Overnachten in een tiny house in Drenthe: ontdek Tiny Parks (bestaat niet meer)

TinyParks is een kleinschalige bestemming in Drenthe om de drukke stad tijdelijk te ontvluchten, een plek om weg te dromen in een natuurlijke omgeving en in een duurzame accommodatie, die van alle gemakken is voorzien. Voor de opening van dit park, gestart tijdens de coronaperiode, werden wij uitgenodigd om een nachtje in een tiny house in het park in Hoogersmilde te verblijven. Spoiler: het was ontzettend leuk! Ontdek op Lone Drifters meer van TinyParks. 

→ Deze accommodatie lijkt na publicatie niet meer te bestaan. Wel staat de info nog op hun website, maar kun je dit niet meer boeken in Drenthe, wel in Tiengemeten.

Over Tinyparks

Oprichters Jochem Verheul en Patrick Ligthart startten met TinyParks tijdens de corona-periode in 2020. “Waar grote recreatieparken zich voornamelijk focussen op gezinnen en/of ouderen met complete dorpen willen, wij juist met TinyParks terug naar het kleinschalige en intieme kampeergevoel, zoals wij dat van vroeger zelf kennen.” 

En dat is ook onze eerste indruk als we onder de boog van TinyParks binnenwandelen. Het voelt echt als een dorp, een community bijna. De huisjes staan net ver genoeg van elkaar af voor privacy en tegelijk heb je dat intieme kampeergevoel. 

Samenwerking met camping De Reeënwissel

Zelf groeide ik op in Assen, met Smilde als vaste basis omdat er veel familie woonde. Hoogersmilde was voor ons daarom geen vreemde bestemming. Het eindeloze kanaal met rijen huizen is kenmerkend aan Smilde. Dat er dan zo’n leuk park tussen de bossen is verstopt vinden we bijzonder. TinyParks verrast ons daarom gelijk bij binnenkomst. 

Deze unieke locatie in het bos, aan het National Park Drents Friese Wold, is een samenwerking van TinyParks en camping De Reeënwissel

De tiny houses liggen niet direct op de camping maar zijn onderdeel van deze familiecamping (waar je je overigens geen dag hoeft te vervelen). TinyParks grenst aan de camping maar heeft een eigen bosrijke locatie. In en uitchecken doe je via camping de Reeënwissel en mocht je tiny house en de omgeving niet voldoende zijn, dan is het toegestaan om tijdens je verblijf gebruik te maken van elkaars faciliteiten.

Tiny houses 

Een tiny house is een leuke manier om een weekendje weg door te brengen. Als je dat kampeergevoel wilt ervaren van slapen in de natuur, maar de luxe wilt van een lekker bed en behoefte hebt aan een privé sanitair. 

De tiny houses van TinyParks zijn ondanks dat ze tiny zijn, toch ruim opgezet. Alle huisjes staan op een paar meter afstand van elkaar en de ene heeft iets meer privacy dan de andere. Ons huisje (nummer 11) had uitzicht over de weilanden en zat verstopt in een hoekje en toch dichtbij de huiskamer, een plek waar je bij het kampvuur lekker kan eten en gezellig borrelen. 

Je hebt dus lekker veel privacy tijdens je verblijf en zit niet dicht op andere huisjes zoals bij een Center Parcs. Alle plekken zijn uniek, maar de huisjes zien er van binnen hetzelfde uit. Er is een keuken met vaatwasser en oven, een comfortabele zithoek, een eethoek, eigen badkamer met douche en toilet en twee slaapgedeeltes. Slaap boven in de vide en kijken via het hemeldak naar de sterren. De cabin is heel praktisch ingericht, zoals het hoort in een kleine ruimte.  

Begin je de dag aan de picknicktafel of je eigen hangmat en geniet van je eigen koffie, gemaakt met de Nespressomachine in je huisje. 

Sluit je dag af bij het kampvuur met de andere Tiny House gasten.

Omgeving TinyParks

In de omgeving van TinyParks is ook genoeg te doen. Zo loop je direct het national park Drents De Friese Wold in voor een mooie wandeling of mountainbiketocht. Ook het recreatieplas Het Blauwe Meer ligt op een steenworp afstand van TinyParks. Liever het dorp of de stad in? Appelscha en Assen zijn leuke plekken om je een dagje te vermaken. 

Mountainbike bij omgekapte bomen

Eten & drinken

Er is een TinyParks Family Dinner Op dinsdag, donderdag en zaterdag organiseren voor alle gasten. Je verzamelt dan bij in de huiskamer bij het kampvuur op het terras. De crew van TinyParks steekt dan de bbq en pizza oven aan en je kunt drankje en hapjes bestellen. Er is ook een jeu de boule baan en een verhoogde sauna met uitzicht over het park. Je mag ook je eten meenemen naar je eigen Tiny House. Er is niet voor niets een lekker terras bij je eigen tiny house. 

Meer leuke accommodatie vind je op onze bijzondere overnachtingsplekken.

Scroll naar boven