Sunny Cars ervaringen: review van autohuur

Overweeg je een auto te huren met Sunny Cars, maar twijfel je nog? Omdat je wilt weten of Sunny Cars betrouwbaar is of wat de ervaringen van anderen zijn met Sunny Cars? In deze blog lees je mijn Sunny Cars review en ervaringen met het huren van een auto bij Sunny Cars.

Hoe werkt Sunny Cars autoverhuur

Sunny Cars werkt samen met honderden autoverhuurders in tientallen landen. Ze zijn dus een tussenpartij die met lokale autoverhuurders samenwerkt. Je krijgt op je reisbestemming te maken met een lokale autoverhuurder. Dit houdt in dat de kwaliteit van de verhuurders kan verschillen. Zo hadden wij in Costa Rica een andere ervaring dan in Marokko, niet slechter, maar gewoon anders.

Gelukkig screent Sunny Cars goed met wie ze samenwerken. Door het groot aantal boekingen dat Sunny tot stand brengt, kunnen zij voordelig inkopen.

Ervaring met het online boeken

Op de website is een duidelijke zoekfunctie om je huurauto te kiezen. Hieronder vind je een handig stappen plan hoe je moet boeken.

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo boek je online een Sunny Cars Auto

 1. Kies je land

  Kies het land waar je naartoe wilt, dan wordt gevraagd naar de stad waar je de auto wilt ophalen.

 2. Kies de ophaallocatie voor je huurauto

  Op basis van je reisbestemming kun je in de Sunny Cars zoekfunctie ook aangeven waar je de auto ophaalt: bijvoorbeeld bij het vliegveld of in het centrum. Vaak kies ik een locatie dat vlakbij het hotel zit waar ik wil overnachten. Of als ik vanaf het vliegveld wil huren, dan kies ik als ophaallocatie het vliegveld waar ik dan aankom.

 3. Kies of je de auto op dezelfde of op een andere bestemming weer inlevert.

  Soms kan het handig zijn om je auto op een andere locatie in te leveren. Bijvoorbeeld als je een roadtrip van Los Angeles naar Seatlle maakt. Hou er wel rekening mee dat voor het inleveren van je huurauto op een andere locatie, je vaak toeslag betaalt, ook wel One way toeslag. Deze toeslag is afhankelijk van de locatie en soort auto. Wij betaalden in Marokko ongeveer € 96,06 ( MAD 1.000 ) bovenop onze totaalprijs. Wij reisden een week door Marokko.  

 4. Kies de datum van de auto huur

  Kies de ophaal- en inleverdatum van de huurauto. Daarnaast kun je ook een tijdstip invullen. Hou er rekening mee dat de prijs kan verschillen per tijdstip.Sunny Cars Review screenshot website

 5. Klik op de knop ‘zoek huurauto’s”

  Als je op de button ‘zoek huurauto‘ klikt, vind je een overzicht van auto’s die voor jou beschikbaar zijn aan de hand van jouw zoekopdracht.

 6. Filter naar keuze

  Je kunt op bij de zoekresultaten ook filteren naar wens. Wil je bijvoorbeeld filteren op ‘SUV‘ (4×4 auto) of een ‘Under Age Pakket‘ toevoegen. Of wil je automaat rijden? De prijs wordt automatisch aangepast boven in het scherm. Sunny Cars Review screenshot website

 7. Klik op reserveren

  Klik op reserveren als je de juiste auto geselecteerd hebt. Sunny Cars Review screenshot website

Sunny Cars ervaringen

Het fijne aan Sunny Cars vind ik toch wel dat je op de website van Sunny Cars, Sunnycars.nl, direct ziet waar je aan toe bent.

Geen kleine lettertjes en onduidelijkheden.

Zo hoef ik niet elke keer uit te zoeken wat je nou wel of niet nodig hebt qua verzekeringen in het land waar je wilt autorijden. En zo lijkt een auto op een andere autohuursite soms goedkoper, maar na wat doorklikken zaten bepaalde verzekeringen niet inbegrepen. Dit maakte de auto bij de totaalprijs vaak uiteindelijk duurder.

En wat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond? Sunny Cars was de enige uit de test, waar geen extra kosten bijkwamen bovenop de prijs waarmee geadverteerd wordt.

De Consumentenbond krijgt regelmatig klachten over autohuur in het buitenland, zoals over extra kosten achteraf. Gelukkig heb ik dat nooit meegemaakt en ik heb al heel wat auto’s gehuurd in het buitenland.

Mijn laatste twee roadtrips huurde ik bij Sunny Cars: in Marokko en in Costa Rica.

De voornaamste reden dat ik de laatste keren mijn auto bij Sunny Cars huur is vanwege de  all-inclusive autohuur formule: alle verzekeringen zijn inclusief en je hoeft je nergens druk om te maken.

Het scheelt mij zoveel tijd. Soms moest ik stoppen met zoeken omdat ik helemaal chagrijnig werd van het uitzoeken en vergelijken van alle voorwaarden bij autoverhuurders. Soms heb je een goedkopere autohuur te pakken en soms lijkt het maar zo. Bij de laatste stap voordat je moet betalen zie je dan dat er ineens allerlei kosten bij je autohuur zijn opgekomen, erg vervelend.

Wat is het eigen risico bij Sunny Cars

Sunny Cars heeft het eigen risico meestal al afgekocht. In dat geval betaal je dus niets als je schade aan de huurauto maakt. In sommige landen geldt echter wel een lokaal eigen risico.

Voordelen Sunny Cars

Verdere voordelen van Sunny Cars zijn:

 • In veel landen heb je geen creditcard nodig
 • Geen borg ter plekke met een waarborgpakket
 • De Sunny autohuur-experts op de reserveringsafdeling zitten dag en nacht klaar om je te helpen
 • Probleem? De autohuur-experts spreken Nederlands
 • Iedere klant is standaard all-in verzekerd, ongeacht het contract dat Sunny Cars met de lokale aanbieder heeft gesloten
 • Groen rijden: Sunny Cars zorgt er samen met GreenSeat voor dat groener rijden mogelijk is. Door de CO2-uitstoot van jouw huurauto te compenseren, geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families.
 • En last but not least: duidelijke all-inclusive huursom zodat je volledig zorgeloos kunt rondrijden op je vakantiebestemming.
 • Under Age pakket: Met het Under Age pakket (UA) van Sunny Cars kun je de minimumleeftijd verlagen van 25 naar 21 jaar. Zo kun je in sommige landen zoals Amerika, al roadtrippen vanaf je 21e! Erg handig dus. Check de voorwaarden van het Under Age Pakket op de Sunny Website.

Dit vind je misschien ook leuk

Indonesië

Waar te verblijven op Bali: leuke plekken en hoteltips

Reistips

Reisapps waar je echt wat aan hebt

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the Week | Sien

Suppen Filipijnen zee
Suppen

Tips om goed voorbereid en veilig te suppen

Wintersport

De snowboard guide: waar let je op bij het kopen van een snowboard?

Camper met melkweg op de achtergrond
Canada

Camper huren in Canada: prijzen en tips voor de beste prijs