Backpackroute door zuid-China

China is een prachtige bestemming om door te backpacken. Bezoek de eeuwenoude Chinese muur, het nog half verborgen Terracotta leger, de rijstvelden in het zuiden en eindig je reis in Hong Kong.

Beijing

Begin je backpackroute door China in de stad Beijing, ook wel Peking, een eeuwenoude stad waar veel bewaard is gebleven. Zo kan je vanuit Beijing de Chinese Muur kunnen bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn Het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen plein), de Poort van de Hemelse Vrede (aan hetzelfde plein), de Tempel van de Hemel, de Summer Palace en het Nationaal Stadion. Ook leuk is een wandeling door een Chinese traditionele wijk, een hutong.

Shanghai

Een iets minder populaire stad is Shanghai. Een vrij moderne stad in China dankzij de economische ontwikkelingen die plaatsvonden. Shanghai heeft niet zoveel bezienswaardigheden, maar je kunt er wel goed winkelen. Wat in Shanghai wel heel leuk is, is de Bund; een lange en brede boulevard langs de Huangpu rivier. Een heerlijke plek om locals de tai-chi zien te doen. En natuurlijk is dit de spot om de skyline van Shanghai te bekijken.


Xi’an

In Xi’an kom je natuurlijk voorr het terracottaleger. Het leger vind je iets buiten de stad Xi’an en kan je met een tour (vaak overpriced) of zelf met de local bus bereiken.  In Xi’an kun je fietsen over de stadsmuur, lekker eten in het Moslim Quarter, shoppen, musea bezoeken en chillen in het park. Wij vonden het persoonlijk niet zo’n bijzondere stad, maar wel een must natuurlijk om het leger te zien. 

Yichang & Three Gorges

Yichang is een havenplaats aan de rivier de Yangtze en bekend van de Three Gorges Dam. Vanuit deze stad kun je een tour naar de Three Gorges regelen, of deze van te voren boeken via bijvoorbeeld Get Your Guide.De ‘Three Gorges’ zijn drie enorme canyons waar de Yangtze rivier doorheen stroomt.

In de buurt van Yichang kun je natuurparken met grotten en watervallen bezoeken.

Guilin

Guilin – stad van het water – staat bekend om haar prachtige meren en kalkstenen bergen. Vanuit de stad kun je uitstapjes maken naar adembenemende rijstvelden en het schattige dorpje Yangshuo. Wat je hier nog meer kunt doen is op een bamboevlot over de Li rivier varen, de zon en maanpagodas bezoeken, naar Elephant Trunk Hill gaan, en een dagtrip naar Yangshuo nemen.

Yangshuo

Na Guilin reizen veel backpackers door naar het pittoreske dorpje Yangshuo aan de overs van de Li River. Wat dit dorpje zo mooi maakt is de ligging in het karstgebergte. Je kunt in dit gebied mooie boottochten en fietsritjes maken. Bezoek dit dorp vanuit een dagtrip of verblijf er een nacht of 2.

⤳ Psst! Je krijgt van ons 10% korting op Booking.com als je via onze link boekt.

Hong Kong

Hongkong hoort officieel bij China, maar is een land op zich. Hong Kong staat vooral bekend om de prachtige skyline. Leuke dingen die je in Hong Kong kunt doen zijn o.a. de skyline vanaf Kowloon bekijken, de Avenue of the Stars, Victoria Peak, de 34- meter hoge Tian Tan Buddha, Aberdeen Harbour, de Star ferry nemen en verschillende markten bezoeken.

Nog niet uitgereisd? Bekijk dan onze route van 4 weken door centraal China met de trein.

China tips

  • Vraag voor China op tijd een visum aan. Wij vroegen deze zelf aan in Bangkok tijdens onze wereldreis, maar collegablogger Linda heeft handige tips voor de aanvraag van je China visum vanuit Nederland.
  • Slapen in China? Boek je accommodatie via booking, of Airbnb. Je krijgt van ons 10% korting op Booking.com als je via onze link boekt.
  • Vergeet niks in te pakken: bekijk onze backpack inpaklijst (ook voor vakantiegangers)
  • Zorg dat je de taal een beetje leert zodat je goed voorbereid op reis naar China gaat. Download in ieder geval de Translate app van Google en neem een taalgids mee. Bekijk de taalgidsen van China op Bol.com.
  • Een aanwijsboekje kan ook heel handig zijn! Ik heb zelf de Point it.
  • De meeste highlights van China kun je in het hostel waar je overnacht boeken. Wil je dat liever online doen? Dat kan ook van te voren via Get Your Guide. Handig!
  • Voor China wordt aangeraden je in te enten tegen DTP en Hepatitis-A.
  • Je vaccinaties voor China kun je halen bij de GGD,Meditel en bij Vaccinatiesopreis.nl