Marokko inpaklijst

Wat neem je mee naar Marokko

Wat neem je mee op reis naar Marokko? Marokko York is een fantastische bestemming voor een rondreis. Maar wat moet je meenemen naar deze Marokko? In deze checklist voor Marokko hebben wij de belangrijkste dingen op een rij gezet.

Wijken in NYC

CHECKLIST NEW YORK: WAT NEEM JE MEE EN WAT REGEL JE?

Noord-AmerikaHomeNoord-Amerika  Checklist New York: wat neem je mee en wat regel je?

New York is een fantastische stad voor een lange stedentrip. Maar wat moet je meenemen naar deze fantastische stad? In deze checklist voor New York hebben wij de belangrijkste dingen op een rij gezet.

Wat te regelen voor New York

1. Vraag op tijd een visum aan

Wat je absoluut niet moet vergeten is het aanvragen van een ESTA-reistoestemming voor New York. Vraag minimaal 72 uur voor vertrek je ESTA-reistoestemming aan.

Waar vraag je een ESTA aan?

Op de officiële website van de douane. Om dit ESTA aan te vragen heb je wel een creditcard nodig.https://6f726a94ccc5d76b1be4a1b771739ab2.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Subscribe for updates from this site

U bent aangemeld voor Lone Drifters!

Voltooi uw Grow-registratie om Lone Drifters te volgenDOORGAAN MET

Een creditcard is sowieso handig om mee te nemen naar de Verenigde Staten omdat het bijna overal wel wordt geaccepteerd.

De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig tenzij in die twee jaar je paspoort verloopt. Dan moet je dus een nieuwe ESTA-aanvraag doen, mocht je weer naar de Verenigde Staten afreizen. Zoals we aangaven kan je dit bedrag alleen betalen met een creditcard.

Ben je niet in het bezit van een creditcard om je visum voor New York aan te vragen? Laat je e-visum dan verzorgen door een betrouwbaar bureau zoals Kesvisum.nl. Hier kun je betalen met *iDeal of je komt je visum op hun op kantoor ophalen en betaalt dan contant! https://6f726a94ccc5d76b1be4a1b771739ab2.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

*Je betaalt dan wel extra kosten voor de service die zij jou verlenen.

Een creditcard is handig

Creditcards zijn in Marokko handig als je een auto gaat huren. Maar naast dat heb je geen creditcard nodig. In Marokko kun je gewoon pinnen of met pin betalen.

Miles sparen met de American Express

Met de American Express Flying Blue creditcard, ook wel AMEX, kun je ook sparen voor Air Miles. En met deze miles kun je fikse kortingen krijgen op bijvoorbeeld vliegtickets (zodat je nog meer kan reizen, jaj!)

Tijdens mijn werk bij IBM maakte ik veelvuldig gebruik van deze kaart. Toen ik daar niet meer werkte heb ik er zelf een aangeschaft om Air Miles te sparen.

Kies je de Flying Blue Silver card, dan is het eerste jaar gratis (tot je opzegt voor het eerste jaar is verstreken).Je krijgt bij de aanvraag direct 2.500 miles cadeau.

Neem bedekkende kleding mee

Op sommige plekken in Marokkois het een must om je goed te bedekken:

  • Een sjaal is handig als je moskeeën bezoekt om je hoofd mee te bedekken
  • Laat tanktops en shorts thuis. Bedek je benen, vooral in de toeristische steden zoals Marrakech
  • Ga je naar het platteland? Bedek je armen en benen volledig.

Behalve de standaard items zoals een tandenborstel die in elke inpaklijst horen, vind je hieronder speciale items die je kunt meenemen naar Marokko.

Bescherming tegen de zon

In Marokko kan het heel warm worden, vooral in de woestijn. Zorg dan altijd voor een zonnebril voor je ogen of een petje en zonnebrandcrème.

Reisbandjes

Sinds ik deze reisbandjes van de ANWB (boven op de foto) heb, kan ik zonder misselijk te worden op mijn mobiel kijken in de auto. Handig als je bijrijder bent en moet navigeren.

In principe werken de bandjes altijd, maar heel soms heb ik een moment gehad dat ik toch misselijk werd van de honderdduizend bochten in Hawaii die we omhoog moesten rijden of op de speedboot naar Bali.

Daypack

Een daypack of dagrugtas is erg handig voor elke reis. In een dagrugtas stop je items die je overdag nodig hebt zoals een flesje water, een camera, je mobiel etc.

Zonnebrandcrème

In Marokko kan het vooral in het Atlasgebergte heel warm worden. Ik raad je dan ook aan om je zonnebrandcrème niet te vergeten. Wil je een zonnebrandcrème zonder chemische troep? Bekijk dan ook even onze lijst van zonnebrandcrème zonder schadelijke stoffen.

Vakantiegeld binnen? Bekijk de mooiste deals bij Coolblue voor je volgende reis