Borrelen in Groningen: 12 x leuke plekken voor de vrijmibo!

Bekijk de leukste plekken om te borrelen in Groningen. Van Bax Bier tot dakterrasjes en bruine cafés. De cafés en barretjes poppen als paddenstoelen omhoog in Groningen. Vooral de themacafés lijken een ding te zien, waar wij alleen maar blij van worden: In deze cafés wil je je vrijdagmiddagborrel in Groningen doorbrengen!

Borrel in een barretje met een thema

Jeu-de-bouLesbar Groningen – BOEL is de jeu-de-boulesbar van Groningen. Je kunt hier lekker eten, drinken & boulen met vrienden. En het is heus niet alleen voor ouderen 😉 – Nieuwe Ebbingestraat 163

Peaky Blinders style bar – The Stockroom is een vrij nieuw cafe in Groningen geheel in Peaky Blinders stijl, onofficieel dan. (van de serie, mocht je de naam niet kennen). The Stockroom is namelijk een cocktailbar, maar dan in volledig jaren twintig-stijl. Gatsby meets Peaky Blinders. Aan de bar mix The Stockroom acht verschillende cocktails per seizoen. – Oosterstraat 24-1

Borrelen bij een proeflokaal

Bij Proeflokaal Mout vind je een behoorlijk uitgebreide Nederlandse bierkaart. Natuurlijk zijn de nodige in Grunn (zoals wij Groningers Groningen noemen) gebrouwen biertjes aanwezig, maar je vindt bij Mout enkel bier uit Nederlandse brouwerijen!

In de zomer vinden wij het terras heel gezellig, dit grenst namelijk aan het drukke Zuiderdiep en kun je lekker mensen kijken. Op koudere dagen kun je binnen genieten van het knusse bruin cafésfeertje. Mout is een leuke en centrale spot om lekker te borrelen in Groningen.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 43

The Cabin. Zit cafe Mout vol? Loop dan door naar The Cabin – in dezelfde straat van proeflokaal Mout.

Net als bij Mout vind je voorin het buitenterras aan het Zuiderdiep om lekker mensen te kijken onder het genot van een Elvis Juice of een Dead Pony en kaasplankje. En sinds kort heeft The Cabin er een heus privéterras aan de achterkant bij gekregen!

Ook in de winter is het in de Cabin lekker vertoeven in de huiskamerstijl.

Hotspots Groningen the Cabin

Bax Bier: borrelen aan het water. In 2014 werd Baxbier Brewery opgericht door twee vrienden. 6 jaar later hebben ze een eigen brouwerij met proeflokaal aan het water.

Hoewel deze locatie van deze borrel hotspot ietwat uit het centrum ligt, is Bax Bier ideaal om vanuit de boot te bezoeken. Je kunt namelijk zo aanmeren bij het buitenterras om een moderne klassieker als Koudvuur, Abel’s Ale of de bieren uit de Kon Minder-lijn bestellen.

In de enorme binnenruimte kun je gezellig zitten aan de grote tafels, de bar en daarnaast een potje poolen of een dartpijltje werpen.

Via Het Laatste Tafeltje krijg je soms korting op een driegangendiner bij Baxbier in Groningen! Bekijk Alle Groningen deals van het Laatste Tafeltje.

Adres: Friesestraatweg 201/2a

The dog’s bollocks

Een leuke plek om te borrelen met vrienden of collega’s is The Dog’s Bullocks. In deze pub kun je veel (speciaal)bier op de tap vinden, er is vaak live muziek, een ruime keuze aan bar food, een kelder vol huisgemaakte spirits, ruimte voor (besloten) borrels, (cocktail) workshops, proeverijen, live sportwedstrijden op groot scherm; kortom, alles wat je van een borrellocatie verwacht.

Adres: Oude Boteringestraat 17

Cappuvino: wijn- en koffiebar

Het duurde even voordat ik Cappuvino kon uitproberen. Maar wat een fijne plek toen ik er deze zomer eindelijk op het dakterras zat. Iets wat Groningen een beetje leek te missen. Overdag is Cappuvino een koffiebar en ‘s avonds een gezellige wijnbar om te borrelen, iets wat je vast kon uitmaken in de naam. Het uitzicht over de Vismarkt is een fijne add!

Adres: Vismarkt 1

Hotspot in Groningen met uitzicht: Cappuvino

Suikerunieterrein

Stadslab. Deze fijne spot op het Suikerunieterrein is een gem. Waar het bij Bax sneller druk is, is de kans groot dat je hier wel een plekje gaat vinden op het buitenterrras.

Coronaproof? Yes, want het bestellen van een drankje of snacks kan namelijk via een QR-code.

Adres: EM2. Suikerlaan 6

BOOVN is hét dakterras van Groningen op het oude suikerunieterrein. Dit is de plek voor een borrel in Groningen met uitzicht over stad Groningen. Wil je er rollend naartoe? Slaap dan in het CityLab hotel of hostel; Rebel Rebel.

Plof neer op één van de loungesets en geniet van de unieke beachvibe. BOOVN is ook af te huren voor een besloten borrel of feest. BOOVN is uitsluitend te bezoeken met mooi weer, op de socials kun je zien of BOOVN vandaag geopend is.

DOT

DOT ligt in het gezellige Ebbingekwartier in Groningen. In de gastrobar kun je heerlijk eten en gezellige zitten. De gerechten bij DOT zijn gevarieerd: van Vietnamese Pho soep tot pitabroodjes. En DOT ziet er van buiten en binnen nog eens heel leuk uit. De vorm van het gebouw is namelijk een dome. In de een film- en theaterzaal draaien ze regelmatig (sterren) films en planetariumvoorstellingen die getoond worden in de vorm van de dome!

Adres: DOT, Vrydemalaan 2, Groningen

Dot strand Groningen

Het Concerthuis

Het Concerthuis in Groningen is een leuke hotspot om te (brakke)lunchen maar ook om te borrelen en dineren! Je kunt er uitgebreid (biologisch) lunchen op een brakke zondag (inclusief aspirientjes;-)tot laat in de middag voor maar €9,-.

Zoek op de menukaart naar de toepasselijke naam: Brakke lunch and you will be saved from a hangoverGa je toch liever voor een vette hap? Ook Patat, ei en loempia’s staan ook op het menu. En dat allemaal onder het genot van een lekker muziekje. Borrelen? Genoeg keuze uit biertjes, zoals van Brouwerij ’t IJ.

Adres: Poelestraat 30

Pintelier borrelcafe

Belgisch Café de Pintelier is al jaren een begrip in Groningen. Het terras ligt aan het terras van de Uurwerker, een andere borrelplek waar pizza’s op het menu staan.

De Pintelier heeft een uitgebreide drankenkaart en het Bruin Café sfeertje maakt de Pintelier een fijne plek om te borrelen in Groningen. Na de borrel kun je door naar de Uurwerker voor een pizzaatje.

Pssst… de Pintelier staat ook in de top 100 van beste cafés van Nederland (2019).

Adres: Kleine Kromme Elleboog 9

Blocks & Barrels

Block & Barrels staan bekend om het beste vlees in Groningen. In de zomer kun je hier goed op een terras op de binnenplaats zitten en genieten van een lekker biertje. B&B zit in een sfeervol historisch pand met oude houten balkenplafonds in een het historische pand.

Adres: Hoogstraatje 3-5

Nok: dineren op hoogte

Op de tiende verdieping, met spectaculair uitzicht over o.a. de Olle Grieze, de Martinitoren, vind je in het nieuwe Groninger Forum: Nok. Naast een restaurant is NOK een plek om in Groningen te borrelen en dansen. Het uitzicht alleen al is de moeite waard! Op het menu? Diverse smaken zoals en lokale en(inter)nationale bieren en wijnen.

Adres: Nieuwe Markt 1 (bovenin het Forum, 10e verdieping).

Borrelen bij de Uurwerker

De Uurwerker is in korte tijd uitgegroeid tot de hotspot onder Groningse studenten. De Uurwerker ligt dan ook heel strategisch: naast de Universiteit van Groningen, de faculteit der Letteren om precies te zijn.

De Uurwerker is the place om een pizza uit de houtoven te scoren of om lekker in Groningen te borrelen op een van de Chesterfield banken of houten stoeltjes die je misschien nog kent van de basisschool.

Voor de Uurwerker vind je een groot terras op het plein waar het andere leuke Bruin Cafe de Pintelier ook aan grenst (ideaal voor de vrijdagmiddagborrels) vindt.

Als je niet van de Uurwerker af weet, dan is deze spot moeilijk te vinden. Het ligt namelijk verborgen achter het cafeetje P.S. en is te bereiken via de Folkingestraat.

Adres: Uurwerkersgang 24

Adres: Gedempte Zuiderdiep 67

The Crown

Café The Crown aan het Zuiderdiep ligt super centraal en is de ideale locatie voor een borrel in het centrum. Het oogt niet heel groot, maar toch kunnen er maar maarliefst 80 in de zaal. Wil je gewoon wat borrelen met vrienden, dan kun je hier natuurlijk ook gewoon naartoe. Café The Crown heeft, behalve enkele speciaalbieren, Hertog Jan en Jupiler op de tap en serveert lekkere en dagverse hapjes.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 2

Ontdek onze beste tips voor Groningen in deze
Google Map van onze zustersite, bomvol zomer proof locaties (Engelstalig)!