De mooiste riads in Marokko

Marokko tip: Ontdek de Hoge Atlas te voet op The Atlas Trail, een unieke 5-daagse reis van 80 kilometer.

Wij houden van een goed hotel, maar als het gaat om verblijfplaatsen in Marokko, ligt de echte magie in de intieme riads – traditionele pensions gebouwd rond een centrale binnenplaats. Het woord riad komt van het Arabische woord ryad (رياض) dat tuin betekent.  Een riad geeft privacy, aan met name vrouwen, en beschermt je tegen de warmte. Check deze top riads in Marokko.

Riads Marokko

Je bent de plaatjes vast wel tegengekomen op Instagram: de prachtige zwembaden met traditionele tegeltjes en veel planten, zoals cactussen. Slapen in een riad is slapen als een prinses. Tijdens onze roadtrip door Marokko sliepen wij in meerdere riads waarvan wij de mooiste in dit artikel met je delen.

Riads Marrakech

Marrakech: Riad Villa Almeria

In deze riad op een half uurtje lopen van de medina zit je goed als je van luxe houdt maar niet in de drukte wilt zitten. Heb je net als ons een huurauto? Ideaal, je hoeft namelijk niet door de drukte te rijden. Op aanvraag kun je je auto voor zo’n 80 dirham (ong. €8) bijna voor de deur kwijt. In de avond is er een guard die op je auto let.

Net als elke riad kun je in Riad Villa Almeria Hotel & Spa ontbijten, lunchen en dineren. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. De riad heeft meerdere verdiepingen die allemaal uitzicht geven op de prachtige binnentuin, iets wat typisch is voor een riad.

Wij sliepen in een mooie suite op de benedenverdieping. In de riad is ook een spa aanwezig, ik nam daar een Hammam + Massage. Een dikke twee uur verwenning voor nog geen €50. Je slaapt al in Riad Villa Almeria voor zo’n €60-€70 per nacht.

Deze riad in Marrakech is echt een aanrader!

→ Bekijk prijzen en details van deze riad

Riad BE

Deze prachtige Riad is niet alleen heel mooi om te zien, maar ook de faciliteiten zijn geweldig. Riad Be beschikt namelijk over een van de mooiste zwembaden van de stad. Vanaf het terras heb je betoverend uitzicht over de Medina.

→ Bekijk prijzen en details van deze riad

Riad Yasmine

Riad Yasmine is een groen paradijs met veel mooie planten in het hart van de Medina in Marrakech. Er hangt een rustige sfeer waar je alleen het getjilp van vogels hoort terwijl je toch in het hart van de Medina zit.

→ Bekijk prijzen en details van deze riad

Taroudant: Dar Tourkia

In deze riad op een uurtje rijden van Agadir zit je midden in de medina. Vanuit het dakterras heb je mooi uitzicht over het Atlasgebergte en de oude stadsmuren.

Taroudant is volgens velen het mini Marrakech. Iets minder druk, maar dezelfde sfeer. Zelf heb ik niet genoeg van Marrakech en Tourant gezien om mijn mening erover te geven. Ik vond Taroudant desondanks een fijne stad. De riad heeft een prachtig zwembad, tuin en dakterras. In de tuin kun je op meerdere plekken relaxen in een hangmat, ligstoel of ander verstopt hoekje. Heb je net als ons een huurauto? Ideaal, je kan namelijk gratis voor de deur parkeren.

Net als elke riad kun je in Riad Dar Tourkia ontbijten, lunchen en dineren. Het ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen en je kunt een vegetarische couscous of tajine krijgen.

Wij sliepen in een mooie kamer op de benedenverdieping met twee aparte bedden. In de riad is ook een spa aanwezig. Je slaapt al in Riad Dar Tourkia voor zo’n €50-€65 per nacht.

→ Bekijk details en prijzen van Riad Dar Tourkia