Onze ervaring met de boot naar Noorwegen: de Fjordline

Droom je van een roadtrip door Noorwegen? Dan is een overtocht met de veerboot een geweldige manier om je reis te beginnen. Vanaf Hirtshals in Denemarken kun je met een van de vele veerboten naar Stavanger in Noorwegen varen. De overtocht duurt ongeveer 12 uur, dus je hebt genoeg tijd om te ontspannen en van het uitzicht te genieten. Hoe dat is lees je op Lone Drifters

Onze roadtrip

Onze roadtrip starten wij in Hirtshals Denemarken. Vanuit Groningen rijden wij in zo’n 8 uur door naar Hirtshals, om de veerboot naar Noorwegen te nemen. We varen we ’s nachts naar Stavanger voordat we onze reis beginnen in Noorwegen.

Faciliteiten op de boot

De veerboten bieden verschillende accommodatiemogelijkheden, van comfortabele hutten tot goedkope slaapstoelen. Als je met een beperkt budget reist, zijn de slaapstoelen een goede optie. Het is niet het meest comfortabele, maar het is ook niet ondraaglijk.

Wij kozen ervoor om te slapen in een stoel. Leuk is het niet, maar het is niet heel anders dan in het vliegtuig slapen op een stoel. Ik voelde me in de stoelenklasse net Leonardi Di Caprio in de 3e klas bij Titanic 😉

Op de boot is genoeg te doen om je te vermaken. Je kunt naar het casino, winkelen, biertjes drinken, buiten zitten, winkelen en dansen. Wij hebben ons geen moment verveeld.

Waarom een overtocht met de veerboot naar Noorwegen?

Er zijn veel redenen waarom een overtocht met de veerboot naar Noorwegen een geweldige manier is om je reis te beginnen.

  • Het is een unieke ervaring. De veerboottocht biedt je de kans om te genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee en de Noorse fjorden.
  • Het is een comfortabele manier om te reizen. De veerboten zijn uitgerust met alle faciliteiten die je nodig hebt voor een comfortabele reis, zoals restaurants, bars, winkels en entertainment.
  • Het is een goedkope manier om te reizen. Als je met een beperkt budget reist, zijn de slaapstoelen een goede optie.

Tips voor een comfortabele overtocht

  • Boek je tickets van tevoren, vooral als je in het hoogseizoen reist.
  • Neem voldoende comfortabele kleding en schoenen mee, zodat je je kunt omkleden als je aankomt in Noorwegen.
  • Neem een ​​draagbare oplader mee voor je telefoon en andere elektronische apparaten.
  • Neem een ​​boek of tijdschrift mee om je bezig te houden.

Met deze tips kun je genieten van een ontspannen en comfortabele overtocht naar Noorwegen.