Wat te doen in Amsterdam: leuke activiteiten en bezienswaardigheden in amsterdam

Amsterdam leuk voor activiteiten? Ja zeker. Het zijn niet alleen maar de musea of winkels die Amsterdam een leuke stad voor een stedentrip maken. Wat dacht je van het Vondelpark? Of suppen op de Amsterdamse grachten? In deze post vind je de leukste (outdoor)activiteiten in Amsterdam.

Leuke activiteiten in Amsterdam

Amsterdam tips: de leukste bezienswaardigheden en dingen te doen

Zoek je Amsterdam tips voor een dagje of weekendje weg? Seek no more. Wij hebben de leukste Amsterdam tips voor je op een rij gezet.

Winkelen in de 9 straatjes

Winkelen in Amsterdam doe je niet in de Kalverstraat. Want de 9 straatjes is veel gezelliger en leuker. De 9 straatjes zijn de verbindingsstraatjes tussen Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Je vindt hier bijzondere boutiekwinkels, vintagewinkeltjes en leuke plekjes om te lunchen of dineren.

De 9 Straatjes liggen in de grachtengordel net achter het Paleis op de Dam en tussen Westertoren, Leidsegracht en Spui.

Lunchen bij Stek Amsterdam

‘Stek’ is het café van van Liselotte en Harriet die droomden over een eigen stekje. Inmiddels hebben ze Stek opgericht, waar de liefde voor eten en gastvrijheid samenkomt. Op de menukaart van Stek staat bijvoorbeeld een heerlijke desembrood met verschillende toppings.

De menukaart verandert regelmatig (met input van Stek liefhebbers). Het interieur van Stek vind ik heel tof . Boven de keuken hangt een mintgroene fiets die je ook nog eens kunt kopen. Zit binnen op de school stoelen of in de frisse lucht op houten bankjes tussen de fruitmanden en planten. Leuke stek!

Adres: Wibautstraat 95, vlakbij metrostation Wibautstraat, tegenover de Hogeschool van Amsterdam

STEK Amsterdam Style Spy

Foto: Bianca Kramer fotografie

Anne Frankhuis

Okay, dit is wel een typische toeristenattractie, maar het Anne Frankhuis moet iedereen eens bezocht hebben. Anne Frank zat ruim twee jaar in dit huis ondergedoken met haar familie, waar waar Anne’s vader, Otto Frank, zijn bedrijf had. Ook de familie Van Pels en Fritz Pfeffer hadden hier hun schuilplek.

De kamers in het Anne Frank Huis ademen (ook zonder meubels) nog steeds de sfeer uit de onderduikperiode. Het geruite dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank zijn in het Anne Frank museum te zien.

Tickets voor het Anne Frankhuis kosten € 12,50 voor volwassenen. De tickets kun je online bestellen via annefrank.org. Wil je dit bezoek combineren met een ‘Tweede Wereldoorlog’ wandeltour? Kijk dan eens op de website van Get Your Guide. Bekijk actuele prijzen combinatietour en meer details op Get Your Guide.

Adres: Prinsengracht 263

Eten in de Foodhallen

Oh wat zijn de foodhallen leuk! De hallen doen me denken aan mijn reis door Azië in 2007. Toen maakte ik – lang voordat het in Nederland kwam – al kennis met food hallen. De foodhallen is een gezellige plek om te eten uit verschillende keukens. De foodhallen zijn 7 dagen per week open.

Onze tip? burgers van The Butcher, het gezonde Friska en Vietnamees van Viêt View.

Adres: Bellamyplein 51, tram 7,17 Amsterdam Ten Katestraat

Dineren in het lugubere Cannibale Royale

Hou je van vlees? Dan moet je naar Cannibale Royale. Tijdens mijn IBM-project in Amsterdam was ik hier regelmatig te vinden. De menukaart is inmiddels een beetje veranderd.

Wat te eten? Ik ging altijd voor de Sexy Goat Salad, maar die lijkt wel op de Sexy Pumpkin die ze tegenwoordig op de kaart hebben staan. De french fries en de Le Magnifique (note: ik ben gek op kaas) zijn ook enorm lekker.

Schrik niet van alle messen, onthoofde poppen en enge mannen aan de muur. Cannibale is een bar where you can feel like a prehistoric being again.

Adres: Handboogstraat 17a, tram 1,2,5 Amsterdam Spui

cafe de koe

Op loopafstand van het Leidseplein vind je ook leuke hotspots die niet gericht zijn op toeristen, zoals de Gevulde Koe.

De Koe wordt bemand door de vriendin van de zanger van Van Dik Hout. Het is een klein knus restaurantje met een aparte verdieping waar feestjes gehouden kunnen worden. Menukaarten? Deze kun je raadplegen op het krijtbord. Neem bij je lunch gelijk een Zatte biertje bij uit Brouwerij ’t IJ!

Dit vind je misschien ook leuk

Frankrijk

Ontdek Les Deux Alpes in de zomer

Palacio crystal zonsondergang
Spanje

Doen in Madrid: bezienswaardigheden, leuke food markets musea en meer

Keulen zonsondergang
Duitsland

10x wat te doen in Keulen: het beste van deze prachtige stad

Auto bij Lone Pines
RoadtripVerenigde Staten

Reizen door Amerika? Zoveel kost een roadtrip door Amerika

Duitsland

Ontdek pittoresk Stade

SKiërs in grot
Outdoor Lifestyle

Boardchick van mei #1 Maureen Otten