Paklijst Marokko: wat meenemen naar Marokko

Marokko is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis. Het is een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Voor een onvergetelijke reis naar Marokko is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een goede paklijst is daarbij essentieel. In deze blogpost vind je een uitgebreide paklijst voor Marokko. De paklijst is gebaseerd op de lokale cultuur en het weer in Marokko.

Behalve de standaard items die in een inpaklijst horen, zal ik de speciale items hieronder nog even weergeven die ik speciaal voor Marokko meeneem.

Kledingvoorschriften Marokko

Marokko is een conservatief land, maar als je geen moslim bent, ben je als vrouw vrij om in Marokko te dragen wat je wilt. Het is echter belangrijk om je te houden aan de dresscode van Marokko en je best te doen om de lokale cultuur van de plaats die je bezoekt te respecteren.

Daarom raad ik je aan om als vrouw kleding te dragen die je benen en armen bedekken. Voor vrouwen is het ook aan te raden om een hoofddoek of iets van een sjaal mee te nemen. Een sjaal is handig als je moskeeën bezoekt om je hoofd mee te bedekken. Vooral in de toeristische steden zoals Marrakech, raad ik je aan om je benen te bedekken. Dat geldt ook voor het platteland. 

Slippers of sandalen

Zelfs als je in de winter naar Marokko gaat, is het aan te raden om een paar sandalen, slippers of soortgelijke schoenen met open teen mee te nemen. Zelfs als je ze niet buiten draagt, zijn ze nog steeds handig om binnen in je riad te lopen of als je ergens verblijft met een zwembad.

Neem een e-sim

In Marokko is er gratis wifi beschikbaar in veel hotels, cafés en restaurants. Ook in het openbaar vervoer en in sommige parken is gratis wifi te vinden. Maar gratis wifi is niet altijd voldoende. De snelheid kan te laag zijn om te navigeren op je telefoon, of de verbinding kan onbetrouwbaar zijn.

eSIM’s zijn de oplossing

Een eSIM is een digitale chip die in je smartphone is ingebouwd. Je hoeft dus geen fysieke SIM-kaart meer te plaatsen of te verwijderen. eSIM’s bieden een aantal voordelen ten opzichte van fysieke SIM-kaarten. Ten eerste zijn ze gemakkelijker te verkrijgen. Je kunt een eSIM online (Get Your Guide)  of bij een provider kopen. Ten tweede zijn ze flexibeler. Je kunt een eSIM met elk abonnement gebruiken, en je kunt het abonnement gemakkelijk veranderen.

Vaccinaties voor Marokko

Voordat je naar Marokko reist, is het belangrijk om je te laten vaccineren tegen bepaalde ziekten. Deze ziekten komen in Marokko vaker voor dan in Nederland, en een vaccinatie kan je helpen om gezond te blijven tijdens je reis. Uiteraard is het je eigen keuze, maar de volgende vaccinaties worden aanbevolen voor reizigers naar Marokko:

  • DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A
  • Mazelen

Bekijk voor meer info over deze vaccinaties de website van de GGD

Zonnebescherming in Marokko

De zon is in Marokko het hele jaar door fel, zelfs in de milde herfst-, winter- en lentemaanden. Zonnebescherming is daarom essentieel voor elke reiziger.

Om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon, is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge factor mee te nemen. Kies bij voorkeur een breedspectrumcrème met een SPF van 30 of hoger.

Dit vind je misschien ook leuk

auto huren marokko
MarokkoReistips

Een auto huren in Marokko: onze ervaring + tips!

Outdoor Lifestyle

De Protest nieuwe dames zwemkleding collectie is online!

Uitzicht vanuit de pod capsule Japan
Japan

Slapen in een capsulehotel: review Eco Cube Sinsaibashi

Outdoor Lifestyle

De mooiste reisboeken voor avontuurlijke reizigers

strand van samara costa rica
Reistips

Dit zijn de Vijf Blauwe Zones in de wereld

Indonesië

Avontuurlijke rondreis Indonesië: 5 dingen te doen in een 3 weekse rondreis