Travelspy | ‘onnodige’ features die ik wel op mijn backpack zou willen hebben

Sommigen reizen het liefst met een koffer, anderen zijn dikke vriendjes met hun backpack. Ik mag graag met mijn backpack op pad, want ik heb wat situaties meegemaakt waarbij een koffer echt niet handig was. Zo had ik een koffer van 112 liter mee naar London en is er in de Underground niet overal een rolstrap aanwezig. Niet handig, maar kom op, wie neemt er ook een 112 liter grote koffer mee voor 4 dagen Londen? Jep, that would be me. Ook kwam mijn nicht mij een keer opzoeken in Thailand toen ik daar aan het reizen was. We waren op het eiland Koh Phangan en moesten bij het resort zelf een stuk lopen richting de bungalows aan het strand(!). Je raad het al, mijn nicht moest haar koffer over het zand slepen. Gevolg? Ze barstte bijna in janken uit. Wielen en zand gaan niet echt samen. Vooruit, toen heb ik die voor haar naar onze hutjes getild. Ik was toch een en al enthousiasme en positive vibes daaro. Mijn backpack gaat dus tijdens de meeste reisjes met mij mee op pad.

Yes, er zijn ook situaties dat een backpack handig is, maar er zijn wel een aantal handige – laten we ze voor het gemak features noemen -features die ik wel aan mijn backpack had willen toevoegen. Waarschijnlijk zijn het wel de meest onnodige features die je kan bedenken, want als je toch gaat backpacken, ga dan gewoon backpacken. Anyways, stiekem zou ik ze toch wel willen hebben, die features. Komen ze dan!

De mogelijkheid tot rollen

Met de nadruk op mogelijkheid. Eigenlijk werd ik keihard uitgelachen toen ik zei dat ik een backpack had gewild met wielen. Zo eentje die je kan dragen, maar ook op wieltjes achter je kan slepen als je het dragen zat bent. Maar wat eigenlijk heel handig kan zijn voor als je (snel) rugklachten hebt/krijgt. Zou je met die klachten dan niet meteen voor een koffer moeten gaan? Ik denk dat het vooral ook uitmaakt hoelang je met een backpack loopt en hoe je die draagt.

Een zip-off mini backpack

Hoevaak heb ik niet gelopen met een grote backpack achterop, een kleine voorop (charming I know) en soms nog 2 losse tassen in de hand. Best wel onhandig, maar een kleine rugtas kan wel handig zijn voor dagtripjes. Sommige backpack hebben daarom een zip-off backpack die je van je motherbackpack kan afhalen en lekker een dagje mee op pad kan nemen. Handug!

Meerdere openingen
Heb je net je tas ingepakt, moet je uiteraard net iets hebben dat onderin de tas ligt. Gelukkig had ik toendertijd een (geleende) backpack met zowel een boven als onderingang! Superhandig, dan hoef je niet te graaien van bovenaf. En hoe handig zou het zijn als je een zijingang had?

Touwtjes of koorden aan je backpack

Touwtjes en koorden mogen er dan wel een beetje nerdy uitzien als je er een tent en bergschoenen aan hebt hangen, maar hoe handig is dat (en soms ook die tent en bergschoenen)? Heb je net meer ruimte voor je kleding, boeken en andere rommel!

Heel veel extra zakken

Om snel je pen en citymap in te bewaren omdat je weer de verkeerde afslag hebt genomen. Of om een flesje water in op te bergen als je een halve dag door de woestijn hebt lopen verdwalen. Dingen waar je gewoon snel bij moet kunnen horen hierin thuis.

Uiteindelijk heb ik altijd leenbackpacks gehad en heb ik een half jaar overleefd zonder al te veel ‘onnodige’ features (alleen de extra ingang, zakken en koordjes, nop niet de wielen helaas).

Wat wou jij niet willen missen aan je/een backpack? Of ga je toch maar voor de koffer?

Scroll naar boven