fietspaden) waar je tussen de menigte kunt cruisen. En je bent zeker niet de enige. Het asfalt is superlekker om te cruisen, ik wou dat er meer van dat soort ‘wegen’ in Nederland waren!

Twee andere hotspots, waar ik zelf niet ben geweest zijn Numancia en het Forum. Deze twee plekken vond ik achteraf via Tour-Time.net.

Numancia

Wat ook een vette plek schijnt te zijn, maar wij niet zijn geweest, is Numancia. Deze hotspot schijnt perfect te zijn om het naar beneden longboarden te oefenen. Deze locatie trekt veel mensen, so watch it!

Forum

Deze locatie schijnt de beste plek om te longboarden in Barcelona te zijn. Wijde, geasfalteerde terreinen, geen voetgangers, een paar reusachtige rots golven, veel afdalingen., etc. Het beste van alles, relaxte vriendelijke sfeer all a longboarder needs!.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips! Dus pak eens een keer geen bus of fiets, maar cruise on! Zou jij (als beginner) durven longboarden in Barcelona?