Een auto huren op Madeira: de beste tips

Of je nou voor een korte tijd naar Madeira vliegt of voor een lange vakantie blijft, de beste manier om het eiland te verplaatsen is door een auto te huren. Op het eiland vind je veel bezienswaardigheden die vrij afgelegen liggen, zoals de waterval die over de weg loopt. En omdat het eiland Madeira niet groot is kun je het eiland daarom het beste met de auto ontdekken. Ontdek op Lone Drifters onze beste tips voor het huren van een auto op Madeira. 

Een auto huren in Madeira

Op het eiland Madeira vind je veel mooie plekken om te golfsurfen, wandelen en lekker te eten. Je kunt ervoor kiezen om Funchal als basis te nemen of een roadtrip door Madeira te maken.

Wil je niet op een plek verblijven in Madeira dan adviseren wij je om een auto te huren op Madeira en verschillende plekken op het eiland te ontdekken. Bovendien maakt het huren van een auto op Madeira het mogelijk om vrij te reizen zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.

Waar te huren in Madeira

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op het eiland en de prijs verschillen enorm. De autoverhuurbedrijven vind je op de luchthaven van Madeira en in de belangrijkste steden van het eiland. Het is niet aan te raden om op de luchthaven van Funchal een auto te huren, omdat bedrijven vaak hogere tarieven hanteren.

Je kunt beter kiezen voor een van de vele autoverhuurders in Funchal, de hoofdstad van het eiland, die vanaf de luchthaven gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Het nadeel is natuurlijk wel dat je met het openbaar vervoer van Funchal naar het vliegveld terug moet.

De welbekende Sixt, Avis en Hertz hebben allemaal een balie op de internationale luchthaven Christiano Ronaldo op Madeira.

Type auto

Er zijn verschillende soorten huurauto’s op Funchal airport, variërend van goedkope modellen – geschikt voor budgetreizers – tot modellen die van alle gemakken zijn voorzien. Van kleine auto’s tot minibusjes die geschikt zijn voor gezinnen of kleine groepen vrienden. Zelf reisden wij met een minibus en een groep surfers.

Madeira is een steil eiland met soms kronkelige en smalle wegen. Ook zijn de parkeergarages krap met steile hellingen, omdat de vlakke ruimte op het eiland schaars is. Grote auto’s kunnen zelfs onderuit gaan bij aankomst op de volgende verdieping. Een grote auto is niet erg handig, dus als het niet nodig is, ga voor klein :)!

Wat je ook kiest, betaal altijd extra om eventuele eigen risico’s te elimineren. Door de smalle wegen en de krappe parkeerplaatsen heeft je huurauto binnen de kortste keren een kras en het zou vervelend zijn als je niet goed verzekerd bent en extra moet betalen terwijl het maar een paar tientjes extra kost om goed verzekerd te zijn.

Autoverhuurders

Wegen zijn vaak vol bochten en het verplaatsen kan iets langer duren dan verwacht. Plan daarom voldoende tijd in als je op het eiland gaat rijden. Reserveren kun je het beste zo vroeg mogelijk doen om zo goedkoop mogelijk een auto te huren op Madeira.

Vind de beste prijs via een autovergelijker zoals Easyterra. Wij hebben ook goede ervaringen met Sunny Cars (altijd all-inclusive). Daar vind ik het persoonlijk heel handig dat het duidelijk is waarvoor je bent verzekerd.

Het huren van een kleine auto op Madeira zou in het middenseizoen mogelijk moeten zijn voor ongeveer €25,- – €30,- per dag. Voor dit bedrag krijg je een auto met een verzekering zonder eigen risico. Uiteraard hangt dit af van de autoverhuurder.

→ Lees onze ervaring met Sunny Cars

Rijden op Madeira: onze tips

Niet alle wegen op Madeira zijn in goede staat; de wegen kunnen vaak ruw zijn en gaten in het wegdek vertonen. Wij raden dan aan een aanvullende verzekering af te sluiten, die meestal als aanvulling op de basisverzekering wordt aangeboden.

Om sommige gebieden van het eiland te bezoeken, zoals Pausa da Serra, Porto Moniz en Punta de Sao Lourenco, is het huren van een auto verplicht, aangezien er zeer weinig openbaar vervoer is in deze gebieden.