3 tips om avontuurlijker te zijn, zo doe je dat

Herken je dat? Het gevoel dat je alleen maar werkt, eet, slaapt. In het weekend lig je als een zombie op de bank marathons Netflix te doen? Je komt alleen maar de deur uit als je boodschappen moet doen? Ik ben zelf for real!  behoorlijk lui aangezet. Toen ik student was aan de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) had ik weinig inkomen en geen studiefinanciering meer omdat dit mijn tweede opleiding was. Ik vond het erg moeilijk om avontuurlijker te zijn. Nu heb ik meer geld, maar ik ben aan het sparen, waardoor het voor mij ook lastig wordt om avontuurlijk te worden.

Eén ding is wel zo: als je je blog wijdt aan stoere dingen, ga je vanzelf wel die toffe dingen doen. Ik denk dan vaak “ah, dat is leuk voor mijn blog”. En eerlijk is eerlijk, regelmatig word ik uitgenodigd om mee te gaan naar een (pers)events, dus niet alles is voor mij even duur. Maar.. dat betekent niet dat je als niet-gesponsorde geen leuke dingen kunt doen. Maar hoe doe je dat? Hoe word jij avontuurlijker?

Wat is avontuurlijk?

Denk je dat je geen avontuurlijk type bent? Ik vind avontuurlijker zijn: iets anders doen dan achter de computer zitten of non-stop Netflix kijken. Het gaat om het gevoel dat je iets uit je leven haalt (ja soms haal ik ook levenslessen uit series, maar goed je begrijpt me vast wel). Vind je eigen definitie van avontuur. Avontuur betekent voor iedereen wat anders. Het doen van iets is wat niet je dagelijkse sleur is, buiten je comfortzone gaan is wat mij betreft avontuurlijker.

Ga naar buiten. 

Er was een tijd dat ik veel gamede (yes, such a nerd). Toen ik het longboarden ontdekte en mijn eigen fixie had gemaakt ontdekte ik dat ik zoveel uit het buiten zijn haal. Alles wat maar even betekende dat ik achter de computer weg kon. Dat is ook wel een goede reden – naast adrenaline –  dat ik boardsporten zo ongelooflijk leuk vind. Wat ik vaak doe is een rondje door de weilanden crossen op mijn fixie. Daar is ook een minder grote kans dat ik een boete krijg omdat ik geen rem heb. Verder kun je naar de supermarkt lopen. Ik ga ook regelmatig koffiedrinken in een nieuwe koffietent (hoewel, dat begint ook wel iets ín de comfortzone te worden :-)).

Zoek een (andere) hobby of begin met een andere sport. 

Voor ik begon met boardsports kende ik niemand die eraan doet. Ik vond snowboarden hartstikke tof, maar in Groningen is geen indoorbaan (wél een borstelbaan). Gelukkig is mijn vriend ook helemaal gek van boardsporten en zijn we samen begonnen met longboarden en snowboarden. Later zocht ik meiden om mee te longboarden en besloot ik naar een clinics van Chicky Clinics te gaan.

Nu heb ik een paar nieuwe vriendinnen gemaakt waarmee ik regelmatig boardsporten ‘beoefen’.

Vaak denken mensen dat ze te oud zijn of doen ze iets niet omdat ze niet durven. Wil je later spijt hebben van iets dat je niet gedaan hebt? Als het niet lukt, betekent het niet dat het een mislukte poging was. Voetballen vond ik uiteindelijk niet zo leuk omdat je 3 vaste dagen vast zit aan het voetballen. Maar ik heb het wel geprobeerd.

Ga reizen.

Op reis ben je sowieso avontuurlijker dan thuis. En, low-budget is eerder avontuurlijk dan als je meer te besteden hebt. Heb je geen geld? Reizen is goedkoper dan het lijkt. Ga naar landen die betaalbaarder zijn dan thuis (zoals Thailand). Geef luxe op en probeer niet te blijven leven zoals thuis. Dat is voor mij de enige manier om te blijven reizen. Ik zit echt niet in de luxe hotels en restaurants. Ik reis zelf het liefst zo goedkoop mogelijk en dat betekent vaak in een hostel slapen, ook met mijn vriend.

Zo ontmoet je de leukste mensen met dezelfde interesses: reizen. De mensen in hostels staan meer open voor contact dan in een hotel, ook als ze niet alleen reizen.

Eat what the locals eat, sleep like the locals sleep and travel like the locals travel

Dus: het is vooral een kwestie van prioriteiten zetten! Als jij graag iets wilt ga je daar voor (sparen).

Nu jij: maak stappen om je doelen te behalen.

Wat zou je willen doen en waarom heb je het nog niet gedaan?