In het Groen: overnachten op kleinschalige plekken in de natuur

Op zoek naar kleine campings of accommodaties in het groen? Kijk dan eens bij inhetgroen.nl. Hier boek je een overnachting op het platteland of bij de boer. Wij probeerden één van deze accommodaties uit en sliepen een weekendje in een duurzame hooiberghut op een weiland van de boer in de buurt van Utrecht. Ontdek Inhetgroen.nl en de Waterliniehoeve op Lone Drifters.

In het Groen

Zoek je leuke, kleinschalige plekken om te overnachten? In het Groen is er voor gasten die op zoek zijn naar een deze kleinschalige campings of accommodaties. In het groen, op het platteland of bij de boer. 

Bij de gastvrije accommodaties vind je rust, maar er is ook altijd wat te doen. Bij In het Groen draait alles om rust, aandacht en ontdekken. En waar kan je dat beter vinden dan midden in de natuur, in het groen, te zijn? 

Vers gemaaid gras, lokaal ontbijtje, geluid van de koeien, de wind, een plek waar je heerlijk buiten kunt wandelen. Bij In het Groen vind je volop inspiratie voor gezellige en kleinschalige accommodaties te midden van de natuur. En dit kan zowel met gezin, groepen, je partner of alleen. Dankzij het diverse en uitgebreide aanbod vind je altijd een accommodatie die aan jouw wensen voldoet. 

Wij probeerden In het Groen uit en overnachtten een weekendje bij de Waterliniehoeve. 

Waterlinie hoeve

Bij de Waterlinie hoeve kun je overnachten in een hooiberghut aan de oever tussen de koeien en schapen. De hooihut is een originele manier om te overnachten bij de boer. De melkveehouderij van de Waterlinie hoeve is gelegen aan de Grecht, het water tussen Woerden en Woerdense Verlaat. 

De omgeving is fijn om te wandelen en fietsen en vanwege al het water perfect om te zwemmen, varen en vissen. 

De Hooiberghut

Als we aankomen op de melkveehouderij zien we de hooiberghutten al staan aan de oever. Er zijn 4 houten vakantiehuisjes in de vorm van een hooiberg. Ze staan leuk op het land, niet te dichtbij de boerderij, zodat je wel een privégevoel hebt, ondanks dat je op het land van de boer slaapt.

Nadat we onze auto hebben geparkeerd, kloppen we aan bij het huis van de boerin. Ze staat al op ons te wachten en brengt ons meteen naar de hutjes. We steken een pad over waar de koeien kunnen wandelen tussen de weilanden. Van de vier huisjes slapen we in het achterste huisje. Het op een na laatste huisje is nog in aanbouw, maar het ziet er al prachtig uit.

De deur van het hutje wordt geopend door de boerin, die ons vriendelijk naar binnen laat. Het hutje is voorzien van alle luxe, maar ons slaapplekje bevindt zich aan de oever, te midden van grazende koeien en schattige schaapjes. De hut straalt gezelligheid uit: er is voldoende ruimte om te slapen. Het servies is lieflijk met roze tinten. De gordijnen en het beddengoed hebben een ruitjespatroon, helemaal in de stijl die je verwacht op een boerderij.

Binnen in de hut is er een tweepersoonsbed en daarboven en naast bevindt zich ruimte voor één persoon om te slapen, perfect voor bijvoorbeeld een stel met 3 kinderen.

De eigenaren streven naar een circulaire economie door het gebruik van duurzame biobased materialen. In de hut is er een composttoilet, wat betekent dat je in principe niet hoeft door te spoelen. Daarnaast is de douche energiebesparend, wat erg prettig is. Een ander voordeel is dat je alleen natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen in de hut vindt. Tegenwoordig is dit eerder regel dan uitzondering, vinden wij.

Oja, in de hut kun je koken, de keuken is volledig uitgerust  met elektrische kookplaat, koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat, pannenset, servies en bestek. Er is een eethoek voor 5 personen en buiten staat een picknicktafel. Naast hutje 1 kun je ook een vuurtje aansteken voor dat campinggevoel. Verder is er WIFI beschikbaar en een kinderspeeldoos aanwezig

De omgeving van de Waterliniehoeve

In de waterrijke omgeving van de Waterliniehoeve kun je goed wandelen en fietsen en vanwege al het water zwemmen, varen en vissen. Pak bijvoorbeeld de kano en vaar naar het hakhoutbosje. Vanuit de hooihut pak je de kano vanaf de steiger. Neem ook wat lekkers mee en ga lekker picknicken. 

Achter hut 4, waar wij verbleven, kun je de overstap pakken achter het hek en over het houtsnipperpad wandelen naar de Grecht. Bij de sloepensteiger kun je lekker vissen of zwemmen. 

Vlakbij de boerderij vind je tal van wandelroutes, zoals Lusthof, Wandelroute Malta en Woerdense Verlaat. 

Wil je een nachtje (of meer) boeken via inhetgroen? Kijk dan op inhetgroen.nl en boek nu je weekendje weg. 

Scroll naar boven