Roadtrip Marokko? Bekijk kosten & budget voor Marokko

Marokko tip: Ontdek de Hoge Atlas te voet op The Atlas Trail, een unieke 5-daagse reis van 80 kilometer.

Ga je binnenkort op reis door Marokko en zoek je informatie over de kosten en je budget voor dit prachtige land? In dit artikel hebben wij een overzicht van de kosten van een roadtrip door Marokko gemaakt.

Een reis door Marokko hoeft niet duur te zijn. Zoek je een goedkope rondreis door Marokko, dan is reizen met de auto een goeie optie.

De munteenheid van Marokko is de Marokkaanse dirham (MAD). Één euro is ongeveer 10,9 Dirham.

OnderdeelKosten
VervoerEen auto huren in Marokko kan redelijk goedkoop. Een auto kost gemiddeld € 160,- en € 1300,- per week. Wil je de auto op een andere locatie inleveren dan waar je de auto ophaalde? Dan betaal je vaak een toeslag. Ook een 2e bestuurder kost extra afhankelijk van de soort auto.
Vliegen naar Marokko is ook goed te betalen. Via Transavia vlogen we van Amsterdam naar Agadir en terug van Marrakesh naar Amsterdam voor zo’n € 110.-.
Benzine€ 20,- voor een halve tank. Kanttekening: wij huurden een hybride Toyota Yaris. Wij tankten in totaal 3 keer zo’n 200 dirham (ong. € 20,-) per keer. We reden ongeveer 945 km
Slapen Onze accommodaties verschilden van € 30,- – 70,- per nacht. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt al voor € 50.- per nacht in een luxe Riad overnachten. In deze blogpost vind je een overzicht van de gemiddelde kosten in Marokko.
Eten:€ 10,–20,- per dag. Vaak zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen, net als de thee bij aankomst. In het hotel betaal je tussen de € 10,–20,- per diner (vaak 3-gangen). Bij het hippe Nomad in Marrakech betaalden wij € 20,- voor lunch en een smoothie.
ActiviteitenVerschilt per activiteit. Een woestijnsafari-tour in Marokko kost bijvoorbeeld € 110,-

Plan je reis naar Marokko

Veelgestelde vragen

Is reizen door Marokko duur?

Zoals met de meeste landen, hangen de kosten van je reis volledig af van je voorkeuren. Marokko kan een toevluchtsoord zijn voor backpackers met hostels maar je kunt ook in de meest luxe riads overnachten. Veel dingen zijn echter in Marokko wel duurder dan in Europa, zoals auto’s, elektronica en alcohol. Dingen die je waarschijnlijk niet zult kopen als je door Marokko reist.

Wist je dat we een heel archief vol Marokko tips hebben? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te klikken.