Beste budget systeemcamera op reis: Sony A6000

De Sony A6000 is een van de betere budgetsysteemcamera’s op de markt. Doordat het een lichte camera is, is deze camera ideaal voor op reis. Je merkt bijna niet dat je een camera bij je hebt en maakt met deze Sony ook nog eens goede foto’s. Wij zijn fan. Lees waarom in onze Sony A6000 systeemcamera review.

Wat is een systeemcamera

Een systeemcamera is een camera met verwisselbare lens, maar zonder spiegelsysteem. Je kijkt op het scherm of in een elektronische zoeker naar je onderwerp. Een systeemcamera is handig als je niet al te veel en zware spullen wilt meenemen en is daarom de ideale camera voor op reis.

Sony A6000: klein van gewicht

Deze camera is zoals we zeiden: ideaal voor op reis vanwege het gewicht. De camera weegt maar 0,344 kg. Ter vergelijking: de iPhone 11 Pro Max weegt 226 gram. Dat is wel wat anders dan onze Nikon D610 spiegelreflexcamera van ruim 760 gram (alleen camerabody).

Als je de camera oppakt merk je dat de Sony A6000 ook fijn ligt in één hand.

Bediening A6000

De bedieningsknoppen zijn overzichtelijk en het is meteen duidelijk in welke modus je zit. De camera heeft verschillende scènemodi zoals ‘landschap’ waarmee de camera je een handje helpt voor de juiste instellingen om landschappen te schieten.

Mooie beelden bij weinig licht

Ook handig: dankzij de hoge ISO-gevoeligheid en geavanceerde ruisonderdrukking schiet je ook bij weinig licht foto’s en video’s van hoge kwaliteit.

Snelle systeemcamera

De Sony Alpha A6000 is een van de snelste camera’s in zijn prijsklasse. Per seconde kan je wel 11 foto’s schieten, waardoor de camera ook erg geschikt is voor sport- en wildfotografie op reis. Zo vinden wij het wel fijn om foto’s te schieten als we aan het longboarden of snowboarden zijn. Maar de camera ging ook mee op onze reis naar Kenia. Als je de onspanknop indrykt, fotografeert je met de A6000 maximaal 11 beelden per seconde, ook wanneer je een bewegend onderwerp volgt.

Scherpstellen

Ook erg belangrijk aan deze camera is de scherpheid. De Sony A6000 is erg snel dankzij de 25-punts autofocus en het hybride scherpstelsysteem met 179 punten. Hoe meer scherpstelpunten, hoe beter. Je schiet veel sneller scherpe foto’s. De scherpstelling kun je ook vergrendelen of handmatig instellen.

Voorbeeldfoto’s Sony A6000

Geinteresseerd in de Sony Systeemcamera? Bekijk deze camera op Cameranu.nl. Tegenwoordig is deze camera heel betaalbaar!

Tip: met een bundel, een camera en lens ineen, bespaar je veel kosten. Zoals de Sony A6000 met de lenzen PZ 16-50mm OSS + E 55-210mm. Met de 16-55mm lens maak je onder andere op reis mooie landschapsfoto’s. De 55-210 lens is geschikt voor het maken van close ups en architectuur- en natuurfoto’s op reis. Ideale backpackcamera dus!

Dit vind je misschien ook leuk

Canada

Doen in en rondom Jasper Nationaal Park

NoorwegenWandelen

Tips voor de Preikestolen wandeling in Noorwegen

Hardlopen

De beste marathon hardloopschoenen volgens hardlopers

KamperenNoorwegen

Roadtrip Noorwegen: route en handige tips

Outdoor Lifestyle

Boardchick of december: Lisette

Outdoor Lifestyle

Gore-Tex review: De ultieme damesschoen voor deze winter