In Nieuw-Zeeland? Ga boulderen in Castle Hill

Castle Hill of Kura Tawhiti is een rotsformatie van kalk, zand en tufsteen aan de Great Alpine Highway 73 in Nieuw-Zeeland. De Alpine Highway loopt vanaf de Westkust van het zuidereiland over de Arthur’s Pass naar Christchurch. Castle Hill is met name populair onder toeristen omdat er honderden kalksteenrotsen liggen uitgezaaid. Niet alleen bijzonder om te zien, maar ook om te beklimmen (boulderen).

Boulderen is een bepaalde manier van klimmen. Op een wand van maximaal 4 meter hoog probeer je via korte routes omhoog te klimmen. Het is een gave ervaring als je na lang puzzelen bovenop een rots staat met uitzicht over honderden andere rotsen in het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland.

Huur je klimuitrusting bij Smylies

Omdat je in Castle Hill buiten klimt heb je een klimmatje nodig. Heb je geen eigen matje, dan kun je deze in het nabijgelegen plaatsje Springfield huren. Rij even langs bij Smylies waar je een klimmat van Edelrid, goede klimschoenen, kalk en een routeboekje kunt huren. Ga je vaker klimmen? Dan loont het om het boekje “The Comprehensive Castle Hill Climbing Guide van Matt Pierson and Alan Davidson” zelf te kopen.

Ben je met de camper of tent? Wij sliepen op de camping Kowai Domain.

Meer over reizen met de camper in Nieuw-Zeeland?

Dit vind je misschien ook leuk

RoadtripZwitserland

Zwitserland roadtrip guide: route van 2 weken

Nederland

BUNK Amsterdam: slapen in een omgebouwde kerk

Wereldreis

Wat ik tijdens mijn tweede wereldreis anders ga doen

Activiteiten Malta wandelaars op Gozo
Malta

Activiteiten Malta: sportieve dingen te doen op Malta

Lima koffietent
Peru

Wat te doen in Lima: tips en activiteiten

Cambodja

Met de trein reizen door Cambodja? Dit moet je weten