Boardchick van oktober: Dominique

Terwijl de herfst alweer z’n sporen achterlaat gaan wij nog lekker genieten van een interview met kitechick Dominique. Dominique is tijdens haar opleiding aan de CALO te Zwolle op kitesurf kamp geweest en daarna was ze verkocht. Meet Dominique, Boardchick van oktober!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Hi Dominique, ging het kitesurfen je gemakkelijk af?

Na het kamp (5 dagen) kon ik al lekker heen en weer varen. Ik was een ’’snelle leerling’’ werd mij verteld. Het gaat mij gemakkelijk af en ik leer snel nieuwe dingen met betrekking tot het kitesurfen!

Heb je wel eens een angstmomentje meegemaakt?

Zeker heb ik die gehad. Ik was op zee aan het kiten en erg ver uitgevaren. Toen crashte mijn kite en de wind kakte in. Hierdoor was het super moeilijk om mijn kite weer in de lucht te krijgen. Na heel wat minuten begon ik steeds meer in de stress te raken, dit vooral omdat er niemand in mijn buurt was om mij eventueel te helpen.

Na welk moment had je het gevoel dat je het echt kon?

Bij het kiten zie je vaak bij beginners dat ze 1 kant op kunnen varen, dan in het water zakken en een nieuwe waterstart maken de andere kant op. Toen ik kon keren zonder in het water te zakken had ik echt het gevoel, oké nu kan ik het!

Wat voor advies zou je willen geven aan jezelf toen je net begon?

Blijf doorgaan en veel oefenen ook al is het soms super frustrerend dat dingen nog steeds niet lukken. Oefening baart kunst!

Welke locaties zijn in Nederland ‘hidden gems’?

De maasvlakte is een super mooie spot. Dit omdat je zowel een vlak water gedeelde hebt om lekker te freestylen maar ook een stuk hebt met mooie golven voor het waveriden.
De brouwersdam blijft voor mij ook altijd een leuke spot. Hier heb ik leren kiten maar het is vooral tof omdat er een grote poel volloopt bij hoogwater.

Hoeveel gaat het je gemiddeld kosten als je net begint?

Het ligt er natuurlijk aan waar je voorkeur naar uit gaat qua materiaal. Je hebt verschillende merken met ieder zijn eigen prijsklasse. Natuurlijk betaal je voor een kleine maat kite minder dan voor een hele grote maat kite. Laten we uitgaan van een midden maat (9m2). Als je een nieuwe kite met bar en board wil kopen moet je er vanuit gaan dat je minimaal 1500 euro kwijt bent. Als je net begint is het beter om een mooi 2e hands setje te kopen. Scheelt geld en dan is het niet zo erg als je kite vaker op het water crasht 😉

Waar gaat de volgende surfvakantie naartoe?

Ik ga aankomende zomer naar Sri Lanka (waarschijnlijk weer terug na publicatie van dit artikel). Daar heb je aan de westkust een aantal spots waar je mooi kunt kiten… ik ga het dus even onderzoeken haha.

Bedankt Dominique! Volgende maand weer snowboardchicks? Zien we jou misschien wel de volgende keer?

Dit vind je misschien ook leuk

Wereldreis

Wat ik tijdens mijn tweede wereldreis anders ga doen

Wereldreis

Interview met wereldreiziger Linda

Wicklow Mountains Vikings landschap
Ierland

De Wicklow Mountains: wat te doen

Skeeleren

Skeeleren in de winter: hier moet je op letten

Outdoor Lifestyle

Project Fixed gear

Romy Anne
Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week Romy-Anne