Wat te doen in Christchurch

Christchurch is een van de grootste steden in Nieuw-Zeeland en ook een van de grootste toeristische bestemmingen. Christchurch is een diverse stad: enerzijds vind je prachtige natuur rondom de stad en anderzijds veel fijne restaurants. De recente aardbevingen die de stad hebben getroffen, hebben mogelijk veel van de gebouwen beschadigd. En dat zie je nog terug, het opbouwen duurde namelijk even. Desondanks is Christchurch zeker de moeite waard om even door te brengen. Maar ben je echt op zoek naar de natuur in Nieuw-Zeeland, dan heb je aan een dag of 2 in Christchurch zeker wel genoeg.

Bezoek de Botanische Tuinen

Ontdek waarom ze Christchurch “The Garden City” noemen. Het lijkt alsof elke keer dat je door de tuinen loopt, er iets nieuws te ontdekken valt. De botanische tuinen van Christchurch zijn meer dan 150 jaar oud. In totaal zijn er tien tuinen, waarvan vele zeldzame en exotische plantensoorten van over de hele wereld bevatten.

Naast de enorme verzameling planten, bieden de botanische tuinen ook mogelijkheden om vogels te spotten, vooral tijdens de lente. De tuinen vind je aan Rolleston Avenue, Christchurch Central City.

Bezoek het Canterbury Earthquake National center

Tragisch genoeg heeft Christchurch op 22 februari 2011 een verwoestende aardbeving ondergaan die 185 mensen het leven kostte. Veel mensen zijn hierdoor hun huis kwijtgeraakt. Om respect te betuigen kun je het Canterbury Earthquake National Memorial bezoeken. Het monument bevat een muur met de namen van iedereen die het leven heeft verloren tijdens de aardbeving.

Maak een rit in de gondola

De Christchurch-gondel is een van de populairste bezienswaardigheden van Christchurch. Op deze manier kun je de stad van bovenaf zien. De gondel is 1000 meter lang en brengt je naar de top van Mount Cavendish. Onderweg heb je prachtig uitzicht op Christchurch en de Zuidelijke Alpen en word je lekker gemaakt voor je reis door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Zodra je de top hebt bereikt, kun je een hapje eten in het Red Rock Cafe of souvenirs kopen in Shop at the Top. Daarna kun je starten aan een van de betere wandelingen van Christchurch zoals de Crater Rim.

Crater Rim

Meer info over de gondola of bekijk prijzen van de Gondola.

Bezoek het International Antarctic Centre

Het International Antarctic Centre is een interactief museum dat je inzicht geeft in het ijzigste en meest afgelegen continent ter wereld.

Het International Antarctic Centre ligt naast de internationale luchthaven van Christchurch en is elke dag van het jaar geopend.

Leer meer over de eerste expedities, het moderne leven op Scott Base en de toekomst van de mensheid op het ijs.

Bezoek het New Brighton strand

New Brighton Beach is een fijne plek om te ontsnappen aan de hitte op een warme zomerdag in Christchurch. Vooral de gigantisch pier is een trekpleister. New Brighton is ook een surfstrand. Deze lange strook zand heeft veel pieken langs het strand. De ritten zijn vaak kort en zwaar – maar wel tof!

Street art in Brockworth Street

In Christchurch vind je ook veel street art. Brockworth Street is een kunstgalerij waar bakstenen muren het doek vormen. Brockworth Street Art Gallery is een serie van muurschilderingen die langs de Brockworth-loopbrug lopen. Naast deze creatieve hub vind je tal van andere street art-schatten door gewoon door de stad te lopen. Toegang tot Brockworth Street is beschikbaar tussen Nandos en het Mobil-tankstation in Riccarton Road 33.

Hier vind je een kaart van alle muurschilderingen die momenteel in Christchurch te zien zijn.

Doe een kop in New Regent Street

New Regent Street is een prachtige straat met jaren ’30 stijl gebouwen. Je vindt in deze gekleurde straat veel winkeltjes en koffietentjes. Kies een leuk terrasje uit en bekijk de tram die door de straat rijdt.

Maak een ritje met de tram

Deze tram is niet zomaar een tram, maar eentje die uit de jaren 20 stamt. Neem de tram, die op 17 plekken in Christchurch stopt. Blijf je zitten voor alle stops, dan ben je zo’n 50 minuten zoet in de tram. Een kaart voor de tram kost $ 25 (ong. € 15) en kun je in het centrum kopen of online alvast bestellen.

Eten bij Boxed Quarter

BOXed Quarter is een smeltkroes van kunst en muziek. De bijzondere containerachtige gebouwen zitten vol met heerlijke restaurants met Thais, Japans en fusionfood maar ook andere keukens. Ook vind je hier lekkere koffie. Een leuke plek om na je wandeling even bij te komen.

St Asaph St, Central City

Ga naar het hart van de stad en sta stil bij Cathedral square

Cathedral Square is het hart van het centrum van Christchurch. Hier staat een historische kathedraal die door de aardbevingen voor een groot deel is ingestort. Vanuit Cathedral square kun je uitwijken naar de winkelstraten en andere bezienswaardigheden van Christchurch zoals kunstwerken, street art en andere historische gebouwen.

Proef lokaal bier bij Smash Palace

Gevestigd in een oude, vrolijk geverfde bus, is alleen de bar van Smash Palace al tof om te zien. Tel daarbij alle lampjes, kleurrijke zeecontainers en toffe muziek bij op, en je hebt een supergezellig en creatief terras gecreëerd waar je onder andere lokaal bier kunt proeven en hamburgers kunt bestellen. Smash Palace heeft zelfs zijn eigen huisbier. 

Reisgids voor Christchurch

Waar te verblijven in Christchurch?

BudgetDorset House Backpackers,simpel en rustig hostel met ook privékamers. Dit hostel ligt op zo’n een ruime kilometer afstand van het centrum, naast het Hagley Park. Ook Urbanz wordt aangeraden, een vrij nieuw hostel met comfi bedden.
Slapen bij het vliegveld? JUCY Snooze is een aanrader!
Bijzonder overnachten? Ga overnachten in een silo, bekijk deze bijzondere accommodatie in Nieuw-Zeeland

Zo kom je in Nieuw-Zeeland

Vliegen naar Christchurch

Bijna elke reiziger begint zijn reis door Nieuw-Zeeland in Auckland of Christchurch. Zelf kwamen we aan in Christchurch en vlogen we via Auckland uit het land.

Zo kom je in het centrum van Christchurch

Vanuit het vliegveld naar het centrum van Christchurch is niet moeilijk: neem buslijn 29 (purple line). Je bent ongeveer 30 minuten onderweg. Je kunt ook een SuperShuttle boeken, die is iets duurder, maar dan wordt je afgezet bij je accommodatie. De laatste optie was voor ons heel handig omdat wij ’s nachts in Nieuw-Zeeland aankwamen.

Scroll naar boven