Marokko: bijzonder overnachten in een ‘kasteel’

Marokko tip: Ontdek de Hoge Atlas te voet op The Atlas Trail, een unieke 5-daagse reis van 80 kilometer.

Goede herinneringen heb ik aan onze roadtrip door Marokko. Deze trip maakte ik spontaan met collegablogger Bianca van Food Travel Photography en oh wat hadden we het daar mooi. We sliepen in de mooiste accommodaties, waarvan Auberge Le Festival Todra Gorge toch wel een van de mooiste was.

Auberge Le Festival Todra Gorge

Auberge Le Festival is wel een heel bijzondere accommodatie op een bijzondere plek. Ingesloten tussen rotskloven ligt daar ineens een grothotel: Auberge Le Festival. Dit hotel met grotkamers ligt op een steenworp afstand van de bekende Todra Gorge, ook wel de Todghakloof. Marokko bestaat uit vele landschappen, maar Todra Gorge vond ik toch wel een van de spectaculairste.

Als we voorbij de Todra Gorge rijden weten we niet of het wel goed gaat. We komen een tijd niks tegen. Geen tegenliggers en geen hotels. Dan ineens staat daar ons kasteel, aan de overkant. “Whaa” roepen we beide, slapen we hier? Op de foto’s op Booking.com leek dit hotel al fantastisch, maar als je komt aanrijden en je ziet waar dit hotel ligt dan is dat toch honderd malen beter.

Als we aankomen rijden, zijn we zeker niet de enige. Net als in elk ander hotel in Marokko worden we verwelkomt en krijgen we eerst Marokkaanse muntthee. De jongens leggen ons uit dat energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Er wordt ons gevraagd wat we vanavond willen eten (er is overigens ook geen restaurant in de buurt). Er worden kruiden gebruikt uit hun eigen tuin. We kiezen net als de dag ervoor voor een Marokkaanse tajine.

Dan daarna worden we naar onze kamers gebracht. We konden geen grotkamer krijgen en als we bovenop het kasteel lopen stopt een van de jongens bij de rechtertoren helemaal aan de rand van het hotel. “Is dit onze kamer wel echt?” fluister ik Bianca nog een toe. Onze kamer is belachelijk groot. We hebben een eigen balkon, open haard en aparte ruimte om te zitten. Buiten zien we mensen genieten van de omgeving en horen we het geluid van de berggeitjes die achter de nomaden aanlopen. Onbeschrijfelijk mooi.

Niet veel later kunnen we aanschuiven bij ons traditionele Berberetentje. Net als de rest eten we bij de “receptie” en er hangt een knusse sfeer. Je hoort mensen van links en rechts kletsen over de plekken die ze zijn gepasseerd. Oh wat is het hier fijn, denk ik nog. Als we klaar zijn met ons diner, is het donker. Buiten loopt een verlicht pad naar de kamers. Ik besluit nog wat foto’s van de sterren te schieten vanuit ons balkon en zie op de rotsen hier en daar een lichtje branden van de nomaden. De nacht is helder. Daarna proberen we te slapen. Het is doodstil.

De volgende ochtend probeer ik nog wat foto’s te maken van de zonsopgang. De rotsen kleuren hier zo mooi oranje.

In de buurt van het ecohotel

Kun je goed wandelen en rotsklimmen. Bij het hotel beginnen verschillende wandelroutes die je kunt maken.

Dit hotel vond ik net zo bijzonder als de omgeving en raad ik dan ook iedereen aan die een rondreis door Marokko maakt. Grote kans dat je hier langs komt als je van Todra Gorge doorrijd naar Fez!

Reserveren bij Auberge Le Festival

Wij boekten ons hotel pas een week van te voren maar het hotel is populair. Om er zeker van te zijn dat je een plekje voor de nacht hebt in dit hotel, raden we je aan om van te voren te reserveren. Gelukkig kun je op Booking.com vaak nog 24 uur van te voren annuleren. Dus mochten je plannen toch nog wijzigen dan kun je het hotel altijd annuleren.

Wist je dat we een heel archief vol Marokko tips hebben? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te klikken.

Dit vind je misschien ook leuk

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the Week | Sien

Zuid-Korea

7 dingen die je wilt doen in Busan Zuid-Korea

Nederland

BUNK Amsterdam: slapen in een omgebouwde kerk

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week: Tessa de Bruijn

Kamperen

Onze favoriete kampeeritems uit de Primuscollectie

Palmbomen op eiland Maleisie
Maleisië

Backpacken in Tioman Maleisie: wat te doen op dit eiland