Lone story / De eerste week in Nieuw-zeeland: Christchurch

Aloha uit Nieuw Zeeland! Weer een compleet ander continent dan Amerika en wat is het mooi. Deze hele wereldreis gaat van damn good naar beter. Soms denk ik dat het niet mooier kan, maar het kan! Van sneeuwtopjes, tot bloesems, Gorges, swingbridges, Hobbitachtige heuvels, wij kijken onze ogen uit en hebben alleen nog maar Canterbury en het westen het Zuiderdeiland van Nieuw Zeeland gezien. En, hoe was eigenlijk die eerste week?

Van Honolulu naar Christchurch

’s Ochtends om een uur of 6 reden we met de shuttle van ons hostel naar het vliegveld van Honolulu. Daar bonden we onze longboards aan de tas en hopen we dat ze de lange vlucht zouden overleven. Het blijft spannend als je je backpack van de bagageband af haalt. Van Honolulu vlogen we in 10 uurtjes naar Sydney en wat hadden we een gierige luchtvaartmaatschappij. De vluchten waren  exclusief maaltijd en dat waren we vergeten. De dag voor onze vlucht besloten we toch dat we niet 10 uur zonder eten konden. Natuurlijk hadden we eten kunnen meenemen in onze handbagage, maar dat dringt niet altijd tot ons door. Bovendien: wat neem je dan mee?

We reserveerden nog wat eten en premium entertainment zodat we de nieuwste films konden zien (ik heb King Kong, Boss Baby, King Arthur, Modern Family en een documentaire gezien om het geld eruit te halen haha.). In Sydney vlogen we na wat sushi, internetten en zombie hangen eindelijk na 4 uur transit naar Christchurch. In totaal een lange vlucht, maar toen we boekten was het de goedkoopste optie dus ja, je moet wat als budgetreiziger (lacht sarcastisch).

Christchurch: een spookstad

In het hostel in Christchurch hoorden we dat Christchurch een spookstad is bij slecht weer. Drie keer raden wat voor weer het was. Juist. Onvoorbereid voor de regen met een Hawaiaanse tan liepen we zonder jas door de stromende regen. Onze eerste missie? Warme kleding scoren! Als we de straat van ons hostel uitlopen komen we erachter dat er niet 1 groot centrum is. We lopen van winkelstraat naar winkelstraat. Zo nu en dan lopen we tussen een woonwijk, zo lijkt het, en komen we langs een park en spotten we zo nu en dan wat koffietentjes en winkeltjes. Heel apart.

Uiteindelijk komen we bij een plek dat ik op Googe Maps heb opgeslagen: Re:Start. Een soort van container winkelcentrumpje met leuke winkeltjes. De dagen erop komen we nog veel containerwinkeltjes tegen en ondanks dat er in de stad nog veel te zien is van de aardbevingen van een aantal jaar geleden, vinden we Christchurch best een leuke stad. We eten wat Koreaans (waar we sinds Portland, food city van de wereld) gek op zijn, doen een koffie en mijn vriend laat z’n haar en baard doen bij de Bearded Barbers (althans zo noem ik deze hippe barber tent :))

RE:Start
Leuke winkel bij Re:Start; Cosmo

De eerste dagen in Christchurch stonden in het teken van spullen kopen. We moesten beanies scoren en ik had een jas, handschoenen en een shawl nodig. Ik kan namelijk heel slecht tegen kou, en na de warmte in Hawaii was ik een beetje bang. In skatestore Amazon scoorde ik (veeel goedkoper dan in Nederland) een Tora Bright Roxy beanie, in een outlet van Amazon een Billabong shawl en in tweedehandswinkels, ook wel bekend als de OP (Opportunity) Shop in Nieuw Zeeland nog wat wanten en een jasje. Die Opportunity winkels zijn trouwens een goeie tip! Koop hier bijvoorbeeld wat campingspullen of net als ons je winterkleding.

Dat was het weer! Tot de volgende blogpost (dat hopelijk snel is want het internet onderweg is niet heel betrouwbaar).

Koreaans eten en mijn nieuwe beanie
De beanie, jas en shawl 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Kamperen

Eerste keer kamperen: dit heb je nodig

venice-beach LA
Wereldreis

Wereldreisupdate #6: reisstress?

FinlandWintersport

Wintersport Levi: Een skigebied voor iedereen

Klimmen

Wat heb je nodig om te klettersteigen?

Blauwe Meer in Drenthe
NederlandWandelen

Wandelen rondom het blauwe meer in Drenthe: zo mooi is het

Zeemeermin in Kopenhagen
Denemarken

14x wat te doen in Kopenhagen + leuke tips