8 x de beste sauna van Nederland

Ben je toe aan ontspanning? Even een dagje ‘offline zijn’ en weg van de alledaagse sleur. Neem dan tijd voor jezelf en verwen jezelf met een bezoek aan van deze beste sauna’s van Nederland. Door de sauna verbeter je je doorbloeding, laat je gifstoffen eruit en bouw je een betere weerstand op tegen temperatuurswisselingen. . Niets lekkerders om jezelf na een harde werkdag of outdooractiviteit te verwennen. En nog gezond ook. Bekijk onze lijst van 8x de beste sauna van Nederland.

Tip: Geniet van een overnachting inclusief ontbijt voor slechts €27,50 per persoon per nacht!

1. Thermen Bad Nieuweschans

Thermen Bad Nieuweschans is de bekendste sauna in het noorden van het land. Bad Nieuweschans is een wellnesshotel en onderdeel van Thermen Bad Nieuweschans, een prachtige wellness & spa. Beste sauna Nederland met overnachting

Vanuit de hotelkamer loop je zo in je badjas binnendoor naar de vele wellnessfaciliteiten, bestaande uit onder andere een thermaalbad, diverse saunafaciliteiten en een park van tien hectare, mooi gelegen aan het water.

Het resort ligt vlakbij de Duitse grens, maar is goed bereikbaar via de snelweg of met de trein. Als gast heb je in Thermen Bad Nieuwschans vrije toegang tot het thermaalbad, het saunalandschap, de fitness en het ‘badjassenpark’ aan het water.

Locatie: Weg naar de Bron 3-9, Bad Nieuweschans

2. Thermae 2000 – Valkenburg

Bij Thermae 2000 is het echt genieten. Thermae Valkenburg staat namelijk bekend om de speciale arrangementen, specials en baden met water uit eigen bron.

Thermae 2000 behoort tot één van de  grootste resorts van Nederland en is daarmee ook een van de beste sauna’s van Nederland.

De ‘Pyörä Sauna’ is absoluut de moeite waard: deze wordt tot 80 graden elektrisch verwarmd en is de grootste sauna van Thermae 2000! Genieten! Thermae 2000 is ook een van de beste sauna van Nederland met overnachting.

Als je de hotelkamers hebt gezien, dan wil je hier ook een heel saunaweekend van maken. De hotelkamers geven je uitzicht op het bos, Thermae 2000 is gelegen midden in de bossen van Valkenburg in Limburg.

Locatie: Ferdinand Bolstraat 333, Valkenburg

3. Hotel Okura

Het Okurahotel in Amsterdam is een vijfsterrenhotel waar je gebruik kunt maken van heerlijke welnessbehandelingen in de Nagomi Health ruimte. Naast de sauna kun je daar ook terecht voor een ruim binnenzwembad, een jacuzzi en een gym. Oh en er is een eigen restaurant aanwezig met natuurlijk Japans eten.

Locatie: Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

4. Amadore De Kamperduinen

Amadore De Kamperduinen ligt achter de duinen aan de Zeeuwse kust. Een nachtje in deze spa en saunahotel zou veel te weinig zijn. Je kunt hier gerust een heel weekend bijkomen. Je vindt in Amadore de Kamperduinen zowel sauna’s als baden en relaxruimtes. Er is een binnen- en buitengedeelte.

Locatie: Patrijzenlaan 1, Kamperland

5. De Veluwse bron

De Veluwse Bron is één van de grootste spa’s van Nederland en heeft een paar bijzondere sauna’s zoals de Pakistaanse sauna. Deze sauna bevat oeroude blokken zoutsteen rechtstreeks uit noord Pakistan. Verder vind je bij de Veluwse bron ook barrelsauna’s, opgietsauna’s en lichttherapie sauna’s. Door de grootte van deze sauna kun je van sauna naar sauna hoppen. De Veluwse Bron mag dan terecht een van de beste sauna’s van Nederland genoemd worden.

Locatie: Viskweekweg 10, Emst

6. Elysium

Elysium is net een tropisch eiland vanwege alles lagunes en watervallen. Een dagje in Elysium is echt even op vakantie en relazen. Elysium heeft naast 29 (!) sauna’s, maar liefst 19 baden om heerlijk van te genieten. Ideaal om af te koelen tijdens warme dagen of op te warmen tijdens de koude dagen. 

Locatie: Kooilaan 1, Bleiswijk

7. Spa Sereen

Volledig tot rust komen doe je in Spa Sereen (it’s in a name!) De sauna op het water en de speciale Marrakesh-sauna zijn de moeite waard. Maar je vindt bij Spa Sereen ook saunacabines, opgietsessies, een Buddha lounge, verschillende soorten lichaams- en gezichtsbehandelingen en verschillende zwembaden en voetenbaden.

Locatie: Westbroekse Binnenweg 2a, Maarssen

8. Thermen Soesterberg

Verscholen tussen de bossen vind je Thermen Soesterberg, dé plek om echt even tot rust te komen. Thermen Soesterberg is een ruim welnessresort met meer dan 11 saunafaciliteiten, diverse baden en whirpools en een natuurlijke zwemvijver. Thermen Soesterberg beschikt over uiteenlopende sauna’s, van de zogenaamde Theatersauna tot de Panoramasauna met zicht op de Utrechtse natuur. Overnachten doe je in het bijbehorende hotel.