Ontdek het Hogeland met een autopuzzeltocht

Grote boerderijen, verlaten huizen, kerkjes, woonheuvels en kronkelende beekjes. Het Hogeland van Groningen ligt boven de stad Groningen en is een prachtig landschap om te ontdekke. Voor de verandering deden wij dat met de auto met een autopuzzeltocht van LocalGroningen. En dat was leuheuk! Ontdek op Lone Drifters onze ervaring met deze tocht!

De puzzelroute is heel simpel: je kiest een route, datum en ontvangt tijdens je uitgekozen datum bij de startlocatie een routeboek met een routenavigatie en informatie over de route van de locatie (in ons geval het Hogeland). Bij de startlocatie kun je trouwens ook leuk in een stro-iglo overnachten.

Bekijk onze stro-overnachtingsreview.

Iglo zonsondergang

Voor kinderen op de achterbank zijn er extra puzzelvragen op te lossen. Door onderweg de vragen te beantwoorden en die later in te sturen, kun je ook nog een prijs winnen. 

Wij deden de puzzelroute vanuit het werk van Luciano. Wij starten dus in verschillende batches met collega’s. Het leuke hiervan is dat je tussendoor collega’s tegenkomt en zo kun je ook ergens een leuke koffiestop (bij zorgboerderij Pieterburen bijvoorbeeld) maken en op gepaste afstand bijkletsen.

Brinta wit huisje in de mist

De uitdaging vonden wij het offline navigeren. Je kunt niet je navigatie aanzetten en gaan met die banaan. Je moet goed opletten en onderweg vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld “Hoe heet de rivier waar je overheen rijdt”, en “ welke bekende Nederlander is in deze kerk geboren”. Naast vragen kom je ook meer te weten over Het Hogeland door de leuke weetjes.

Bingo

Wij kregen ook een bingokaart met plaatjes van items die je onderweg moet zien te spotten. Om te bewijzen dat je de plek echt hebt gespot moet je een selfie maken met het item of de bezienswaardigheid. Omdat het tijdens onze puzzeltocht mistig was, vonden wij het best een uitdaging om bijvoorbeeld een molen in de verte te spotten. Maar deze bingo-opdracht geeft wel de meeste voldoening! Helaas hebben we 1 bezienswaardigheid niet weten te spotten (ook niet met valsspelen door te Googlen ;-)).

Puzzelpakketten

Je kunt kiezen uit 3 pakketten: basis (€20 per auto), luxe €60 (per 2 personen) of culinair €115 (per 2 personen). De goedkoopste optie is alleen de puzzelroute, de twee luxere opties bevatten ook een lunchpakket.

Het lunchpakket zat bomvol broodjes, taart, sapjes, smeersels, sandwiches en snacks van producenten uit de eigen regio. Op deze manier ontdek je op een coronaproof-e manier de provincie en steun je lokale ondernemers. Aanrader dus!

Naast het Hogeland kun je ook een autopuzzeltocht door het zuidelijk Westerkwartier kiezen. Meer weten? Kijk voor meer informatie en aanmelding op de site van LocalGroningen.

Dit vind je misschien ook leuk

Reistips

Boardchick van oktober: Dominique

strand van Cape Tribulation
Australië

Een excursie naar het bijzondere Cape Tribulation

fotograaf in de blue mountains
Australië

Tips voor je bezoek aan de Blue Mountains

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week | Sanne de Jong

GolfsurfenMarokko

Mijn surftrip naar Taghazout, de perfecte surfbestemming

Icefields Parkway
CanadaReistips

10 x de mooiste plekken in West-Canada