Bijzonder overnachten in Utrecht: slapen in een omgebouwde kerk

Door mijn werk in Utrecht, kom ik steeds vaker in deze leuke stad. En dat vind ik helemaal niet erg. Helemaal niet als ik voor mijn andere werk, namelijk deze blog, ook wordt uitgenodigd om te slapen in het Bunk Hotel: een kerk dat is omgebouwd tot een hotel en restaurant/bar. Het Bunk Hotel is niet daarom niet zomaar een hotel. Hier komen mensen samen om te borrelen, werken en overnachten. Ontdek op Lone Drifters waarom een nachtje in het Bunkhotel de moeite waard is. 

Het verhaal achter Bunk 

Wat is het Bunk Hotel? Het hotelbedrijf, BUNK Hotels, heeft een oude kerk in Utrecht omgebouwd tot een innovatief hotelconcept. Ze hebben in Utrecht een nieuwe hotspot gecreëerd met een trendy interieur, gave kamers en pods, plus een coole sfeer. Aldus Bunk zelf. 

En ik kan het beamen. Zodra ik door de deuren van het hotel loop komt de hipheid direct mijn kant op. De muziek staat goed aan en ik zie de vrijmibo (ook al is het donderdag ;-)) al in volle gang. Ik loop vol zelfvertrouwen naar de computers om zelf in te checken. Ik koppel zelf een kaartje aan mijn kamernummer en als ik de tweede niet kan koppelen (dag zelfvertrouwen), doet de super vriendelijke host dat voor mij.  

Dan loop ik langs de vrijmibo crowd en ik voel me iets bekeken met mijn nette outfit en slaaptas. Ik druk mijn pasje snel tegen de lift aan, die aan het einde van de kerk is. Doordat de lift van glas is voel ik mij nog meer bekeken, maar dat verdwijnt als snel als ik zie hoe mooi de kerk is. 

Ik snap wel waarom de lift voor het grootste deel uit glas bestaat. De gekleurde kerkramen van het hotel komen steeds dichterbij en als ik uitstap heb ik vol uitzicht op de bovenkant van de orgel. Ik zie daar een kartonnen kabouter en gniffel erom. 

Kamers en bunks

Op de gang naar het hotel loop ik nog langs chillende hotelgasten en open ik de deur van mijn kamer. 


Een trendy ingerichte, maar kleine kamer met badeendjes in de lampen, toffe posters en HUE-verlichting. In de kamer zie ik nog aan de ramen dat ik in een oude kerk ben. De kamers zijn niet groot, maar wel heel slim ingericht en functioneel. 

In de badkamer is een mooi ingerichte douche, wastafel en toilet. De douche is waterbesparend – heel nice-  maar heeft wel een hoge druk. En de shampoo is biologisch afbreekbaar, heel belangrijk! En je belangrijke spullen zoals portemonnee en paspoort kun je kwijt in een kluisje onder het bed.  

Heb je  Oh ja, en een haardroger! Met een kluisje waar al je belangrijke spullen veilig zijn.

→ Prijs voor een kamer is vanaf €75.00

Restaurant en bar Bunk 

Nadat we de stad Utrecht in zijn geweest doen we een drankje aan de bar in het Bunk-hotel. Op de tap vinden we veel bieren uit de streek en het eigen BUNK bier, zo tof! Voor de non-alcohol liefhebbers is er ook goede 0,0% bier verkrijgbaar of fris van lokale startups. De koffie komt van de brander om de hoek. 

En qua eten? Bij BUNK serveren ze wat ze zelf het liefste eten. Op het menu staan gerechten uit de wereldkeuken. Je hebt ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als je ervoor kiest om ze vegetarisch te bestellen. De producten zijn biologisch en komen uit de streek. 

Het is gezellig druk zo op de donderdagavond. Als we uitgeborreld zijn laten we de drukte achter ons en duiken we in ons bed. We horen mensen nog wel wat naborrelen vanuit onze kamer dus oordopjes kunnen wenselijk zijn. 

Ontbijten bij Bunk

Na een heerlijke nacht ontbijten we in het Bunk hotel. Het leuke? Je mag zelf weten hoelaat je ontbijt. Slaap dus eerst lekker uit en word op je gemak wakker. 

Geserveerd worden gezonde hapjes, stevige anti-kater ontbijtjes en alles daartussenin. Wij bestellen avocado en zalm en het smaakt oprecht heel goed. Het valt ons op dat het personeel ontzettend vriendelijk is. Is de ontbijttafel al afgeruimd, dan kun je brunch bestellen van de lunchkaart. 

Bunk Pods

Reis je op budget? In de BUNK pods, kun je goedkoop overnachten. Met z’n twee of meer? Er zijn ook dubbele pods voor koppels of goede vrienden beschikbaar. En hoe zit dat met privacy? Doe het verduisteringsgordijn dicht en stel de LED-verlichting in naargelang je stemming.

Prijs voor een 1-persoon bunk pod is €30.00

Reserveren bij Bunk

Om er zeker van te zijn dat je een plekje voor de nacht hebt in dit hotel, raden we je aan om van te voren te reserveren. Gelukkig kun je op Booking.com vaak nog 24 uur van te voren annuleren. Dus mochten je plannen toch nog wijzigen dan kun je het hotel altijd annuleren.

→ Bekijk het hotel op bunkhotels.com/utrecht of boek via Booking.com